vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Túra a Tengerszemnél a Magas-Tátrában

Az év utolsó napján a Magas-Tátra lengyel oldalán jártunk, a Tengerszemnél (Morskie Oko). A csapat egyik része lovasszánokkal jött fel, a többiek gyalogosan. Itt a merészebbek feltúráztak a Fekete-tóhoz. A befagyott tavon sétálni egészen izgalmas érzés volt és felérve páratlan kilátás tárult elénk. Visszatérve a menedékházba még volt egy kis időnk megkóstolni a helyi specialitásokat: a káposztaleves, a lapcsánka és a forró csoki is nagyon finom volt. A buszunkig azonban még várt ránk egy jó két órás túra, szerencsére már végig lefelé.

Zakopane télen

Zakopane: csodálatos tátrai kisváros, Lengyelország első számú télisport-központja. A nyáron is kiváló túra-kiindulópontnak számító városkában télen is nagyon nagy élet van: a síelők és a túrázók ilyenkor is előszeretettel keresik fel a környékbeli hegyeket. 
Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján
4 napos Dél-Lengyel buszos utazás(Wieliczka és Auschwitz érintésével)

Krakkó és Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

Mohács
5.0
Jól szervezett utazás volt . Az idegenvezetők kedvesek, segítőkészek voltak. A busz és a szálloda kényelmes.

Krakkó, Zakopane, Wieliczka és Auschwitz

Budapest, I. kerület
4.6
Nagyon tetszett az egész... Az idegenvezető elfogultsága Lengyelország mellett nagyon inspiráló volt. A szállodai szobában a hűtőszekrény hiányzott csak, meg a klíma. A rugós matrac mozgásátvitelét megoldottuk egy kis lengyel vodkával. Érdemes kipróbálni a lengyel söröket, főleg a helyi csapoltakat. A Wieliczkai sóbányába is gyönyörű volt, a Wawel vára különleges, főleg, némi történelmi ill. helytörténeti ismeretek birtokában.
Az Auswitz-Birkenau-i náci haláltábor elszomorító főként a történelmi háttér ismeretében még fájdalmasabb egy magyar állampolgárnak... Utána Kazimierz, a krakkói zsidónegyed egy kissé oldotta a borzalmak utáni feszültséget. Zakopane nagyszerű élményt nyújtott a panorámájával meg a piacával.

Krakkó, Zakopane, Wieliczka és Auschwitz

Debrecen
4.8
Nagyon jól sikerült az utazás, sok élménnyel tértünk haza. A szervezés is tökéletes volt, minden az előzetesen egyeztetett módon történt. Idegenvezetőnk kedves , közvetlen személyisége csak növelte az úttal kapcsolatos pozitív élményeinket.
4 napos Dél-Lengyel buszos utazás(Wieliczka és Auschwitz érintésével)

Krakkó és Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

BUDAPEST
4.8
Nagyon megvoltunk elégedve az utazással csak a hotelben az ablakot bukóra lehetett kinyitni és nem tudtunk szellőztetni. De ez nem befolyásolta a pozitiv véleményünket az utazással kapcsolatban.
Bátran merjük ajánlani mindenkinek az utazási irodát , nem fog csalódni!
Az idegenvezetők munkája kimagasló!
Biztos, hogy nem ez volt az utolsó utunk az irodával!!!

Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra

Budapest, XV. kerület
5.0
szuper utazás volt csodaszép tájakon, nagyon jól éreztem magam. másnak is szívesen ajánlom az irodát és ezt az utat.

Tavaszköszöntő Krakkó - Wieliczka - Zakopane

Gyöngyös
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat!

