Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina

5 napos buszos körutazás Észak-Erdélyben

Vegyen részt Ön is ezen az emlékezetes utazáson Erdély páratlanul látványos tájain keresztül. Kényelmes busszal utazunk a következő településekre: Máramaros, Moldva, Bukovina.

-7%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, félpanziós ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, adót, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
panzió
****
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

Szállás

Nagybányán 3*-os szállodában, Borsafüreden panzióban, Kolozsváron 3*-os szállodában. 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető! 

Program: 

 

1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szatmárnémetibe, ahol a buszos városnézés során megtekintjük a Láncos Templomot, a Vécsey Házat (a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30–án megkötötték a szatmári békét), a Székesegyházat és a Püspöki Palotát. Továbbutazás Miszmogyorósra, ahol meglátogathatjuk Misztótfalusi Kis Miklós emlékházát (Erdély és a magyarság egyik legnagyobb nyomdásza). Ezt követően Nagybányára látogatunk. A városnézés során megtekintjük az Ásványtani Múzeumot - Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteményét, a Képzőművészeti Múzeumot, a régi főteret és környékét. Továbbutazás Koltóra, ahol a Telki kastélyt tekintjük meg. Szállásfoglalás Nagybányán (1éj). Vacsora a szállodában.

2. nap:       
Reggeli után az Iza folyó völgyébe, a Világörökségi listán szereplő máramarosi fatemplomok vidékére látogatunk. Első megállónk Desze, ahol a fatemplom káprázatos falfreskóit tekintjük meg. Majd Máramarossziget nevezetességeivel ismerkedünk. A város, egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek „a püspökök és miniszterek börtöné”-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. Innen Szaploncára utazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon, amit senki se tud kikerülni. Utolsó megállónk Barcánfalva, ahol fából épült jellegzetes máramarosi kolostorkomplexum található, amely protokolláris ortodox központ és az 1993-ban épített 62 m magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Este szállásfoglalás Borsafüreden (2éj), vacsora a panzióban.

3. nap:
Reggeli után utazás a Borsai-hágón át, amely 1416 méteres átjáró, elválasztja a Radnai-havasokat a Máramarosi-havasoktól. Rajta vezet át az út Visó völgyéből az Aranyos Beszterce völgyébe. A hágón rövid panorámaszünet alkalmával lehetőség nyílik fotózni és gyönyörködni a szép tájban. Tovább utazás Moldovitára, ahol Lucia Condrea tojás múzeumát látogatjuk meg. Ezután programunkat, a Világörökség részét képező Voronetiben folytatjuk, ahol megtekintjük a Szent György-kolostortemplomot, mely a kelet Sixtus-a. Ezt követően egy újabb kolostorral ismerkedünk. Sucevita festett kolostora, melyet a Feltámadás tiszteletére szenteltek fel - a Világörökség közé nem került ugyan, de a figyelemre méltó moldvai templomok egyike. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:
Reggeli után utazás Besztercére, mely a középkori kereskedelem egyik fontos állomása volt. Megtekintjük a főtéren látható, az 1500-as évek második felében épített szász evangélikus templomot, mely a gótika stílusjegyeit viseli magán. A hosszú századok során barokk és reneszánsz sajátosságokkal egészült ki. Majd Somkeréken megtekintjük a 13-14 századi református templomot. Utunkat folytatjuk Válaszútra, ahol a Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumba teszünk látogatást. A kiállítás hét kiállítóteremben nyolc tisztaszobát mutat be azokról a tájakról és vidékekről, ahol Kallós Zoltán élt, tanított és gyűjtött. Innen tovább utazunk Kolozsvárra, ahol rövid városnéző sétánk során megtekintjük a Mátyás szoboregyüttest, a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát. Este szállásfoglalás Kolozsvár környékén (1éj). Vacsora a szállodában.

5. nap:
Reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Zsibón, ahol a Wesselényiek ősi fészkét tekintjük meg. A kastély kertjében egy botanikus kert található, ahol rövid sétát teszünk.  Innen továbbutazunk Érmindszentre, ahol Ady szülőházába látogatunk. Utunk utolsó állomásaként Nagykárolyban megtekintjük a Károlyi-kastélyt. Az egykori középkori vár helyén Joseph Bitthauser tervei alapján a XVIII. század végén épült meg a kastély. Neogótikus–neobarokk stílusú héttornyos, árokkal körülvett lovagvárrá a XIX. században a híres építész Ybl Miklós építette át. Innen hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Erdély ősszel - benkovivien, 2016. december. 09
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Radnai-havasok: a Kárpátok ismeretlen vadonja - Kovács Attila, 2012. október. 28

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, félpanziós ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, adót, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Nagybánya, Ásványtani múzeum és Képtár kb. 15 RON/fő
Misztótfalusi Emlékház 5 RON/fő
Koltó Petőfi Emlékmúzeum 5 RON/fő
Szaplonca, Vidám temető kb. 10 RON/fő
máramarosi fatemplomok kb. 20 RON/fő
Máramarossziget Börtönmúzeum 10 RON/fő
Írott Tojásmúzeum 5 RON/fő
Voronet kolostor kb. 10 RON/fő
Sucevita kolostor kb. 10 RON/fő
Somkerék kb. 5 RON/fő
Kallós Zoltán Néprajzi Múzeum 9RON/fő
Zsibó Botanikus kert 10 RON/fő
Ady Emlékház 5 RON/fő
Nagykároly Károlyi Kastély 5 RON/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Nagybányán 3*-os szállodában, Borsafüreden panzióban, Kolozsváron 3*-os szállodában. 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető! 

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Páty
5.0
Változatos, szép program. Tájékozott idegenvezető, kiváló buszvezető. Színvonalas a szállás és az ételek is jók.
Győr
4.8
Az idegenvezető különösen felkészült volt mindenből.
Nyúl
5.0
<szöveg nélkül>
Győr
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!