Thaiföld legszebb tájai kalandosan

Thaiföld legszebb látnivalói és lenyűgöző szigetei

Ha már eleged van a télből és egy barátságos és gyönyörű országban pihennéd ki a hétköznapok szürkeségét, de a strandon fekvés és az all-inclusive szállodák kommersz környezete nem vonz, akkor a legjobb helyen jársz! A varázslatos Thaiföld képeslapokról visszaköszönő tengerpartjait és megrázóan szép vallási emlékeit ugyanúgy felkeresi 10 napos, kalandos utazásunk, ahogy híres filmek forgatási helyszíneit, lakatlan szigeteket és éjszakai piacokat. Ha azt szeretnéd, hogy ébresztőóra helyett a gibbonok koncertje köszöntse a reggelt, akkor tarts velünk!

Alapár tartalmazza

A szállást 8 éjszakára Bangkokban három csillagos szállodában reggelivel, és Krabin  kényelmes medencés resortban reggelivel.

Bangkok vezetett városnézés

Magyar nyelvű túravezetés a túra folyamán

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyet Bangkokba és a belföldi repülőjegyet,
Az egyéb étkezéseket, 
A városnézés során a belépőket illetve Phi Phi szigeten a nemzeti park belépőt,
A fakultatív programokat:

4 sziget túra long tail hajóval:   45 USD/fő
(Pranang cave, Chicken island, Poda island, Tup island)

Hong sziget kirándulás long tail hajóval: 45 USD/fő

James Bond sziklák egész napos program (8:30 - 17:30): 70 USD/fő

Phi Phi + Maya Bay túra 75 USD/fő + helyszínen fizetendő nemzeti parki belépőjegy: 400 THB/fő

 
Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
8-16 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila, 2018. július. 14
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2018. július. 13
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila, 2018. július. 10
» Thaiföldi utazás: szokatlan képsorokon megörökítva - Kovács Attila, 2018. július. 02
» A legszebb kilátás - Reunion szigete - Kovács Attila, 2018. június. 30
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2018. június. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1 nap: Budapest - Bangkok

Ezen a napon Budapestről Bangkokba utazunk egy átszállással.

2 nap: Bangkok - Királyi Palota - Smaragd Buddha temploma - Khao San Road - Jim Thompson háza - éjszakai piac

Ma bevetjük magunkat Thaiföld fővárosa, Bangkok színes forgatagába. A Királyi Palota és a hihetetlenül aprólékosan díszített Smaragd Buddha templománál kezdjük a napot, ami az egyik legszentebb vallási épület az országban. Innen nagyon közel van a hátizsákos turisták egykori központja, a mára bulinegyeddé változott Khao San Road - a környékbeli utcákon finomabbnál finomabb ételeket vásárolhatunk az árusoktól. 

3 nap: Bangkok - Krabi

Reggel átrepülünk Bangkokból a legtöbbet fotózott thaiföldi régióba, Krabi tartományba. A tömegturizmus Pattaya és Phuket környékén tetőzik, míg itt nagyon hangulatos és nem zsúfolt helyeket találunk, ahol kellemesen kalandos nyaralásunkat élvezhetjük. A csak vízi úton megközelíthető Railay Beach minden földi jóval vár, amit csak Thaiföld legszebb tájaitól elvárhatunk - selymes homokkal borított strandok, hangulatos bárok, kiváló éttermek, magas kúpkarsztok és dzsungel. Szerencsére ezen az üdülőhelyen nem kell a tömegtől tartanunk, reggel pedig az erdő fáinak magas koronájából szóló gibbon-koncert ébreszti fel az utazót. Este pedig ez egyik tengerparti étteremben a naplemente látványával búcsúztatjuk a tartalmas napokat.

4 nap: Railay Beach - Ao Nang - Ko Hong - Railay Beach

Ma reggel egy kiváló túrára indulunk Ao Nang városából. Motorcsónakkal a gyönyörű és érintetlen szigetcsoport, Ko Hong felfedezésére indulunk. Itt a napot kényelmesebb verzióban egy varázslatos strandon pihenés és úszkálás mellett dönthetünk, a sportosabb változat pedig a kúpkarsztok alatt kajakozás lesz. Az első partszakasz után a sziget túloldalára hajózunk, ahol egy másik meseszép öböl vár ránk, ahol a kristálytiszta vízben lubickolhatunk, vagy a pálmák árnyékában hűsölhetünk. Innen térünk vissza Ao Nang-ba, ahol felfedezzük a városka tengerparti utcáit és egy kellemes vacsora és egy pihentető masszázs után térünk haza.

5 nap: Railay Beach - Ko Phi Phi - Phile-öböl - Maya Bay - Ko Phi Phi kilátópont - Phi Phi Don

Ma Thaiföld egyik legszebb szigetpárjához, a Phi Phi szigetekhez utazunk. A képeslapok százairól és az utazási magazinok oldalairól visszaköszönő, varázslatos strandok és függőleges kúpkarsztok álombéli helyszínt kínálnak - aki nem hiszi, járjon utána A part című film megtekintésének segítségével. A csendes vízű, sziklafalakkal körülvett, szinte fjordszerű Phile-öböl lagúnájának meglátogatása után a Maya Bay csodás öblébe tartunk, ahol ezt a filmet is forgatták. De mi nem csak képeken nézegetjük, hogy jó másoknak, mi belevetjük magunkat az élet forgatagába - személyesen tapasztaljuk a gyönyörű táj minden szegletét, beszívjuk illatát, érezzük a hullámok sodrását, a homokföveny puhaságát - közben nem is tudva, hogy álmodunk, vagy ez a valóság. Ezután partra szálluk a Phi Phi szigetek északi, lakott tagján és egy gyönyörű kilátóponthoz sétálunk fel, ahonnan az egész szigetet és a strandokat nagy részét is beláthatjuk - természetesen, aki szeretne, az nyugodtan kiválthatja ezt a tevékenységet a híres Long Beach fövenyén strandolással.

