Mesés Montenegro - A hibátlan balkáni állam

A Balkán-félsziget csak a felületes szemlélő számára nem több mint a szűk tengerparti sáv strandjai, azon túl pedig csupán csapnivaló utakkal átszőtt, sötét és veszélyes vidék. Montenegró az egyik legszebb szeglete ennek a hegyvilágnak.

Az ideális hegyvidék jellemzői: csipkés csúcsok, havas hegyoldalak, mindenfelé kis tavak, de a táj nem kietlen és holdbéli, nem csak jég és hó, hanem a friss zöld lombok és virágos rétek borítják a hegylábakat. Ha ebben a képben egy két pásztortelepülés is megbújik, az csak emel a hangulaton.

Mindez egy képben: ez Montenegro. Azt tudtam, hogy a volt jugoszláv tagállamok közül Montenegró viharos történelmű kis országa az egyik legszebb, és tetszett az is, hogy öko-turisztikai fejlesztésekről híres a turisták tömegei helyett. A valóság azonban jóval felülmúlta az elképzeléseket- ez a hely egyszerűen ideális. Már számtalan utazási lehetőség adódik ide a magyar tulajdonú luxushoteltől a kalandtúra szervezői irodáig, és leírásokat is sokat találunk róla itt, én csak a szubjektív véleményemet fejtem ki. Miért jó Montenegró? Mert pont olyan messze van, hogy a nagyon nyaralósok már nem vállalják az idejutás fáradalmait, vagy ha mégis akkor nem merészkednek a tengerparttól távolabb, és a nagy részét hegyek borítják, ami sokat hozzáad a tájképi értékhez. De milyen hegyek!

A Dinári hegység mészkő alapanyaga hordozza ennek a csodálatos kőzetnek minden előnyét. Oldható, alakítható, és ezernyi színben pompázik, változatos formákká koptatja a víz és az erózió. Ezt megöntözi egy komoly mennyiségű eső, ami valószínűtlenül kék és iható vizű patakok és folyócskák sokaságát táplálja, amik hatalmas szurdokokat vájnak a tájba. Ez a csapadék a jégkorszak idején hatalmas hótömegek képében hullott-ami meredek sziklafalakkal ékes gleccser-völgyek kialakulását eredményezte, még a tengerbe is belenyúlik egyik másik. Így lehetséges az, hogy Új Zélandon érezhetjük magunkat: fjordok, havas hegyek, őserdők és zúgó patakok csodás változatossága halmozódik fel egy kicsiny területen. De ez elérhetőbb és vadabb, egy kis balkáni ízzel megfűszerezve, ha pedig unjuk a kimerítő kaptatókat, becserélhetjük egy tengerparti kávézgatás kihívására, egyszóval- tökéletes!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Havas csúcsok & napos tengerpart - 5 nap
» Olívaszüret Montenegróban - 6 nap
» Az ezer arcú Balkán - 7 nap
» Montenegrói nyaralás albán kirándulással - 8 nap
» Montenegró - A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka - 8 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Slovenska Plaza **** Montenegro, Budva 45.594 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Budva
» Hotel Slovenska Plaza *** Montenegro, Budva 45.594 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Budva
» Hotel Mediteran **** Montenegro, Becici 51.714 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Becici
» Avala Resort & Villas **** Montenegro, Budva 60.894 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Budva
» Hunguest Hotel Sun Resort *** Montenegro, Herceg Novi - egyénileg 71.400 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Herceg Novi

Információs oldalak

» Montenegro látnivalók

Cikkeink

» Montenegro csodálatos tájain - Kovács Attila
» Budva, Montenegro - Ürögi Beáta
» Durmitor, Montenegro - Ürögi Beáta
» A vidéki Montenegró képekben - Kovács Attila
» Montenegro városkái: Kotor és Budva - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!