Izland varazslatos tájai képekben

Izland vad és lenyűgöző vidék - Európa második legnagyobb szigetén több, mint 140 vulkán alakítja a tájképet évezredek óta - sokszor olyan érzése lehet az izlandi tájon utazónak, mintha egy másik bolygó felszínén járna, annyira különbözik ez a környezet a Föld más vidékeitől.

A forrongó iszap, a magasra törő gejzírek gőze és az olvadt kőzet lávafolyamként hömpölygő, izzó masszája erős kontrasztban van a sarkköri viszonyokkal és a hatalmas jégárakkal, a Felföldről lekúszó gleccserekkel.

A tűz és a jég birodalma elképesztő tájaknak ad otthon - Izland váratlan csodákat tartogat. A szigetet már az ókor óta ismerik, a kelták és a vikingek is jártak a szigeten, ők és az ide érkező írek és skótok népesítették be Izlandot.

Az, hogy milyen nyugalmasak és hosszúak itt a téli éjjelek, mi sem jelzi biztosabban, mint hogy itt a legmagasabb a népességre vetített publikált könyvek száma. 

A geológiailag hihetetlen aktív terület sok természeti csapással sanyargatta lakóit - de a szürreálisan szép táj, amit a természet erői alakítottak ki képzi Izland fő vonzerejét.

A történelem folyamán gyakran előfordult, hogy egy vulkán a jégsapka alatt tört ki, a láva hője pedig felforralta a gleccsert - a pusztító áradások hatalmas károkat okoztak.

De Izlandon járva megszemlélhetjük azt a szurdokot is, ahol az eurázsiai és az amerikai lemez egymástól távolodik - mi pedig gyanútlanul, jó kiépített ösvényen sétálhatunk a milliméterről milliméterre egyre messzebb kerülő falak között.

Megfürödhetünk a Kék Lagúnában, melyet a közeli magma hője fűt - az izlandiak nagyon okosan használják fel a geotermikus energiát. 

Izland bejárása varázslatos utazás, olyan mint ha egy álomvilágban járnánk, amit nem is természet erői, hanem egy kreatív vénával megáldott óriás alakított volna ki. Nem biztos, hogy meg kell kóstolnunk a rohasztott a cápahúst, a hakarl-t ahhoz, hogy az izlandi utazás örökké emlékezetes maradjon... A fotókat Fórizs Beáta készítette.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Izlandi csillagtúra a gejzírek és vulkánok szigetén, magyar idegenvezetéssel -
» Izland - Repülj és vezess! Izlandi kiskörút - 5 nap
» Izlandi csillagtúra az október 23-i hosszú hétvégén, magyar idegenvezetéssel -
» Izlandi ízelítő, csillagtúra Reykjavíkból - 4 nap
» Repülj és vezess Izlandon! nagykörút - 8 nap

Információs oldalak

» Izland utazás, Izland látnivalók
» Buszos körutazások Izlandon

Cikkeink

» Izland varázsa - Kovács Attila
» Izland csodái - Kovács Attila
» Aurora Borealis: az Északi Fény csodája - Kovács Attila
» Izland csodás képeken - Kovács Attila
» Izland gyönyörű tájain - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!