Kompressziós sportruházat: a kitartás záloga

Futás, kerékpározás vagy éppen teljesítménytúrázás közben gyakran találkozunk a láb fáradásával és a keringéssel kapcsolatos kellemetlen tünetekkel. Kitartó igénybevételnek köszönhetően az artériás keringés lassul, a tejsav felhalmozódásával egyre kevésbé érezzük jó ötletnek ezt az egészet... A versenysportolók már régóta használják kiváló eredménnyel a kompressziós ruházatot, ami az alsótest vérkeringését hivatott serkenteni azáltal, hogy folyamatos és kontrollált kompressziót fejt ki a lábszáron és a combokon. A nyomás hatására az artériás erekben található billentyűk működése javul, ezáltal elkerülhető az ödéma és a szövetek általánosan jobb vérellátásban részesülnek: ezt a felhasználó úgy érzékeli, hogy kevésbé fárad el, sportolás után pedig gyorsabban regenerálódik. 

A német CEP intelligens sportruházata már régóta ismert a triatlonozók, kerékpárosok és futók körében: a cég évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a sportkompresszió területén. A magyarországi képviselet közbenjárásának köszönhetően két terméket is kipróbálhattam a közelmúltban. Nem ezek az első kompressziós ruháim: egy rövid és egy hosszú futónadrágot már évek óta használok, így volt összehasonlítási alapom a CEP ruházat előnyeit tekintve. A kompressziós ruházat csomagolása is már messziről mutatja, hogy prémium termékkel van dolgunk: igényes és szép doboza akár egy drága órát vagy műszaki eszközt is rejthetne. A külsőségek mellett azonban meglepő eredményeket érzékelünk, ha élesben is kipróbáljuk e kompressziós ruhadarabokat.

A kompressziós futónadrág kiváló terméknek bizonyult melegebb időben sportoláshoz: a termék egy speciális kötéstechnikának köszönhetően biztosítja a keringést javító kompressziós hatást. Ez a különleges rugalmasság nem csak segíti a fáradt vér visszaáramlását, de hosszú utazásoknál a láb vizesedését is meggátolhatja. A külső kompresszió révén sokkal több oxigén és energia jut el a fáradt izmokhoz, míg a tejsav elszállítása felgyorsul, így az izmok nem csak gyorsabban regenerálódnak, de nem is fáradnak el annyira. (Egyes felmérések szerint akár 5%-os teljesítményjavulás is elérhető a CEP kompressziós termékekkel!) A korábban használt termékhez képest sokkal erőteljesebb kompressziós hatást tapasztaltam, ami nem csak bizonyos zónákat érintett, hanem a teljes combon érezhető volt.  A méretválasztásnál figyelni kell a pontos comb és derék kerületre, hogy a megfelelő méretű darabot hordjuk: ez nagyon fontos a tökéletes funkció és tartós kényelem érdekében.

A másik termék az éjszakai futózokni, ami nagyon jól szolgálatot tesz különösen a nappalok rövidülése miatt,  a kései futások kedvelőinek. A zokni neonszíne önmagában is feltűnő, de a láthatóságot még erősítik a fényvisszaverő betétek is. A lábszáron kellemes és tartós kompressziós hatást fejt ki, feltéve, ha követjük a felvétellel kapcsolatos szabályokat: a zokni így hordva a legkényelmesebb. A zokni kerékpározáshoz is használtam, nagyon élveztem azt a biztonságot, amit a kiemelt láthatóság és a feltűnő fényvisszaverő betétek biztosítottak: nem beszélve a kiváló szellőzésről és az érezhető izom és ízület stabilizációról.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Dubravka Apartman *** Pisak (Omis) 8.692 Ft/főtől - Horvátország / Omis / Dalmácia / Európa
» Andromeda Apartmanház - Paralia 9.900 Ft/főtől - Görögország / Paralia / Észak-Görögország / Európa
» Medena Üdülőtelep *** Trogir 11.732 Ft/főtől - Horvátország / Trogir / Dalmácia / Európa
» Iva Apartman *** Banjol (Rab) 11.916 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget / Banjol
» Zeljko Apartman *** Makarska 13.022 Ft/főtől - Horvátország / Dalmácia / Makarska / Európa

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila

Utazások

» Csehország: bringa, sör, kultúra - 4 nap
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
» Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje - 5 nap
» Duna menti biciklitúra (Passau-Bécs) - 5 nap
» Provence kerékpártúra a levendulák földjén - 6 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!