Wayna Picchu – a Macchu Picchu élmény teljessége

A Macchu Picchut napi 2500 fő látogathatja meg legfeljebb, így a perui túrára főszezonban mindenképp érdemes előre lefoglalni a napi jegyet. A Wayna Picchu hegyre, ami minden klasszikus Macchu Picchus képen ott van a háttérben még ennél is kevesebb, mindössze 400 fő válthat jegyet naponta és két, 200 fős turnusban mászhatja meg a Macchu Picchutól további 360 méter magasságba emelkedő hegyet és a csúcson található építményeket.

A Macchu Picchura Aquas Calientesből, ahova az Ollantaytamboból érkező vonattal lehet eljutni vagy kb. 20 perces buszút vezet vagy kb. 1,5 óra alatt, meglehetősen meredeken felfelé mászva lehet eljutni az őserdei környezetben. Kirándulni szeretőknek ezt mindenképp nagyon szívesen ajánlom, különösen korán reggel. Ekkor még felhőbe burkolódzik a Macchu Picchu és a környező hegyek, kevés fenn a turista és minden pillanatban változik a látkép. Izgulni nem kell, előbb-utóbb bizonnyal kitisztul a kép és feltárul a romváros és két szomszédja, a Wayna Picchu és a Putucusi hegyek is teljes pompájukban.

A Wayna Picchura mászóknak a délelőtti indulási időpontok miatt vagy egy viszonylag tempós Macchu Picchu körbejárásra van idejük a hegy előtt vagy az Inca Bridge megtekintésére egy kb. 20 perces túrával. A Macchu Picchu pontosan olyan, mint a képeken, bár attól függően, hogy épp melyik szakaszában vagyunk Peruban az őrületes szintkülönbségekkel való ismerkedésnek az okozhat némi meglepetést, hogy milyen hatalmasak a városon belüli szintkülönbségek is. Az Inca Bringe felé egy nagyon kellemes út vezet, noha az utolsó szakaszon a tériszonyosoknak biztosan lesz néhány nehezebb pillanata, pedig itt még kapaszkodó is segíti az utolsó métereket.


A Wayna Picchu csúcsán azonban a kapaszkodókat el lehet felejteni. Pont akkor, amikor a legjobban kellenének. A Wayna Picchut meglátogató túraútvonal 85%-ban kétirányú, meredek lépcsőféle veze felfelé, itt-ott kapaszkodókkal. Azonban a túra vége egy körben zárul, így aki vissza szeretne nézni a Macchu Piccura teljes pompájában, annak a kilátóterasz után az utolsó, kapaszkodómentes és tériszonnyal mindenképp a legkihívóbb szakasszal is meg kell küzdenie. Az utolsó sziklacsoport tetejéről továbbindulva az esetleg elbizonytalanodókat egy aprócska „Continue” felírat bíztatja a továbbhaladásra, valamerre, amerre magadtól – és most megint elsősorban a tériszonyosokról beszélek – biztosan nem indulnál. Az egy vékonyka sziklatörésen leküzdött néhány méter után ismét jön egy „Continue” felírat, azonos módon elhelyezve. Korlát pedig sehol.

Ebben az elképesztően meredek környezetben már a visszafele úton jönnek a Macchu Picchuról éppencsak látható teraszok és épületek, mellettük a lépcsőknek nevezett közlekedési útvonalak, melyekre sok esetben sem hosszában, sem keresztben nem fér el egy normál női láb sem. A túra teljesíthető és mindenképpen jó eséllyel indul a legnagyobb perui élmény címért egy klasszikus Peru kultúrkörútban.

Aki tériszonyos, az innentől egész más viszonyba kerül saját félelmeivel, aki pedig nem az, az is úgy tér vissza a Macchu Picchura, hogy egy hatalmas teljesítményt tudhat maga mögött.Innentől a maradék energiával a romváros vagy bármely más perui romváros meglátogatása már csakhab lesz a tortán. De ez maga a torta! 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Peru nagykörút - 13 nap
» Peru - Nap ünnep - Az inka kultúra felfedezése - 15 nap
» Peru - Bolívia, az Amazonas őserdőtől az Uyuni sómezőig - 17 nap
» Dél-Amerika 6 + 1 gyöngyszeme - 20 nap
» PERU - Körutazás az inkák birodalmában - 8 nap / 7 éj

Információs oldalak

» Körutazások Peruban

Cikkeink

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa
» A Titicaca-tó szigetei - Csereklei Mária
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!