5 napos buszos utazás Erdélyben

Székelyföldi Látogatás (ízelitő Erdélyből)

5 napos buszos utazás Erdélyben

„Erdélyország az én hazám…”, ahogy a híres népdal is mondja. Méltóságteljes büszkeség és melegség tölti el magyarok, székelyek és szászok szívét, ha Erdélyre gondol. Kerámiák, kézzel festett, hímzett használati tárgyak, fafaragások eredeti motívumokkal és ez mind semmi az elénk táruló tájhoz képest, melyet erdélyi barangolásunk során fedezhetünk fel...
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazás, szállás, reggeli, estebéd, táncház, búcsúest, idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza

a helyszíni belépőket (kb. 120 RON), baleset, betegség, poggyász biztosítást, sztornó biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Hossz: 
5 nap

Szállás

Farkaslakán a faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdõszoba használattal. Az erdélyi magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató. 
Egyágyas felár: 14.000,- Ft

Program: 

1. nap: Budapest - 4-es fõút - Püspökladány - Ártánd (határállomás) - Nagyvárad – Királyhágó - Kolozsvár - Tordai-hasadék) - Székelyföld: Marosvásárhely (rövid séta: Rózsák tere, Kultúrpalota, a legnagyobb székely templomerõd) - szállás Farkaslakán.

Figyelem! Október 6-án induló körút elsõ napjának programja a módosul: Budapest - 5-ös fõút - Szeged - Nagylak - Arad - (koszorúzás a 13 vértanú emlékmûvénél - Segesvár (csata emlékmûve) - Farkaslaka.

2. nap: Farkaslaka (Tamási Áron szülõháza és sírja) - Parajd (sóbánya, Áprily Lajos emlékház) - Szováta (Medve-tó: séta a fürdõvároskában és a sósziklákhoz) - Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetõség) - szállás Farkaslakán.

3. nap: Görgényi-havasok: Bucsin-tetõ (rövid pihenõ) - Gyergyói-medence: Gyergyószárhegy (a Lázár-grófok reneszánsz kastélya, ahol Bethlen Gábor is gyermekeskedett, az alkotótábor kiállítása) - Gyergyói-havasok: Pongrác-tetõ - Békás-szoros, Gyilkos-tó (séta a vadregényes szorosban és a legendákkal átszõtt tónál) - Gyergyószentmiklós (rövid séta a székelyek és örmények városában) - szállás Farkaslakán.

4. nap: Hargita hegység - Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma, csodatévõ Szûz Mária szobor, rövid túra a Jelenések-hegyére, borvízforrás) - Gyimesek (Ezeréves határ a csángók földjén) - Csíkszereda (a központ régi része) - Máréfalva (székelykapuk) - Székelyudvarhely (Vasszékely szobor, Hõsök parkja, fõtér, Székelytámadt vár) - Szejkefürdõ (Orbán Balázs kopjafás sírja) - szállás Farkaslakán (zenés búcsúest: táncbemutató és táncház a Venyige együttessel).

5. nap: búcsú Farkaslakától - Kolozsvár - Nagyvárad (séta a belvárosban Ady Endre nyomdokain) - Ártánd (határállomás) - Püspökladány - 4-es fõút - Budapest. Érkezés a késõ esti órákban.

Egyágyas felár: 14.000,- Ft

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazás, szállás, reggeli, estebéd, táncház, búcsúest, idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a helyszíni belépőket (kb. 120 RON), baleset, betegség, poggyász biztosítást, sztornó biztosítást (a részvételi díj 2,4 %-a)

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek: kb. kb. 120 RON

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Találkozó: az indulás napján reggel 06.00 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felõli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetõségek: csak az útvonal figyelembevételével elõre egyeztetett helyen lehetséges, de az október 6-i indulásnál az oda- és visszaút nem egyezik meg! 

Étkezés: 

reggeli a magánházaknál. Házias estebédek vendéglõben. A tájra jellemzõ ízek.

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Erdélybe.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!