vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa

Az elbűvölő középkori toszkán városka - mely Sienától északnyugatra, Firenzétől délnyugatra található - egy tágas szőlőföldekkel körbeölelt dombon nyújtózik el, sziluettje, az égbe törő tornyok, már távolról jól felismerhetőek. Számtalan fotót láttam róla korábban is, de amikor valóban ott álltam, szó szerint elérzékenyültem.
Vélemények, értékelések
4.3
20 értékelés alapján

Csillagtúra Toszkánában - kirándulással a Cinque Terre falvaiba

Budapest, XIV. kerület
4.6
Kiváló az idegenvezető és a gépkocsivezető felkészültsége ! Nagyon jól éreztem magam!

Csillagtúra Toszkánában - kirándulással a Cinque Terre falvaiba

Pécsvárad
4.4
Hihetetlen az idegenvezető felkészültsége, az autóbusz vezető rutinja és pontossága. Az idegenvezető mindig hagyott elég időt szabad programokra is.

Ízek, imák, szerelmek: Toszkána érzelmekkel tele!

Budapest, XVIII. kerület
4.4
Az első két napi szállás egy csillagot sem ért a többi picit jobb volt.A reggeliken is lehetne javítani. Minden más jó volt.

köszönöm

Toszkána legjava

Győr
4.0
A programok nagyon tetszettek a kevesebb néha többet érne, pl: egy napon Pisát és Firenzét nem lehet megtekinteni, csak rohanásról szól az egész nap. Az egyes városok megtekintésénél túl rövid volt a szabadidő.
Az utolsó napi szálláshely Montecatini Termeben a korábbi szálláshelyekhez képest lényegesen rosszabb volt a minősége.További problémák a hatodik emeleten folyamatos zúgás volt egész éjszaka.
A buszsofőrök segítőkészek , udvariasak voltak, de a buszon a WC használatát egyáltalán nem engedélyezték.
A z idegenvezető néha szűkszavú és halk volt.

Toszkána vidéki bája

Budaörs
4.2
A program kiváló,talán a saturniai fürdőzésnél meggondolandó,hogy aki nem szeretne fürdeni annak lehetőséget kellene adni az előző helyen való tartózkodáshoz.A út oda-vissza ugyanis azzonos,íy visszafelé fel lehetne venni az utasokat.
Toszkána csodái és Elba szigete

Toszkána csodái és Elba szigete

Érd
4.4
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük.
Toszkána és Itália zöld szíve Umbria

Toszkána és Itália zöld szíve Umbria

Budapest, XXI. kerület
3.8
Sok szép helyen voltunk. Szerintem túl sok szépet is rohanásban. Mint a japánok akik végig rohanják Európát és arra sem emlékszünk hogy éppen most hol vagyunk.
Itt is ez volt az én bajom. Amúgy minden szép, csak pl. Firenzére fél nap?
Az idegenvezető Krisztina egy szuper agy, fejből mondta a történelmet, az évszámokat. Mondjuk az felesleges volt, mert úgysem jegyezte meg senki. Inkább a legendák maradnak meg az emlékezetben.
A szervezés rendben volt, a busz és a sofőrök pontosak voltak.
Toszkána és Itália zöld szíve Umbria

Toszkána és Itália zöld szíve Umbria

Budapest, XI. kerület
4.4
Idegenvezetonk Seemann Krisztina nagytudasu, felkeszult, oriasi turelemmel terelgette csoportunkat.
A program feszitett volt, esetleg bele lehetne irni, hogy az ut strapas, sok lepcso es emelkedo megmaszasa is az ut resze.
Toszkána csodái és Elba szigete

Toszkána csodái és Elba szigete

Budapest, XV. kerület
3.8
Egy csodálatos élmény volt. Gyönyörű helyeket láttam! A hosszú utat a jó beütemezett pihenők segítettek kényelmesebbé tenni. Rengeteg hasznos információhoz jutottam az idegenvezető(k) által. Nem a pihenésről szólt ez a pár nap, de erre felkészítettek jó előre. Megszerettették velem Olaszországot. Máskor is szívesen visszamennék!
Toszkána csodái és Elba szigete

Toszkána csodái és Elba szigete

Budapest, XIV. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon kedves "személyzettel" utazhattunk!
Az idegenvezető hölgy kivételes szakmai tudásával kiegészítette azt a csodát amit Toszkánában láthattunk. Az autóbuszvezetők jól felkészültek és rutinosak voltak!!

Csodálatos hét volt! Köszönjük!
Toszkána csodái és Elba szigete

Toszkána csodái és Elba szigete

Budapest, XIX. kerület
4.4
Az utazás kicsit fárasztó volt, ennek ellenére csodálatos élményekkel gazdagodtam. Rengeteg érdekes információhoz jutottam, idegenvezetőnk Varga Edina által. Köszönöm.

Toszkána Varázsa

Budapest, XIII. kerület
5.0
Az utazáson nagyon jól éreztük magunkat. A program nagyszerű volt, az idegenvezető kedves, segítőkész és tájékozott, rengeteg hasznos információt hallottunk tőle. A busz kényelmes és tiszta, a gépkocsivezetők igazán profi módon oldották meg a váratlan helyzeteket is. Az időjárással is szerencsénk volt, minden programot sikerült megvalósítani. Jó szívvel ajánlom az utazási irodát másoknak is. Valószínűleg ismét ezt az irodát választom, ha Olaszország lesz az úticél.

