Normandia és Bretagne (Párizs, Ruen, Nantes)

Normandia és Bretagne - Párizs, Ruen, Nantes

8 napos buszos körutazás Franciaországban

Apró francia falvakban barangolva, Franciaország legszebb tartományaiban járva, utazásunk során kicsit visszautazunk az időben. Normandiában káprázatos vidékek, a Le Mont Saint-Michel-en alapított egyedülálló látványt nyújtó apátság, a középkor csodája vár ránk. Bretagne tartományában történelmi városok csalogatnak, de a természet alkotta gyönyörű tájak sem maradhatnak ki.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
8 nap

Szállás

2* szállodákban. A szobák célszerűen berendezettek, fürdőszobával, TV-vel felszereltek. Felár ellenében egyágyas elhelyezés igényelhető.

Program: 

1. nap: Budapest – Freyming-Merlebach
A kora reggeli órákban elutazás Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a tranzitszállásra az esti órákban.

2. nap: Párizs
Reggeli után indulás Párizsba. Átfogó autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk a francia fővárossal: Bastille tér, Grands-Boulevards, Pompidou Központ, Tüileriák kertje, Concorde tér, Champs-Elysées, Diadalív, Eiffel torony, Invalidusok, Montparnasse negyed, Latin negyed, Cité sziget (Notre-Dame). Louvre múzeum megtekintése fakultatív magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár: 25EUR/fő) Félpanzió esetén vacsora, majd egy csodálatos szajnai hajókiránduláson gyönyörködhetünk a párizsi szajna völgy műemlék épületeiben és hídjaiban.(fakultatív) A Montmartre és Moulin Rouge érintésével indulunk Párizs melletti szálláshelyünkre, ahová az esti órákban érkezünk.

3. nap: Rouen – Honfleur
Normandia festői tájainak felfedezésére indulunk, a régi, favázas házak, almáskertek, gótikus székesegyházak és fehér mészkősziklás fennsíkok egyedülálló összképével. Reggeli után a Szajna völgy leggyönyörűbb szakaszán haladunk keresztül: fotószünet  La Roche Guyon barlangváránál. Számos XIX. sz.-i művészt ihletett meg ez a hely, de itt volt Rommel tábornok főhadiszállása is a Normandiai partraszállás idején. Az impresszionista festőóriás, Monet, giverny-i birtokának érintésével érkezünk Normandia egykori fővárosába, Rouen-ba. Hatalmas katedrálisa több mint 700 fabetétes házikója és Jeanne d’Arc vesztőhelye marasztalják a látogatót. Következő úti célunk: Honfleur. A mesés muzeális kikötő és minden részletében fa középkori temploma egyedülálló látványosság. A város nagyon sok művész és felfedező lakóhelye volt. A festők városaként is emlegetett település legszebb része a Régi dokk, ahol még a mai napig látni egy-egy évszázados vitorlás hajót. Átlátni innen a Világörökség részévé nyilvánított Le Havre-ra és a Föld egyik legnagyobb folyami átkelőjére, a Normandia hídra is. Szállás Honfleur környékén.

4. nap: Bayeux – Arromanche – Fougères – Le Mont Saint-Michel
Bayeux-ben megtekintjük Mathilda királyné faliszőnyegét. Ez a Franciaországban található legősibb, közel 1000 éves szőttes mutatja be Hódító Vilmos 1066-os angliai hadjáratát. Következő megállónk Arromanche: az 1944 június 6-án kezdődő Normandiai invázió legfontosabb partszakasza. Az itt felépített úszó hidaknak felbecsülhetetlen jelentőségük volt a sikeres hadműveletben. Rozsdás vasbeton elemei még ma is erről tanúskodnak. Szintén itt tekintünk meg egy 3600-os dokumentumfilmet, amely az előkészületektől kezdve a győzelemig kíséri az eseményeket. Délután érkezünk Fougères-be, amely egyben első állomásunk lesz Bretagne-ban. A középkori katonai építészet rendkívül szép vára áll itt. Találkozhatunk Melusinával is, a bretonmondavilág rejtélyes tündérével. Normandia és talán egész Franciaország legszebb látványossága a következő úti célunk. A Le Mont Saint-Michel tetején magasodó, függőlegesen felépített bencés apátság a „La Merveille” azaz: a középkor csodája nevet kapta. Szállás Le Mont St Michel környékén.