Tavaszköszöntő Krakkó - Wieliczka - Zakopane

Dunavecse
5.0
Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
4 napos Dél-Lengyel buszos utazás(Wieliczka és Auschwitz érintésével)

Krakkó és Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon köszönünk mindent Zsuzsinak és sofőr Iminek , nagyon jól éreztük magunkat !!! A programok nagyon jók voltak már-már néha kicsit sok is :) :) de ez a húsvét miatt volt , hogy meg tudjunk mindent nézni. Sokat tanultunk és jókat nevettünk, jó csapattal utaztunk! Máskor is fogunk veletek utazni , jó élményekkel tértünk haza!
4 napos Dél-Lengyel buszos utazás(Wieliczka és Auschwitz érintésével)

Krakkó és Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon megvoltunk elégedve az idegen vezetőnkkel Csőzik Zsuzsával.
Kedves víg kedèlyű, segítőkész ès nem utolsó sorban jó szervező.

A busz sofőr Imre is kedves segítőkèsz ès pontos volt.
Az idegen vezetők Barbara és Marika felkészültsège ès kedvessége osztàlyon felüli. Itt szeretném még megköszöni Èvånak az idegen vezetęst Auswichban ès Birkenauban.
A szålloda is nagyon jó volt. Jók voltak az ętelek és segítő kész a személyzet.
Mi nagyon megvoltunk elégedve mindennel.

Krakkó - Wieliczka - Zakopane - Auschwitz

Nagykároly
5.0
Kulon kiszeretnem emelni a tura vezeto kedvesseget es informaciokban gazdag tudassat !!
4 napos Dél-Lengyel buszos utazás(Wieliczka és Auschwitz érintésével)

Krakkó és Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

Piricse
4.6
Az utazás mindkettőnknek tetszett ugyanis egy barátommal utaztunk erre az útra és az egész szervezéssel meg voltunk elégedve. A busz kényelmes volt és a vezetőnk mindig odafigyelt arra amint szerettünk volna, figyelmes és segítőkész volt. A szállásunk nagyon kényelmes, tiszta és jó helyen volt.. finom volt a reggeli és bőséges.. mindenkinek ajánlom hogy kóstolja meg az ottani ételeket mert finomak voltak... mindenkinek ajánlom.. mindent köszönünk szépen és még tuti találkozunk a szervezett utaikon :)
Lengyel Miklós, Kónya Balázs

Tavaszköszöntő Krakkó - Wieliczka - Zakopane

Érd
4.2
Minden szuper volt, egyedul a szallason a vacsora nem volt jo.

Krakkó, Zakopane, Wieliczka és Auschwitz

Budapest
3.6
Az idegenvezetonk targyi tudasa nagyon jo, sok hasznos informaciohoz jutottunk, viszont a a programok szervezese eleg kaotikus volt.A kotelezo programokon hamar tul estunk, a szabad programokra nem igen kaptunk javaslatot, oldjuk meg batran mondta.
Azokkal akik nem vettek reszt valamelyik fakultativ programon, vagy nem kert felpanziot
nem igen torodott.
A szalloda etterme nem megfelo nagysagu, a reggelinel felorat kellett sorba allni hogy bejussunk, pedig idore mentunk.

Zakopane téli arca

Budapest
5.0
A szervezés kimondottan precíz volt, amit meghirdettek az meg is valósult. A programok jók voltak, a két napot remekül osztotta ba az idegenvezető. Elegendő volt a szabadidő, a Kraspowy csúcs bámulatos, az ott töltött idő feledhetetlen élmény és páratlan látvány. A város hangulatos, nem zsúfolt, tiszta. A szállás kellemes volt, igényes, tiszta, kellően nagy szoba. A hotelben megtalálható wellness részleg is. A reggeli bőséges, változatos és ízletes, nem is lehet mindenből enni, annyi mindent kínálnak. A túravezető Nagy Árpád igazán jókedvű, kellemes személyiség. Nagyon barátságos, figyelmes és segítőkész, az általa elmondott információk és érdekességek végtelenek voltak és hasznosak. Az utazás gyors volt, kényelmes. A sofőr rutinos, kiegyensúlyozott és nagyon barátságos volt.
Összességében egy remek út volt, mindenképpen tervezzük, hogy vissza térünk még.
Akik bizonytalanok, azoknak csak azt tudom mondani, hogy ezt látni kell!!!! :)

Köszönettel: Anda és Dani

Farsangi hangulatban Zakopanéban

Debrecen
4.2
Összeségében tetszett, picit több szervezett program jó lett volna, a temető látogatást kihagynám, nem értette senki mi értelme volt.

