Olcsóbban mobilozhatsz az Adriáról is

Ha az Európai Unió valamelyik tagországából indítotok hívást, július 1-től 15 százalékkal olcsóbban tehetitek, ennyivel csökkentek ugyanis a roaming-díjak. Vagyis az eddig 106,8 forint helyett mostantól 91,4 forintba kerülnek percenként. A fogadott hívások percdíjai is csökkentek megközelítőleg 10 százalékkal. Így az eddigi 30 forint helyett 26,6 forintba kerül nyaralás közben felvenni a telefont. Sms-t is olcsóbban küldhettek, ha az unióban barangoltok: 33,2 forint helyett 30,4 forintért.

A mobilnetezés díja csökkent a legnagyobb mértékben: egy megabájtnyi adatforgalomért az eddigi 259 forint helyett 171,50 forintot kell fizetni. A szolgáltatók a feltüntetett összegeknél drágábban nem adhatják szolgáltatásaikat, ugyanakkor ennél alacsonyabb árakat alkalmazhatnak.

Érdemes néhány óvintézkedést tennetek, ha külföldre utaztok, és van mobilnetetek, hogy a legközelebbi telefonszámla kézhezvételekor ne érjen kellemetlen meglepetés. Az okostelefonokat és táblagépeket érdemes úgy beállítani, hogy ne kapcsolódjanak maguktól a hálózathoz, mert az alkalmazások automatikus frissülése jelentős adatforgalmat generálhat, ami után fizetni kell. Utazás előtt érdemes továbbá tájékozódni saját szolgáltatótok, illetve a célországban működő szolgáltatók roamingdíjairól. A célország szolgáltatói közül érdemes azt kiválasztani és annak a hálózatát használni, amelyik a legkedvezőbb roamingtarifákat ajánlja.

A három legnagyobb magyarországi mobilszolgáltató a roamingoláshoz különböző csomagokat is ajánl, ezekben általában jelentős adatkedvezmények szerepelnek, gondolva az okostelefonjukat aktívan internetezésre is használókra.

A Magyar Telekom Travel & Surf elnevezésű roaming adat-díjcsomagjaiban nyújt nyári akciós kedvezményt július 1-jétől augusztus 31-ig. Az M csomag a promóció ideje alatt 50 megabájt helyett 150 megabájt adatforgalmat nyújt 1490 forintért, 24 órás érvényességgel. Az L csomag heti 6990 forintért 250 megabájt adatforgalmat tartalmaz a havidíjas előfizetést használó ügyfelek számára. Az akciós csomagokat a szolgáltató vállalati ügyfelei is igénybe vehetik.

A Vodafone Európa Napijegyével a külföldön tartózkodó ügyfelek fix, 990 forintos napidíjért cserébe megtarthatják hazai perc- és SMS-díjaikat, és ingyen fogadhatnak hívásokat, továbbá a társaság megduplázta a napijegy eddigi adatforgalmát, amely így 100 megabájtot tartalmaz. A szolgáltatást nem csak előfizetéssel, feltöltőkártyával is használhatjátok. Az adatkeret a Vodafone szerint akár napi 50-100 weboldal böngészésére, 200-300 e-mailt küldésére vagy fogadására, és 10-15 kép Facebookra feltöltéséreis elég lehet. Hozzáteszik, hogy az új, maximált roamingdíjak alapján 990 forint mindössze 37 percnyi hívásfogadásra vagy kicsivel kevesebb, mint 6 megabájt internetezésre elegendő.

A Telenor három vagy tíz napra szóló TravelSure Net adatcsomagokat kínál. A kisebbik csomag 3 napon át biztosít 15 megabájt internetezési lehetőséget 990 forintért, a 10 napos csomaggal pedig 200 megabájt adatforgalom használható fel 6990 forintért. Csomag nélkül az 1-es zónában a napi GPRS-adatforgalom maximuma bruttó 1475 forint a Travel Sure Net díjszabása szerint. Az adott napon 3 megabájt adatforgalomig az ügyfeleknek kilobájtonként 0,48 forintot kell fizetniük, ugyanakkor 3 és 10 megabájt között már díjmentes a külföldi internethasználat. A napi 10 megabájt adatforgalom elérését követően a Telenor a költségkontroll érdekében korlátozza az internetelérést.

Forrás: www.szeretlekmagyarorszag.hu
Képek: www.theepochtimes.com, www.my-walls.net, www.fotocommunity.com, www.standingdog.com, dashingbold.wordpress.com, favim.com, www.parameter.sk

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 nap
» A Plitvicei Nemzeti Park varázsa - 3 nap
» Mediterrán Isztria (4 napos) - 6 vagy 4 nap
» Mandarinszüret a Neretva- völgyében - 4 nap
» Csontváry nyomán - 5 napos

Szállás ajánlatok

» Uvala Scott Apartmanok Üdülőtelep ** Kraljevica 149.350 Ft/főtől - Horvátország / Kraljevica / Kvarner-öböl / Európa
» Delfin Plava Laguna Hotel** - Porec 185.400 Ft/főtől - Horvátország / Porec / Isztria / Európa
» Hotel Pula *** Pula 194.083 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa
» Istra Hotel *** Opatija 200.850 Ft/főtől - Horvátország / Opatija / Kvarner-öböl / Európa
» Plavi Plava Laguna Hotel *** Porec 209.533 Ft/főtől - Horvátország / Porec / Isztria / Európa

Információs oldalak

» Homokos strandok Horvátországban
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Szállásfoglalás Porec
» Látnivalók Párizsban
» Szállásfoglalás Trogir
» Látnivalók Londonban
» Last Minute Horvátország
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» 4 napos utazások
» Olcsó Hotelek Horvátországban
» Horvátország élménybeszámolók
» Hotelek Horvátországban - Online szállásfoglalás
» Nyaralás Horvátországban
» Szállásfoglalás Sibenik
» Szállás Porec Hotel
» Szállásfoglalás Umag
» Szállásfoglalás Zadar
» Szállás Trogir Hotel

Cikkeink

» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila
» Horvátország márciusban - Kovács Attila
» Horvátország hangulata - Kovács Attila
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!