Kompressziós sportruházat: a kitartás záloga

Futás, kerékpározás vagy éppen teljesítménytúrázás közben gyakran találkozunk a láb fáradásával és a keringéssel kapcsolatos kellemetlen tünetekkel. Kitartó igénybevételnek köszönhetően az artériás keringés lassul, a tejsav felhalmozódásával egyre kevésbé érezzük jó ötletnek ezt az egészet... A versenysportolók már régóta használják kiváló eredménnyel a kompressziós ruházatot, ami az alsótest vérkeringését hivatott serkenteni azáltal, hogy folyamatos és kontrollált kompressziót fejt ki a lábszáron és a combokon. A nyomás hatására az artériás erekben található billentyűk működése javul, ezáltal elkerülhető az ödéma és a szövetek általánosan jobb vérellátásban részesülnek: ezt a felhasználó úgy érzékeli, hogy kevésbé fárad el, sportolás után pedig gyorsabban regenerálódik. 

A német CEP intelligens sportruházata már régóta ismert a triatlonozók, kerékpárosok és futók körében: a cég évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a sportkompresszió területén. A magyarországi képviselet közbenjárásának köszönhetően két terméket is kipróbálhattam a közelmúltban. Nem ezek az első kompressziós ruháim: egy rövid és egy hosszú futónadrágot már évek óta használok, így volt összehasonlítási alapom a CEP ruházat előnyeit tekintve. A kompressziós ruházat csomagolása is már messziről mutatja, hogy prémium termékkel van dolgunk: igényes és szép doboza akár egy drága órát vagy műszaki eszközt is rejthetne. A külsőségek mellett azonban meglepő eredményeket érzékelünk, ha élesben is kipróbáljuk e kompressziós ruhadarabokat.

A kompressziós futónadrág kiváló terméknek bizonyult melegebb időben sportoláshoz: a termék egy speciális kötéstechnikának köszönhetően biztosítja a keringést javító kompressziós hatást. Ez a különleges rugalmasság nem csak segíti a fáradt vér visszaáramlását, de hosszú utazásoknál a láb vizesedését is meggátolhatja. A külső kompresszió révén sokkal több oxigén és energia jut el a fáradt izmokhoz, míg a tejsav elszállítása felgyorsul, így az izmok nem csak gyorsabban regenerálódnak, de nem is fáradnak el annyira. (Egyes felmérések szerint akár 5%-os teljesítményjavulás is elérhető a CEP kompressziós termékekkel!) A korábban használt termékhez képest sokkal erőteljesebb kompressziós hatást tapasztaltam, ami nem csak bizonyos zónákat érintett, hanem a teljes combon érezhető volt.  A méretválasztásnál figyelni kell a pontos comb és derék kerületre, hogy a megfelelő méretű darabot hordjuk: ez nagyon fontos a tökéletes funkció és tartós kényelem érdekében.

A másik termék az éjszakai futózokni, ami nagyon jól szolgálatot tesz különösen a nappalok rövidülése miatt,  a kései futások kedvelőinek. A zokni neonszíne önmagában is feltűnő, de a láthatóságot még erősítik a fényvisszaverő betétek is. A lábszáron kellemes és tartós kompressziós hatást fejt ki, feltéve, ha követjük a felvétellel kapcsolatos szabályokat: a zokni így hordva a legkényelmesebb. A zokni kerékpározáshoz is használtam, nagyon élveztem azt a biztonságot, amit a kiemelt láthatóság és a feltűnő fényvisszaverő betétek biztosítottak: nem beszélve a kiváló szellőzésről és az érezhető izom és ízület stabilizációról.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Olaszország - Residence I Pungenti - Castiglioncello, Toszkána 1.238 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Castiglioncello
» Dubravka Apartman *** Pisak (Omis) 8.023 Ft/főtől - Horvátország / Omis / Dalmácia / Európa
» Magánapartmanok *** Novi Vinodolski 10.135 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Novi Vinodolski / Európa
» Villa Pavica Apartman **** Palit 11.249 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget
» Villa Ivan Apartman **** Rab (Palit) 11.249 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt

Utazások

» Parenzana: tavasznyitó kerékpártúra az Isztriai-félszigeten - 3 nap
» Bringatúra a Tátrában - 4 nap
» Mura menti kerékpártúra - 4 nap
» Csehország: bringa, sör, kultúra - 4 nap
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!