A Garda-tó partján, a Monte Baldo lábánál - Malcesine

A romntikus Verona városától északra található Olaszország legnagyobb tava, a festői környezetben, magas hegyek ölelésében fekvő Garda-tó. A tóparti városok közül Sirmione a leghíresebb, de a mi személyes kedvencünk Riva del Garda mellett a gyönyörű Malcesine.

A Garda-tó partján hosszan elnyúló település jelképe a Scaligero-kastély és a Palazzo dei Capitani -  ezek az emblematikus épületek a legtöbb képeslapon is visszaköszönnek.

A Garda-tó körülvevő hegyeket nem csak a partról szemlélhetjük meg - innen, Malcesine településéről indul a híres felvonó a Monte Baldo hegygerincére - 1700 méteres magasságba repít minket az üvegkabin, mely még egy teljes kört is fordul ahol legyőzi helyettünk a szintkülönbséget.

Fentről apró makettnek tűnik a település és a vártorony, a vízen suhanó vitorlások pedig csak szélhajtotta tollpihének, melyet egy hófehér hattyú hagyott magára  

Malcesine története az etruszkokig vezethető vissza - de a rüómai idők stabilitását a barbár hordák átvonulásával elmúló viharos középkor követtek, amikor a gótok, allemmannok és frankok után még a kalandozó magyarok is "tiszteletüket tették" a vidéken.

A később a Velencei Köztársaság fennhatósága alá tartozó területet Napóleon hódította meg, majd az Osztrák-Magyar Monarchia része lett egy ideig. 

A Garda-tó felfedezésére indított kirándulás kötelező eleme Malcesine és a Monte Baldo meglátogatása. Innen könnyen és gyorsan elérjük Tobole települését, ahonnan egy alagúton és egy gyönyörű panorámát kínáló sétányon jutunk át Rivába, vagy Arco fantasztikus városkájába.

További képek:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Garda-tó és Gardaland - 3 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 4 nap
» Adriai csobbanás kulturális programokkal - 5 nap
» Északolasz tájakon, Alpok-Adria - 4 nap
» A Dolomitok Varázsa - 4 nap

Szállás ajánlatok

» Olaszország - Camping San Benedetto - Vecchio Mulino ***, Peschiera del Garda, Garda-tó 19.800 Ft/főtől - Olaszország / Garda-tó / Európa

Információs oldalak

» A Garda-tó legszebb látnivalói
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» A mesés Garda-tó gyönyörű képsorokon - Kovács Attila
» Sirmione, Garda-tó - Kovács Attila
» A Garda-tó csodája - Kovács Attila
» A Garda-tó legszebb városkái - Arco - Kovács Attila
» Ugrás mélybe -stílusosan! - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!