Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás
A Szekszárdhoz közel fekvő település könnyen megközelíthető a 6-os, az 56-os, a 63-as és a 65-os útról is.

A falu előtti Leányvár magaslata évezredek óta védelmet nyújtott a környékén lakó népeknek. Az alatta összefolyó vizek, a Sió és a Sárvíz között lévő lapos terasz bőkezűen kínálta a természet ajándékait: halat, vadat, jól termő földet. Az agárdiak is csak a hely adottságait használták ki, amikor pincéiket a bronzkori földvár teraszaira építették. S talán a hegy által adott kiváló nedű pótol valamit az egykori hal- és vadbőségből. A kapaélesítő régi cserepek, a sokszor csak "mennykű"-nek nevezett kőbalták, az ismeretlen rendeltetésű kerek vagy gúla alakú agyagtárgyak sokat foglalkoztatták az emberek fantáziáját.

Az öregek meséi szerint a török korban Váralja, a kakasdi Várhegy, a sióagárdi Leányvár, valamint Anyavár (ma már csak Janyavárként emlegetik) összeköttetésben álltak egymással: tűzjellel tudatták a veszélyt.

Sióagárd őslakosságát a magyarok mellett szerbek, szlovákok és németek alkották, de már a XIX. század közepén katolikus magyar közösségként tartják számon magukat. A település azon kevés Tolna megyei falvak egyike, amelynek népviselete, díszítőművészete, elsősorban kertkultúrájának, szűkebben véve a paprikatermelésnek és kereskedésnek köszönhetően mindmáig élőnek mondható.Sióagárd térkép
Sióagárd cikkek

találat

Saját szervezésű utazásaink az utazás minden költségét tartalmazzák (részletek az utazás leírásánál).
Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot, írjon nekünk itt!   

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!