Shkodrai-tó - Montenegro

Montenegro csodáinak egyike, de Albánia is birtokolja egy részét. A Shkodrai-tó élővilága és tájképi környezete egyedülálló érték. Kihagyhatatlan látnivaló.

A budvai tengerpartról nagyon könnyen megközelíthető ez a vidék, de szerintem érdemes több napot rászánni, ha feledni szeretnénk a turisták áradatát, és a madárvilágra vagy a tóban tükröződő hegyekre inkább kíváncsiak vagyunk, mint a strandokra.

A tó központja Virpazar bájos kis települése, itt szíves örömest felajánlanak a szemfüles helyiek egy hajóutat a tó csodáit bemutatandó, de biztosan  jobban járunk és közelebb kerülünk a vadvilághoz, ha kajakkal indulunk a vízvilág felfedezésére. Virpazar kellemes főterén klassz éttermek közül válogathatunk, de a környék is csodálatos. Ha van időnk és lehetőségünk, akkor kerékpárral, ha nincs, akkor gépjárművel induljuk el Rijeka Crnojevica irányába, ahol csodás panorámákban lehet részünk. Autóval készüljünk fel arra, hogy az ide vezető út csak egysávos, bár ritkán jönnek szembe, de akkor minden esetben tükörbehajtós centizgetéssel kerülhetjük csak ki a másikat-ha külföldi. A helyek lassítás nélkül, a fél gumiköpennyel már a szakadék felett egyensúlyozva, szinte érintésnyi távolságra suhannak majd el kettes golfjaikkal, talán nemzeti sportnak számít itt a megszeppent külföldi sofőrök riogatása. A feladatot nehezíti, hogy útközben százméterenként újabb és újabb látnivaló, csodás kilátás vagy tavi panoráma kínálja magát fotózásra: a kiszálló ámulók kikerülhetetlen forgalmi akadályt is képezhetnek. A nézelődők különösen a Rijeka Crnojevica település fölötti a mi Dunakanyarunk kicsinyített másának megtekintése közben vigyázzanak nagyon, itt ugyanis az úttestről csak néhány centire lehet lehúzódni. A látvány viszont megéri a kockázatot: a zöld növényekkel borított vízfelszín, és a háttérben a hegyek változatos képe szemet, lelket gyönyörködtet. A környék engem egyébként Toszkánára emlékeztet: apró települések, vadregényes kertek, szelíd ívű hegyek, terméskő házak, kellemes kávézók, végtelen nyugalom, kedves emberek... talán azzal a kiegészítéssel, hogy ez a táj sokkal "igazibb", kevésbé érintette még a tömegturizmus erodáló hatása. Összességében a legklasszabb hely, ahol az utóbbi időben jártam, mert az emberi tevékenység nem elvesz, hanem inkább hozzáad a Természet szépségeihez. Csak ajánlani tudom!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Havas csúcsok & napos tengerpart - 5 nap
» Olívaszüret Montenegróban - 6 nap
» Az ezer arcú Balkán - 7 nap
» Montenegrói nyaralás albán kirándulással - 8 nap
» Montenegró - A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka - 8 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Slovenska Plaza **** Montenegro, Budva 45.594 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Budva
» Hotel Slovenska Plaza *** Montenegro, Budva 45.594 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Budva
» Hotel Mediteran **** Montenegro, Becici 51.714 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Becici
» Avala Resort & Villas **** Montenegro, Budva 60.894 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Budva
» Hunguest Hotel Sun Resort *** Montenegro, Herceg Novi - egyénileg 71.400 Ft/főtől - Montenegro / Európa / Herceg Novi

Információs oldalak

» Montenegro látnivalók

Cikkeink

» Montenegro csodálatos tájain - Kovács Attila
» Budva, Montenegro - Ürögi Beáta
» Durmitor, Montenegro - Ürögi Beáta
» A vidéki Montenegró képekben - Kovács Attila
» Montenegro városkái: Kotor és Budva - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!