Portofino - apró ékszerdoboz a Riviérán

Amikor először jártam Olaszországban, darabokra szakadt a szívem. Ott maradt belőle rengeteg szilánk, így csak akkor vagyok újra önmagam, ha Itália ezerarcú tájait járom. Toszkána hullámzó dombjai között hallgatva a pacsirták énekét vagy a Dolomitok csipkés sziklacsúcsain teleszívva a tüdőm alpesi oxigénnel. Ha az Amalfi-part vadregényes vidékére tekintek le az Istenek Ösvényéről   vagy Montalcinoban kortyolom a tejeskávét, akkor találok vissza reneszánsz nyugalmamhoz, nap-melengette szabadságom gondtalan emlékéhez.

Toszkána kerékpártúra

Nincs ár információ. Kérje egyedi ajánlatunkat! >>>
8 napos biciklitúra Toszkánában

A magas hegyek és az olajfáktól árnyékos domboldalak mellett, egyre jobban kedvelem a Olaszország kisvárosainak egyedülálló hangulatát.  A legjobb, ha a település apró, még jobb, ha színes meseházak szegélyezik utcáit, ezt már csak a vízparti elhelyezkedés fokozhatja - egy csendes öböl vagy mondjuk a Garda-tó teheti még lenyűgözőbbé a látványt.

Portofino az olasz kisvárosok esszenciája - megvan benne az Amalfi-part vadregényes környezete, a Cinque Terre színes házai, és az olasz Riviéra minden eleganciája - mégsem hivalkodó, igazán hangulatos és szívmelengető hely.

Genova hatalmas városától 36 kilométerre találjuk, a híres szomszéd, Rapallo pedig hét kilométerre fekszik. A városba vezető utca végén tengerbe futó tér nyílik - a partvonalat követve pedig szebbnél szebb látványban lehet részünk. Egy kiváló ebéddel is emelhetjük egyébként is mennyei hangulatunkat - az apró teraszoktól szinte karnyújtásnyira ringatóznak az öbölben lehorgonyzott vitorlások.

Az olasz konyha ízletes fogásait fogyasztva, szívünk is horgonyt vet itt - újabb apró fájdalom lesz elszakadni ettől a varázslatos helytől... Felkészülhetünk, hogy megint marad egy darab belőlünk, hogy hazatérve a nosztalgia és az emlékek édes-keserű mézével balzsamozhassuk lelkünk örök elvágyódásának sajgó sebeit.  Portofino - visszatérünk!

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Nyaralás Toszkánában - 6 nap
» Az Olasz Riviéra és a Cote d Azur - 8 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!