Látnivalók Bangkokban - a Királyi Palota és a Smaragd Buddha temploma

Thaiföld igazi  kulturális sokkhatással várja az ide érkező utatókat. A főváros, Bangkok több szinten egyszerre zajló közlekedése, az éjjeli piacok forgataga, az utcán főtt ételek illata, a tuk-tuk hordák dudakoncertje olyan színes forgatag, amelybe szinte beleszédülünk. Azt hihetnénk, hogy a díszes buddhista szentély a Wat Phra Kaew, azaz a Smaragd Buddha temploma és a közvetlen közelében található Királyi Palota egy kis megnyugvást hoz számunkra, de csalódni fogunk - itt is nagy a tömeg.

A rengeteg turista mellett a nemzeti értékeikre oly büszke thai emberek is előszeretettel látogatják Bangkok egyik leghíresebb látnivalóját, amely hiába fekszik hatalmas területen, mégis sokszor sorban kell állnunk, hogy megtekinthessük Thaiföld legszentebb Buddháját - a magas trónuson ülő zöld jade kőből faragott szent szobrot. A templom hatalmas külső méreteit, aprólékosan díszített oszlopait látva meglepő Buddha mérete -  csupán 75 cm magas.  Természetesen a buddhista templomokba csak térdet és vállat takaró ruházatban és lábbelinket levetve léphetünk be - de a Smaragd Buddhát fotózni sem szabad, erre külön őrség figyel. 

Egyébként egész Thaiföldön megfigyelhető az a kezdeményezés, amely elejét próbálja venni Gautama Buddha jellegzetes alakjának lakberendezési tárggyá vagy póló esetleg tetoválás - mintává válását. Természetesen a nyugati fogyasztó társadalomnak ez nem okoz különösebb gondot, és előszeretettel vásárolják meg a popkultúra részévé vált  buddhafejes, csukottszemes, mosolymintás mindenfélét - de gondoljunk csak bele, milyen felháborodást keltene Krisztus szenvedéseit pólón, karkötőn vagy bögrén ábrázolva viszontlátni. 

A templomegyüttest körülvevő falakon aprólékosan díszített festményeket találunk, amelyek a Rámajána jeleneteit ábrázolják, a templomok közötti teret dúsan aranyozott őrzőszellemek, táncosok és szárnyas garudák serege védelmezi, de megtaláljuk is Angkor Wat kicsinyített mását is. A vastagon arannyal és színes üvegmozaikkal bevont, színekben és formákban pompázó épületek mellett nehéz a barokk stílust túldíszítettséggel vádolni - a kővázákban kialakított mini tavakban úszó lótuszok természetes szépsége jó kontraszt a tömény vallásos áhítat épített megnyilvánulásaival szemben.

  

Az egykori királyi palota díszes épülete is megcsodálható a Csao Phraja partján álló épületkomplexumban -  a lenyűgöző, az  európai paloták és ősi thai építészet elemeit ötvöző épület már nem szolgál a királyi család lakhelyéül, udvartartásával kissé nyugalmasabb környezetbe költöztek a szintén gyönyörű Márvány-templom közelébe. A thai emberek nagyon szeretik a királyukat, úton-útfélen találkozunk a királyt ábrázoló hatalmas, díszes portrékkal és ez a tisztelet nem erővel kikényszerített szeretet - valóban rajonganak uralkodójukért.

Ha Bangkok látnivalóit fedezzük fel, akkor a másik nagyon híres látványosságot csak egy rövid sétára találjuk innen - a híres és hatalmas Wat Pho, azaz a Fekvő Buddha temploma. Ezt a gyönyörűséget se hagyjuk ki, mielőtt izgalmas hajókázásra indulunk a Csao Praja hullámain.  

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Thaiföld körutazás - 12 nap
» Thaiföld - A Távol-Kelet Varázsa - 12 nap
» Thai kiskörút üdüléssel Phuketen - 12 nap
» Laosz-Thaiföld Nagykörút - 13 nap
» Nagy körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen - 15 nap

Szállás ajánlatok

» Doha **** és Hotel Bay Breeze *** Pattaya 124.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya / Katar / Doha
» Doha***** és Hotel Bay Breeze *** Pattaya 129.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya / Katar / Doha
» Doha **** és Hotel Jomtien Palm Beach **** Pattaya 144.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya / Katar / Doha
» Doha ***** és Hotel Jomtien Palm Beach **** Pattaya 149.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya / Katar / Doha
» Doha **** és Hotel Andaman Beach Suites **** Phuket 169.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket / Katar / Doha

Információs oldalak

» Thaiföld látnivalók
» Egzotikus utak
» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt
» Thaiföldi utazás: szokatlan képsorokon megörökítve - Kovács Attila
» Thaiföldi nyaralás képekben - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!