Szilveszter Krakkóban

Budapest, X. kerület
4.8
Nagyra értékeltem a programok megszervezését. Sok figyelemre méltó látni való mellett elegendő szabadidő is maradt a számunkra.

Szilveszter Krakkóban

Budapest
4.6
Nagy Árpád rendkívül figyelmes, segítőkész, jól szituált és tájékozott vezetőnk volt. Külön kiemelendő és dicsérendő, hogy amikor a pincérek kevesen voltak vagy éppen lassan szolgáltak fel, az utasvezetők mindig segítettek gyorsítani a folyamatot. A szervezettség rendkívül jó volt, mindig minden gyorsan és olajozottan zajlott. A programok is nagyszerűek voltak, nagyon hasznos volt a saját fülhallgatós eszköz a városnézések során. Barbara szintén nagyon kedves, tájékozott, jó idegenvezető volt, ráadásul ő krakkói lengyel szinte anyanyelvi szintű magyar nyelvtudással, amitől a mondanivalója nemcsak tartalmas, hanem hiteles is. Üdvözítő volt a buszon történt karamellkóstolás, filmvetítés, ajándéksorsolás és a sok-sok érdekes legenda, amit Árpádtól és Barbarától hallottunk.

Mindössze két negatívumot lehet megemlíteni, amiből ráadásul az egyik inkább a szállodát, sem mint az utazási irodát illeti, a másik pedig szubjektív. Előbbi tehát a Hotel Arturral kapcsolatos, ahol első este - azon kívül, hogy a radiátorok nem voltak elég melegek teljesen feltekert állapotban sem és így a szoba hűvös volt - nem volt meleg víz, pedig a hosszú, hideg nap után mindenki vágya egy forró fürdő lett volna, így azonban sajnos hideg vízben, hűvös szobában kellett zárnunk az egyébként is fagyos napot. Többen is jeleztük az illetékeseknek ezt a problémát, de csupán azzal a magyarázattal tudtak szolgálni, hogy mindenki egyszerre akart fürödni, így gyorsan kimerítettük a rendszer kapacitását. Véleményem szerint ez nem elfogadható mentség. Egy szállodának megfelelően kell biztosítania minimum az alapvető követelményeket még telt ház esetén is, a meleg víz és a fűtés pedig igencsak ide tartozik. Ha ennyi embert nem tud kellően ellátni egy szálloda, akkor nem szabad ennyit fogadni. Egyébként a többi napon nem volt ilyen gond, a szállás tiszta, jól felszerelt volt, a reggelik pedig bőségesek és finomak, a személyzetre sem volt panasz.

A másik, inkább építő jellegű kritika, hogy többünknek is kevés volt a Zakopanéban töltött idő. Sajnos a délután egytől kezdődő, 3 órás ott tartózkodásunkból fél háromig, azaz másfél órán keresztül tartott az ebéd, ami rögtön felemésztette a rendelkezésünkre álló időkeretünk felét. A maradék másfél óra pedig nem volt elég arra, hogy felmenjünk a Gubalówka csúcsra, szétnézzünk a piacon és végigjárjuk a sétálóutcát is, pedig soron kívül vettünk jegyet a felvonóra és igencsak szedtük a lábunkat mindenhol. Ha csak egyetlen órával előbb érünk Zakopanéba vagy ugyanennyivel később indulunk, így egy órával megtoldva az ottlétünk időtartamát, az tökéletesen elég lett volna mindenre. Javaslom, hogy a szilveszteri, későesti mulatság ellenére inkább legyen másnap reggel egy órával előbb, azaz 10-kor az indulás, ami még mindig barátságosnak mondható, ugyanakkor teljesebb lesz az azt követő program. Ez persze nézőpont kérdése, van, aki inkább alszik egy órával tovább, mintsem hogy ezt az időt élményekkel töltse ki, de ez most a szubjektív vélemények helye.

