Töltsünk tiszta vizet a kulacsba - Katadyn Mini vízszűrű

Hegymászás, világjárás közben az élményszerzés mellett a legfontosabb az, hogy vigyázzunk egészségünkre. Apróságokra kell odafigyelnünk ahhoz, hogy ne gyomorrontástól szenvedve töltsük a szabadság drága idejét, nem beszélve az egzotikus országok néha rémisztő egészségügyi szolgáltatásainak igénybevételéről. A rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés mellett olyan itthon megszokott automatizmusokról kell tudatosan leszoknunk, hogy ne nyúlkáljunk önkéntelenül a szemünkhöz, szánkhoz - már ezzel is rengeteg kellemetlenséget elkerülhetünk. De a legfontosabb a tiszta ivóvíz - itthon nem is vagyunk tudatában annak, mekkora érték az. hogy ivóvíz folyik a csapból - a Föld országainak túlnyomó része sajnos nincs így elkényeztetve ebből a szempontból. 

A távoli vidékek felfedezése közben víztisztító tabletták mellett nagyon fontos, hogy ne csak kémiai, hanem fizikai víztisztítást is végezzünk. Ezt a feladatot kiválóan ellátja a Katadyn Mini vízszűrő. Az kis méretű, csupán 210 grammos, könnyen elcsomagolható eszköz ideális utazáshoz. A pumás vízszűrőn akár a csapvizet, akár egy tó vagy patak zavaros vizét is átszűrhetjük - kerámiabetétes szűrőjén nem csak a fizikai szennyeződések, de a mikroorganizmusok is fennakadnak.

Katadyn Mini  kerámiaszűrőjének pórusai (0,2 micron=0,0002 mm pórusméret) kiszűrik azokat a kórokozókat is, amelyek miatt rosszullétbe fordulhatna a kalandos kirándulás - ez a civilizációtól távol komoly kockázattól óv meg minket. A Katadyn Mini kis súlya és könnyű pakolhatósága és karbantartása nagyon jó útitárssá teszik ezt a vízszűrőt - otthon maradt szeretteink is biztonságban tudhatják egészségünket.

Amennyiben sokszor szűrünk át vele zavaros vizet, a kerámiabetétet gyakrabban kell tisztítani, de így is akár 7000 liter víz megtisztítására is alkalmas egy betéttel, amelyet természetesen könnyen ki is cserélhetünk. A Katadyn Mini vízszűrő és alkatrészei a Tengerszem túraboltban megvásárolható!

A Katadyn Mini vízszűrő jelenleg épp Argentínában segíti útján a Travelinaround utazóját, kinek kalandjait itt követheted!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Brazília körutazás az Iguazu vízeséssel - 10 nap
» Argentína, Uruguay, Brazília körutazás - 12 nap
» Keresztül Dél-Amerikán - 17 nap
» Tűzföld és Patagónia csodái - 14 / 18 nap
» Dél-Amerika nagykörút - 24 nap

Cikkeink

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila
» Patagónia gyönyörű tájai - Kovács Attila
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa
» Patagónia tájain - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!