Karácsony erdélyi szeretettel

4 napos karácsonyi kirándulás Erdélyben

Van még látnivaló, melyről nem tudunk? Vannak még titkok Erdélyben? A válaszunk: IGEN! Karácsonyi programunkon kényelmesen sétálhatunk a Székely székek "anyavárosában" Székelyudvarhelyen. Szentléleken, Gyímesbükkön, meggyőződhetünk Tamási Áron mondatainak igazságáról: A Székely tüzéhez hívja az idegent, és saját melegét is odaadja! Karácsony este együtt vagyunk, az "Emberek a havason" hőseivel. Eljön hozzánk "Menyből az angyal", Kilyén Ilka lélekerősítő műsorával, és az egymást erősítő együttlét legfontosabb üzenetével. Erőt meriteni, és erőt adni. Utazzunk együtt, és várjuk együtt a " Karácsonyi rege igaz boldogságát."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Karácsonyi vacsorát, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

3 éjszaka 3*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében foglalható.

Program: 

1. nap
Szeged–Budapest–Ártánd–Marosvásárhely és Székelyudvarhely (680 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest–Ártánd (határátkelő) útvonalon. Tovább utazva pihenőkkel érkezünk Marosvásárhelyre, ahol a Rózsák tere után a Teleki Tékába látogatunk, ahol a Bolyaiak emlékszobáját is megtekintjük majd megtekintjük a Kultúrpalotát. Székelyudvarhelyre az esti órákban érkezünk, ahol 3 éjszakán át lesz szállásunk. Vacsorát követően kedvünkre sétálunk a városban.

2 nap
Medve-tó - Szováta – Korond – Farkaslaka – Székelyszentlélek: kenyérsütés és szenteste (190 km)

Reggelit követően Szovátára utazunk ahol sétálunk a már-már ikonikus Medve-tó partján. Parajdon át érkezünk Korondra, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból és csergékből. Kalandozásunkat folytatva tovább utazunk Farkaslakára, ahol rövid pihenőt tartunk Tamási Áron szülőhelyén, megtekintjük síremlékét. Délutánra érkezünk Székelyszentlélekre, egy igazi székely településre, ahol gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb székely kapuk látványában. Különleges, elfelejtett ételek, ízek kóstolója (kenyér sütés, zsíroskenyér, pálinka, tejfölös lepény…), italfogyasztással, népzenével vár Bennünket. Visszatérve szálláshelyünkre karácsonyi vacsoránkra készülünk, melyet a szállodában fogyasztjuk el. Vacsoránkat követően Killyén Ilka ünnepi előadásán veszünk részt. Éjfélkor a közeli Romai Katolikus Ferences templomba sétálunk karácsonyi misére!

3. nap
Csíkszereda-Csíksomlyó-Mádéfalva. Az 1000 éves határ és a Gyimes. (110 km) 

Reggelit követően átutazunk a Hargitán Csíkszeredára. Megtekintjük a késő reneszánsz kori Mikó várat (kívülről) és a Millenium Katolikus Templomot majd Csíksomlyóval folytatjuk az ismerkedést, mely mára a nemzeti együvé tartozás szimbólumává vált! A Fügéstetőn át érkezünk Gyimesbükkre, az ezer éves határhoz. A gyimesek látványa minden évszakban különleges, mind a táj, mind az itt élő csángók életvilága maradandó élmény. Helyi köményes pálinkával üdvözölnek bennünket melyet követően melengető csorbaleves lesz a mai ebédünk. Megtekintjük a felújított Őrházat, elsétálunk a Kontumáci kápolnához és a Rákóczi várhoz. Felkeressük a Mádéfalvi emlékoszlopot, ahonnan elindult a bukovinai székelyek kálváriája és élettörténete. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap
Székelyudvarhely-Agyagfalva-Segesvár-Gyulafehérvár-Arad–Szeged–Budapest (650 km)

Reggeli után hazafelé indulunk Agyagfalvára, a székelyek nemzetgyűléseiének színhelyére, mely a „székelyek rákosmezeje”. Megtekintjük emlékművét. Fehéregyháza-Segesvár útvonalon, szász városokon keresztül Gyulafehérvárra érkezünk, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába. Déván keresztül a Maros völgyén át Aradon búcsúzunk Erdélytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Karácsonyi vacsorát, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel, karácsonyi vacsora.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 15 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:3 Euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Ártánd útvonalon.

Fontos! Az konkrét felszállóhellyel kapcsolatban még a foglalás megkezdése előtt egyeztessen kollégáinkkal

Transzfercsatlakozási lehetőségek:

Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges (ezen ár egységesen vonatkozik minden lista szerint felkínált csatlakozási lehetőségre).
 

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon

2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Eger-Mezőkövesd-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon

3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon

4. Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon

5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

Az egyes vidéki városokban történő csatlakozás - oda és visszaúton egyaránt - városonként csak egy az irodánk által előre meghatározott helyszínen történik.

Az egyes városokból az INGYENES TRANSZFER-t a budapesti fel- és leszállási hely viszonylaton vállaljuk, azonban előfordulhat egyéni esetekben más autóbusz csatlakozási helyszínekre vagy helyszínekről történő szállítás is.

Az INGYENES TRANSZFER-ek indulás napján történő indulási időpontjai a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES TRANSZFER igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges utasaink szállítása az indulási helyszínre a távolság függvényében. A PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően Budapestre. E tekintetben várakozás maximális időtartama 3 óra lehetséges. (Amennyiben Ön nem szeret várakozni, ajánljuk figyelmébe a szintén ingyenes budapesti zárt és őrzött parkolási lehetőségünket! Részletek honlapunkon: ingyenes parkolási lehetőség Budapesten menüpont alatt)

Az autóbuszos PROGRAMOK esetén az indulás napja szerinti odautazás útvonala egyes programoknál eltér a hazautazás / utolsó nap magyarországi útvonalától

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!