A fenti két negatívum ellenére összességében nagyon elégedett voltam, rendkívül pozitív élmény volt a teljes utazás, hiszen tényleg csak ezt a két kritikát lehet említeni egy négy napos, programokkal teli túráról, ami kiváló aránynak mondható. Jó szívvel ajánlom (és ajánlottam is már) a családtagjaimnak, ismerőseimnek nemcsak ezt az utat, hanem a céget is, mert végig érezhető volt az utunk során, hogy minden és mindenki azért, illetve azon volt, hogy mi, utasok jól érezzük magunkat, ami sikerült is. Nem hiába zengett a vastaps a buszon Budapestre érve. Kívánom, hogy ezt a mentalitásukat, de legfőképpen az említett alkalmazottaikat tartsák meg, mert ez, illetve ők jelentik az elégedett ügyfelek zálogát, amely a hosszútávú siker kulcsa.

Adventi vásár Zakopanéban

Budakeszi
5.0
Jó pár utazási irodával utaztam már, de az Önök által nyújtott szolgáltatások messze menőkig meghaladták pozitív értelemben az elvárásaimat. Sosem kaptam még meg előre a busz rendszámát, elsőre ez furcsa is volt. Azonban a reggeli káoszban - ahogyan ott mindenki kereste a maga buszát, és egyáltalán az utazási irodáját- nagyon sokat segített, hogy célirányosan keressem a saját befizetett utazásomhoz tartozó buszt, nem volt idő arra, hogy kétségbe essek, hiszen volt egy biztos információ a kezemben.
A busz nagyon kényelmes volt, volt helye a lábamnak és nem kellett külön szólni azért, hogy fűtsenek. Útközben pont elégszer álltunk meg ahhoz, hogy a kényelmes komfort érzet kitartson az utazás végéig. Az idegenvezető felkészültségével maximálisan meg voltam elégedve. Nem adatokat zúdított a nyakunkba, hanem érdekesen mesélt az utazás során érintett tájakról és úgy az odakapcsolódó történelmi viszonyokról.
Szállás kapcsán egy diákszállóra gondoltam, hogy az utazásra befizetett összeg ellenében maximum ennyi, ami kitelik. Nem gondoltam, hogy valóban egy 4 csillagos szállodában leszünk elszállásolva. Az is csodaszép volt.
A programok közül egyedül a lovas szánozás, vagy lovas kocsikázás volt az, ami csalódást okozott. A kapott tájékoztató alapján erdőt/völgyet ígértek, ehhez képest a városban kocsikáztunk. Szerencsémre én hátul ültem a lovaskocsiban, így jól láttam a várost, azonban akik középen ücsörögtek a lehúzott ponyva alatt..nos, azok ennyi erővel maradhattak volna az étteremben, mert ott is jól látják egymást. Azon a programon egy kicsit változtatni kéne. De ez az egyetlen negatívum, melyet a 2 nap alatt tapasztaltam.
A hazafelé úton a teszt, valamint a sorsolás nagyon jó zárás volt. Sosem találkoztam olyan utazási irodával, aki egy következő utazási lehetőségét ajánlja fel nyereményként.
Remélem, még utazom Önökkel, tartsák meg jól bevált szokásaikat és az effajta igényességüket szolgáltatásaik minden terén :)

Adventi vásár Zakopanéban

Csobánka
4.8
A túravezető tökéletes, felkészült volt. !

Adventi vásár Zakopanéban

Budapest
4.8
Nagyon jol ereztuk magunkat az utazás kenyelmes es gyors volt a szallas remek volt. A látnivalók csodalatosak voltak kellemes karácsonyi hangulatban telt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!