Thaiföld legszebb tájai kalandosan

Thaiföld legszebb látnivalói és lenyűgöző szigetei

Ha már eleged van a télből és egy barátságos és gyönyörű országban pihennéd ki a hétköznapok szürkeségét, de a strandon fekvés és az all-inclusive szállodák kommersz környezete nem vonz, akkor a legjobb helyen jársz! A varázslatos Thaiföld képeslapokról visszaköszönő tengerpartjait és megrázóan szép vallási emlékeit ugyanúgy felkeresi 10 napos, kalandos utazásunk, ahogy híres filmek forgatási helyszíneit, lakatlan szigeteket és éjszakai piacokat. Ha azt szeretnéd, hogy ébresztőóra helyett a gibbonok koncertje köszöntse a reggelt, akkor tarts velünk!

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
8-16 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2016. október. 27
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2016. október. 23
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2016. október. 14
» Varázslatos utazás Thaiföldön - Kovács Attila, 2016. július. 25
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Thaiföld álomszép vidékein - Kovács Attila, 2016. március. 25
» Látnivalók Bangkokban - a Hajnal temploma, a Wat Arun - Kovács Attila, 2016. február. 23
» Látnivalók Bangkokban - Jim Thompson háza - Kovács Attila, 2016. február. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1 nap: Budapest - Bangkok

Ezen a napon Budapestről Bangkokba utazunk egy átszállással.

2 nap: Bangkok - Királyi Palota - Smaragd Buddha temploma - Khao San Road - Jim Thompson háza - éjszakai piac

Ma bevetjük magunkat Thaiföld fővárosa, Bangkok színes forgatagába. A Királyi Palota és a hihetetlenül aprólékosan díszített Smaragd Buddha templománál kezdjük a napot, ami az egyik legszentebb vallási épület az országban. Innen nagyon közel van a hátizsákos turisták egykori központja, a mára bulinegyeddé változott Khao San Road - a környékbeli utcákon finomabbnál finomabb ételeket vásárolhatunk az árusoktól. 

3 nap: Bangkok - Krabi

Reggel átrepülünk Bangkokból a legtöbbet fotózott thaiföldi régióba, Krabi tartományba. A tömegturizmus Pattaya és Phuket környékén tetőzik, míg itt nagyon hangulatos és nem zsúfolt helyeket találunk, ahol kellemesen kalandos nyaralásunkat élvezhetjük. A csak vízi úton megközelíthető Railay Beach minden földi jóval vár, amit csak Thaiföld legszebb tájaitól elvárhatunk - selymes homokkal borított strandok, hangulatos bárok, kiváló éttermek, magas kúpkarsztok és dzsungel. Szerencsére ezen az üdülőhelyen nem kell a tömegtől tartanunk, reggel pedig az erdő fáinak magas koronájából szóló gibbon-koncert ébreszti fel az utazót. Este pedig ez egyik tengerparti étteremben a naplemente látványával búcsúztatjuk a tartalmas napokat.

4 nap: Railay Beach - Ao Nang - Ko Hong - Railay Beach

Ma reggel egy kiváló túrára indulunk Ao Nang városából. Motorcsónakkal a gyönyörű és érintetlen szigetcsoport, Ko Hong felfedezésére indulunk. Itt a napot kényelmesebb verzióban egy varázslatos strandon pihenés és úszkálás mellett dönthetünk, a sportosabb változat pedig a kúpkarsztok alatt kajakozás lesz. Az első partszakasz után a sziget túloldalára hajózunk, ahol egy másik meseszép öböl vár ránk, ahol a kristálytiszta vízben lubickolhatunk, vagy a pálmák árnyékában hűsölhetünk. Innen térünk vissza Ao Nang-ba, ahol felfedezzük a városka tengerparti utcáit és egy kellemes vacsora és egy pihentető masszázs után térünk haza.

5 nap: Railay Beach - Ko Phi Phi - Phile-öböl - Maya Bay - Ko Phi Phi kilátópont - Phi Phi Don

Ma Thaiföld egyik legszebb szigetpárjához, a Phi Phi szigetekhez utazunk. A képeslapok százairól és az utazási magazinok oldalairól visszaköszönő, varázslatos strandok és függőleges kúpkarsztok álombéli helyszínt kínálnak - aki nem hiszi, járjon utána A part című film megtekintésének segítségével. A csendes vízű, sziklafalakkal körülvett, szinte fjordszerű Phile-öböl lagúnájának meglátogatása után a Maya Bay csodás öblébe tartunk, ahol ezt a filmet is forgatták. De mi nem csak képeken nézegetjük, hogy jó másoknak, mi belevetjük magunkat az élet forgatagába - személyesen tapasztaljuk a gyönyörű táj minden szegletét, beszívjuk illatát, érezzük a hullámok sodrását, a homokföveny puhaságát - közben nem is tudva, hogy álmodunk, vagy ez a valóság. Ezután partra szálluk a Phi Phi szigetek északi, lakott tagján és egy gyönyörű kilátóponthoz sétálunk fel, ahonnan az egész szigetet és a strandokat nagy részét is beláthatjuk - természetesen, aki szeretne, az nyugodtan kiválthatja ezt a tevékenységet a híres Long Beach fövenyén strandolással.

6 nap: Ko Poda - Ko Tup - Railay Beach

Ma is kijut a jóból, strandból, látványból és világszínvonalú tengerpartokból - a Railay Beach félszigetétől délre eső Ko Poda és a gyönyörű szomszéd, Ko Tup szigetét látogatjuk meg. Aki nem szeretne ma is hajózni, az természetesen Railay Beach strandjait is élvezheti, ebédelhet az úszó büfék ízletes fogásaiból választva, este pedig a koktélbárban találkozunk.

7 nap: Railay Beach - Ao Nang - James Bond sziget - Pan Yee halászfalu - Railay Beach

Ma reggel észak felé utazunk először kisbusszal majd hajóval - a híres James Bond sziget egyedülálló mészkőoszlopához zarándokolunk el, melyet az Aranypisztolyos férfi című, a sármos 007-es kalandjait megéneklő film emlékezetes jelenete tett híressé. Innen Pan Yee tengerre épült halászfalujába utazunk, ahol megismerkedhetünk a helyiek mindennapjaival és bejárhatjuk a cölöpökre épült település ingatag utcáit. Innen térünk haza Railay Beach falucskájában.   

8 nap: Railay Beach - Krabi - Bangkok

Még egy búcsúdélelőttöt töltünk Railay Beach gyönyörű tengerpartján, majd Krabi városába utazunk. Kora délután indul vissza a gépünk Bangkokba, ahol egy kellemes belvárosi szállodában foglaljuk el szobáinkat. Az város híres éjszaki életét és az éjszaki piacokat is felfedezhetjük.

9 nap: Bangkok

A mai reggelt a híres úszó piac fotózásával töltjük, majd Bangkok kulturális és építészeti értékeit járjuk végig. A híres Wat Pho, azaz a Fekvő Buddha temploma az első megállónk, majd a Hajnaltemplom a Wat Arun gyönyörű épületének meglátogatása következik a Chao Praja túlpartján. A zsúfolt utcák és szédítő forgalom után felüdülés lesz az egykori OSS-tiszt, Jim Thompson házának és az ott található csodálatos műkincsgyűjteménynek felkeresése. 

10 nap: Bangkok -Budapest

Ezen a napon egy átszállással hazautazunk Budapestre.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!