5. nap: Cancale – Saint-Malo – Paimpont erdő – Josselin – Vannes
Bretagne a tenger és a legendák vidéke. A Kelta hagyományokban gazdag régió sajátos arculattal rendelkezik: vadregényes, sziklás partok, öblök, apró halászfalvak és erőddel körülvett városok, ahol a híres Cidre-t  is megkóstolhatjuk. A továbbiakban osztriga farmok mentén haladunk. Rövid pihenő Cancale-ban, osztrigakóstolással egybekötve. Következő állomásunk a korzárok, hajdani hivatalos kalózok, erődített városa: Saint-Malo. Hírét leginkább XIV. Lajos és I. Napóleon idején alapozta meg. Innen indult Kanada felé Jacques Cartier breton felfedező. Monumentális vára, városfala, a költő Chateaubriand sírja s a várost körbevevő szigetvilág rengeteg emléket őriz. Bretagne szívében fellelhető még a Paimpont erdő, a hajdani Brocéliande erdeje. A kelta mondavilág Arthur király legendájában itt találkozhatunk a kerek asztal lovagjaival, Merlin varázslóval, Morgana tündérrel.  Ez az erdő egyben a szent Grál állítólagos lelőhelye is. Rövid betekintésre megállunk Josselin váránál. A mesés Oust folyócska partján fekvő vár a breton örökösödési háború egyik sas fészke volt a középkorban. Jóllehet, a XVII. század elején Richelieu bíboros a tornyai felét leromboltatja, monumentalitásából mit sem veszített. Egy 800 körüli hagyománynak köszönhetően a település ma is Mária kultusz hely. Szállás Vannes környékén. Vacsorázni Vannes történelmi központjában fogunk, ami egyben jó alkalom a város felfedezésére is. Vannes Bretagne egyik legrégibb városa, mely számos középkori emlékkel büszkélkedhet. A XVI. sz. elején itt mondta ki a parlament a francia királyság és breton hercegség elszakíthatatlan szövetségét.

6. nap: Belle-Ile, a legnagyobb breton sziget – Carnac megalitjai
A mai napon egészen a quiberon-i-félsziget csúcsáig megyünk, érintve a káprázatos vad partot: itt csodálhatjuk meg karnyújtásnyi távolságból a víz és szél alkotta gránit és pala sziklákat. Egész napos programra áthajózunk Belle-Ile-re, a meseszép és egyben legnagyobb breton szigetre. A sziget ma már a legfelkapottabb nyaralóhelyek közé tartozik, saját repülőtere is van. Ellátogatunk a Monet-t is rabul ejtő szikla falakhoz, Sarah Bernard hajdani házához, átsétálunk egy földnyelven található világítótoronyhoz majd szabadidő Sauzon halász kikötőben, ahol a halászok más más színre festett házikókban laktak. Le Palais városából hajózunk vissza a kontinensre. Felkeressük a carnac-i több ezer éves misztikus megalitokat és a 3500 éves Szent Mihály sírhalmot. Szállás Nantes környékén.

7. nap: Nantes 
A mai reggel Nantes városát látogatjuk meg. Itt született Verne Gyula. Gyönyörűen felújított várában hirdette ki IV. Henrik a Nanti ediktumot, amely számos városban tette lehetővé a protestánsok részére a szabad vallásgyakorlást. Katedrálisában II. Ferenc, utolsó breton herceg monumentális síremlékét tekintjük meg. Ez a város többször viselte Bretagne fővárosa címét, ma a Loire régióhoz tartozik, s utunkon is határkő, hiszen itt búcsúzunk el a hajdani breton hercegségtől, és indulunk a Metz környéki szálláshelyünk felé.

8. nap: Metz – Budapest
Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Látnivalók Párizsban: a Pere Lachaise temető - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Pompidou Központ - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Moulin Rouge - Etédi Alexa, 2013. január. 10
» Látnivalók Párizsban: a Diadalív - Etédi Alexa, 2012. december. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Louvre magyar nyelvű tárlatvezetése: 25 EUR
(gyermek 0-14 éves 15 EUR)
Louvre belépő: 15 EUR
Sétahajózás a Szajnán 15 EUR
Bayeux-i szőnyeg 7.5 EUR
360°-os vetítés 5 EUR
Mont Saint Michel 9 EUR
Fougéres vár 8.5 EUR
Kirándulás Belle Ile-re 50-60 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetenedő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.

A területről: 
Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cœur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!