6 nap: Ko Poda - Ko Tup - Railay Beach

Ma is kijut a jóból, strandból, látványból és világszínvonalú tengerpartokból - a Railay Beach félszigetétől délre eső Ko Poda és a gyönyörű szomszéd, Ko Tup szigetét látogatjuk meg. A nap strandolással és búvárkodással telik, illetve a látványos sziklaformációkban és a csodás strandokban gyönyörködünk. Aki nem szeretne ma is hajózni, az természetesen Railay Beach strandjait is élvezheti, ebédelhet az úszó büfék ízletes fogásaiból választva, este pedig a koktélbárban találkozunk.

7 nap: Railay Beach - Ao Nang - James Bond sziget - Pan Yee halászfalu - Railay Beach

Ma reggel észak felé utazunk először kisbusszal majd hajóval - a híres James Bond sziget egyedülálló mészkőoszlopához zarándokolunk el, melyet az Aranypisztolyos férfi című, a sármos 007-es kalandjait megéneklő film emlékezetes jelenete tett híressé. Innen Pan Yee tengerre épült halászfalujába utazunk, ahol megismerkedhetünk a helyiek mindennapjaival és bejárhatjuk a cölöpökre épült település ingatag utcáit. Innen térünk haza Railay Beach falucskájában.   

8 nap: Railay Beach - Krabi - Bangkok

Még egy búcsúdélelőttöt töltünk Railay Beach gyönyörű tengerpartján, majd Krabi városába utazunk. Kora délután indul vissza a gépünk Bangkokba, ahol egy kellemes belvárosi szállodában foglaljuk el szobáinkat. Az város híres éjszaki életét és az éjszaki piacokat is felfedezhetjük.

9 nap: Bangkok

A mai reggelt a híres úszó piac fotózásával töltjük, majd Bangkok kulturális és építészeti értékeit járjuk végig. A híres Wat Pho, azaz a Fekvő Buddha temploma az első megállónk, majd a Hajnaltemplom a Wat Arun gyönyörű épületének meglátogatása következik a Chao Praja túlpartján. A zsúfolt utcák és szédítő forgalom után felüdülés lesz az egykori OSS-tiszt, Jim Thompson házának és az ott található csodálatos műkincsgyűjteménynek felkeresése. 

10 nap: Bangkok -Budapest

Ezen a napon egy átszállással hazautazunk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A szállást 8 éjszakára Bangkokban három csillagos szállodában reggelivel, és Krabin  kényelmes medencés resortban reggelivel.

Bangkok vezetett városnézés

Magyar nyelvű túravezetés a túra folyamán

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyet Bangkokba és a belföldi repülőjegyet,
Az egyéb étkezéseket, 
A városnézés során a belépőket illetve Phi Phi szigeten a nemzeti park belépőt,
A fakultatív programokat:

4 sziget túra long tail hajóval:   45 USD/fő
(Pranang cave, Chicken island, Poda island, Tup island)

Hong sziget kirándulás long tail hajóval: 45 USD/fő

James Bond sziklák egész napos program (8:30 - 17:30): 70 USD/fő

Phi Phi + Maya Bay túra 75 USD/fő + helyszínen fizetendő nemzeti parki belépőjegy: 400 THB/fő

 
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
50 USD
Várható költőpénz szükséglet: 
350-500 USD
Egyéb részletek
Kiutazás: 

 

Budapest-Bangkok-Budapest útvonalon nemzetközi repülőjárattal átszállással.

Szállás: 

Bangkok belvárosában található kényelmes és modern szálloda

Krabi legszebb régiójában található két ágyas szobákkal és úszómedencével felszerelt, resort jellegű szálloda

Étkezés: 
A szállások reggelis ellátást tartalmaznak.
A területről: 
Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Keleten Laosz és Kambodzsa, délen Malajzia és a Thai-öböl, nyugaton az Andamán-tenger és Mianmar határolja. 1949. május 11-éig az ország hivatalos neve Sziám volt. Az ország földrajzi régiói különböznek egymástól természeti képüket, lakosságukat, gazdasági és társadalmi fejlettségüket tekintve. Az ország egy részén még trópusi dzsungel található, melyben az 50–70 m magas fákat liánok és indák szövevénye hálózza körül. A tengerparti területeken a különböző pálmafajták elsősorban a szigeteken a legelterjedtebb növények, némelyik közülük a 40-50 méteres magasságot is eléri. Thaiföld állatvilága is rendkívül változatos.
Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Vízum: 
Thaiföld: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A vízummentes tartózkodás megfelelő indoklással egy alkalommal meghosszabbítható. Az útlevélnek a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a thaiföldi hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető!
Korhatár: 
10-60 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelési idő: Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!