Lisszabonban villamossal

Mert Lisszabon hullámzik. Olyan, mint Róma, 7 dombra épült. Minden dombtető pazar panorámát nyújt és minden dombtetőhöz egymástól nagyon eltérő hangulatú városrészeken kell átbarangolni. És ezért nem lehet megunni és ezért kell mindig újra visszamenni, mert állandóan új lépcsősort, sikátort, villamost lehet felfedezni.

A villamos, ikonikus jelenség. Sárga, bitang erővel kaptat felfelé, éktelenül hangosan berreg, ha parkoló autók állják útját, ami könnyen megesik, mert lehetetlenül keskeny utcákon vezetnek a sínpárok.

Járda itt nincs, a szuszogva felfelé kaptató cekkeres nénik levegőt visszatartva tapadnak a házfalhoz vagy ugornak be egy ajtónyílásba, amíg elrobog az electrico, aztán minden szépen halad tovább.

Alapszabály villamosozáskor: első ajtón fel, hátsó ajtón le (2 ajtó van). Ha lehet, rögtön üljünk ablakhoz és csutkáig húzzuk le, a helyiek majd megértően mosolyognak, hisz nyilvánvaló lelkesedésünk turista létünkre vall.

De itt ez a jó, mert további mosolyt csalunk a helyi arcokra, amikor sikongva hajolunk ki az ablakon, hogy megérintsük a házfalakat, az ablakban napozó fekete macskákat és tonna számra nyeljük be a kora tavaszi melengető napsugarakat.

Ne felejtsük eközben minden rajtunk lévő mozdítható értéktárgyunkat mágnesként magunkhoz tapasztani, hisz itt is akadnak lelkes pénztárcagyűjtők. Sajátos szenvedélyükre információs táblák hívják fel a figyelmet a vezető fülkéjének hátoldalán, 3 nyelven, illusztrációval, hogy mindenki legyen résen.

A jelenség állandó, de melyik világvárosban ne lennének zsebesek? Tudni kell róluk és óvatosabban kapaszkodni. Mert kapaszkodni megéri, mert az egyik legjobb, ha nem a legjobb módja a városnézésnek felpattanni egy villamosra. Persze, nem mindegy, melyikre.

Kihagyhatatlan a legendás 28-as! De ne ott szálljunk fel rá, ahol a legtöbb „heló turiszt”, a belváros közepén. Válasszuk a legközelebbi végállomást, ott esélyesebb a helyfoglalás. A 28-asról rengeteg helyen le lehet szállni. Ne tegyük! Elsőre ne! Döcögjünk vele végig, közben csak engedjük át magunkat a városnak és ismerkedjünk. Lisszabon egy sejtelmes, izgalmas, kortalan hölgy, nem szabad csak úgy lerohanni. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 5 nap / 3 éj
» 6 nap / 4 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel *** - 6 nap / 4 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel **** - 5 nap / 3 éj
» 5 nap / 3 éjszakás városnézés Lisszabonban Hotel ***** - 5 nap / 3 éj
» Lisszabon városlátogatás - 4 nap

Információs oldalak

» Lisszabon látnivalók

Cikkeink

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila
» Lisszabon a magasból - Kovács Attila
» Lisszaboni történetek - utazom.com
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!