Toszkána Varázsa

Budapest
4.4
A szervezés és az idegenvezető Varga Edina nagyszerűek voltak!
A szállás bár tiszta volt és naponta takarítottak, kevésbé. A hatodikon laktunk, de csak az ötödik emeletig volt lift. A reggeli minden nap ugyanaz volt, nagyon kis valasztekkal (sonka, sajt).
A program zsúfolt, de jól szervezett, a Villa Mansit helyettesítő Villa Torrigiani gyönyörű volt.
A buszsofőrök ügyesek, kifejezetten meleg helyzeteket is higgadtan oldottak meg.

Köszönjük az utat, biztosan találkozunk még.
Toszkána csodái és Elba szigete

Toszkána csodái és Elba szigete

Budapest, IV. kerület
4.6
Ami nem tetszett:
Az első túravezető hozzáállása az utazáshoz. 1/2 órás késés, A fakultatív ill. az euróban fizetendő pénzek szedésével (Pisaval nem foglalkozom), és a beszedett összegekkel. A szállással kapcsolatban a tájékozatlansága. Úttalan utakon jártunk Montecatini Termében. Nekem a városkán kívüli szálláshelyet jelölte meg interneten (Ilyen is van! A városon kívül is van, de nem ez volt a szállásunk). Végül elénk jött a szálloda egy alkalmazottja motorkerékpáron és elvezetett a városba.
Ami tetszett:
A TDM Travel gyorsasága. Másnap reggel lecserélték a túravezetőt. Az égből pottyant elénk. István lett a új túravezető. Nagyon tájékozott ember, tud mindent (irodalom, művészet, történelem), egy élő katalógus. Villám gyorsan rendbe tette az anyagiakat. Sokat mesélt, mutatott, azt is ami nem volt a programba, de útba esett. Csodálatos ember.
Köszönet érte.
Végül, de nem utolsó sorban a két gépkocsivezető, a két Csaba. Kiváló vezetők, a leglehetetlenebb helyzeteket, a legproblémásabb dolgokat is képesek megoldani (lehetetlennek tűnő utakon elmenni egy ekkora 3 tengelyes busszal maga a művészet), előállt egy kis műszaki probléma, vacsora után megszerelték a buszt alulról, másnap reggel minden működőképes volt, mehettünk tovább. Nekik is köszönet!

Toscana - Cinque Terre - Veneto Körutazás

Budapest, XXII. kerület
3.6
Papír alapon utolsó napon leadtam az értékelést, ott több mindenre kitértem.

Toscana - Cinque Terre - Veneto Körutazás

Budapest, VI. kerület
2.6
A busz minősíthetetlen volt. Az ülés hátán lévő tálcát rögzítették, nem lehetett használni. Az ülésem rugója a második napon eltörött, így csak fekvő helyzetben lehetett használni a helyén. Állandóan oldalra kihúzott állapotban kellett tartani, hogy megálljon, így azonban akadályozta a többi utas közlekedését. Az ülés oldalirányú mozgatásához két ember kellett olyan nehezen lehetett kezelni. A buszban különböző helyeken feliratokat helyeztek el, úgy mint " Okos (intelligens) ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos", "Az utazáshoz jó utat, az étteremben jó étvágyat kívánunk, ez pedig: egy autóbusz". Minden ülés háta mögött lévő hálóban volt egy jegyzőkönyv melléklet, hogy mennyibe kerül a különböző felszerelések javítása. Elég sok buszos társasutazáson vettem már részt, de még ilyen leharcolt, ócska busszal és udvariatlansággal nem találkoztam. Állandó időcsúszásban voltunk, így a látnivalókra csak kutyafuttában került sor, pl. egyszemélyes WC-nél álltunk meg egy 1,5 órás programnál. A szállodák tekintetében a második helyen 30 lépcső vezetett a bejárathoz, jó meredeken, ráadásul a busz nem vitt a szállodához, 500 m-ről kellet cipelni a csomagot. A harmadik szállodában nem volt lift, a földszinten nem volt szoba, a vacsorát 1.5 óra alatt szolgálták fel. Összességében elmondható, hogy nem volt jó választás az Unitravel utazási iroda, és valószínű, hogy először és utoljára utaztunk velük, és ajánlani sem tudom senkinek.

Toszkána csodái és kirándulás Elba szigetére

Győr
4.6
<szöveg nélkül>

Toszkána csodái és kirándulás Elba szigetére

4.6
<szöveg nélkül>

Toszkána csodái és kirándulás Elba szigetére

Győr
4.6
Hatalmas élmény volt, így egyedül nekivágva az utazásnak, a többi ismeretlen utastárssal. Az idegenvezetőnk, Zsuzsa egy rendkívül türelmes személyiség, aki óriási lelkesedéssel mesélt minden érintett településről és magáról a toszkán világról. Ez a lelkesedés átragadt ránk is és a fáradság érzését kikapcsolva jártuk a vidéket. Az elbai kirándulás sajnos rövid volt, mert ez a sziget megér több napot is. De a sok kép és a rengeteg információ alapján még így pár nap elteltével is olyan, mintha kicsit ott lennék.
Köszönöm szépen az élményeket! :-)
Toszkána csodái és Elba szigete

Toszkána csodái és Elba szigete

Lánycsók
4.6
Nagyon jo volt minden! A túra vezeto felkészült, szimpatikus, segítőkész, a program jol összeállított, minden nap szebb es szebb tájakon es városkában jártunk, jo volt a szervezés!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!