Fjallraven napi túrahátizsákok

Álmaimban Patagónia viharok tépázta pacifikus erdeit járom, két hét alatt átkelve a Magellán-szoros partjáig vagy a Himalája hágóiba küzdöm fel magam, a csortenekkel és imazászlókkal megszentelt, hófödte csúcsok koszorújában gyönyörködve. A valóságban persze főleg a Börzsöny vagy a Bakony árnyas tölgyesei között túrázom - expedíciós felszerelés helyett egy kulacs vízzel meg két szelet csokival, a pumákkal vagy a jetivel való végzetes találkozás helyett maximum egy váratlan nyári zápor meg a kullancscsípés veszélye fenyeget.

Mivel minden igyekezetem ellenére a legtöbbet szombaton és vasárnap végzem a túrának is csak kis hunyorítással nevezhető szabadidős tevékenységet, amelyre sokkal megfelelőbb szó a kirándulás, felszereléseimet pedig könnyű és strapabíró zsákokban viszem magammal, ezért e cikkben a napi túrazsákokra fogunk koncentrálni. 

A Fjallraven túrafelszerelések egyik legkiválóbb tulajdonsága, hogy a zord északi tájak mostoha mindennapjainak túlélésére tervezték őket - kiegyenlített hazai klímánkon talán még túlzásnak is tűnhet az a ellenálló, tartós anyaghasználat, átgondolt tervezés és azok strapabíró varrások, amelyekkel egy Fjallraven napi zsákot elkészítenek.

Egy ilyen hátizsákot kézbe véve, hátunkon viselve érezhető, hogy olyan személy gondolta át a konstrukciót, tervezte a modellt, aki maga is elkötelezett erdőjáró, kalandszerető. A környezettudatos gondolkodás és minden körülménynek ellenálló termékek készítése és ez a kompromisszumokat nem ismerő hitelesség az egyik legfontosabb érv a Fjallraven termékek mellett. 

Egy ilyen zsákban el kell férnie mindennek, ami elengedhetetlen egy napi túrán, ami nem kis feladat - hiszen semmi feleslegest nem érdemes magunkkal cipelnünk, viszont fel kell készülnünk minden eshetőségre. Hosszú évek hegyi és erdei túrái alatt tanuljuk meg azt a gyakorlati szemléletet, amellyel össze tudunk pakolni egy széles időjárási spektrumon használható felszerelést, szükséges élelmiszer és ivóvíz mennyiséget, amit mindenképpen magunkkal vinnünk egy hétvégi kalandra. 

Bergen 30

A magas hegyek világa komolyabb felkészültséget kíván - egy gerinctúra vagy via ferráta kihívásának teljesítésekor csak a maximum az elegendő. A Fjallraven Bergen 30 valódi hegyi menő - erős, szintetikus alapanyaga, kivehető vízálló belső zsákja, strapabíró kialakítása az extrém körülményekre lett tervezve. Különlegessége a vízitúrákon használt szárazzsákokhoz hasonló felső zárhatóság, mellyel könnyen és gyorsan hozzáférhetünk felszereléseinkhez.

A tökéletesen a hátra simuló, viselőjének minden mozdulatát hűen követő hátizsák bármilyen technikás sziklafal, nehéz ferrata szakasz vagy kitett hegygerinc megmászásakor hozzásegít minket a tökéletes élmények átéléséhez. Hálós hátsó zsebében jól elfér a hegymászósisak a beszállásig való gyalogláskor, míg oldalsó tárolóiban a szükséges ivóvíz mennyiséget szállíthatjuk magunkkal, vagy túrabotjainkat rögzíthetjük a táskához. 

Kaipak 28

Az utazom.com túravezetőinek kedvenc zsákja a Fjallraven Kaipak 28. Igazi allrounder modell - megállja a helyét a Dolomitok túráin ugyanúgy, mint a Garda-tavat övező függőleges sziklafalak vasalt útjain. A funkcionális, minden sallangtól mentes zsák megbízható és kitartó társ a magashegyi mindennapokban. 

Abisko Friluft 35

Az együtt töltött idő alatt nagy kedvencem lett a Fjallraven Abisko Friluft 35 hátizsák, és nem csak a vidám színe miatt, ami minden alkalommal jobb kedvre derített. A hosszú hétvégés kiruccanásokra tökéletesen pakolható túrazsák egyedül álló hátszellőzéssel rendelkezik - nagy melegben és magas páratartalomnál is kiváló viselet.

Mivel a hálós hát kicsit áthelyezi a zsák súlypontját, ezt a típust nem via ferrátákra ajánlom - a gyalogtúrák kedvelői viszont garantáltan és hosszú távon elégedettek lesznek vele. Oldalsó zsebeibe túrabotot, kulacsot rögzíthetünk, hátsó hevederei kiválóak a matrac szállítására. 

A Friluft hátizsák anyaga a különlegesen kopásáll, waxolható G-1000 Eco, amely újrahasznosított alapanyag és nagyon erős vászon keveréke. A zsák tartalmához könnyedén hozzáférhetünk a oldalán végig futó húzózár nyitásával anélkül, hogy felülről mindent ki kellene pakolnunk. A rávarrt hátsó zsebben pedig olyan felszereléseket szállíthatunk, amelyekre hirtelen van szükség, például esőkabátot egy hirtelen ránk törő nyári zápor idején. 

Keb Hike 20

A Keb széria neve egybeforrt a hosszútávú túrázással, tartós és kopásálló, nagyon kényelmes túrafelszerelésekkel. A Fjallraven Keb nadrágjait már komolyabb nyúzásnak vetettük alá, nagyon pozitív eredménnyel, ősztől pedig a túraboltok polcaira kerülnek a Keb Hike 20 és Keb Hike 30 napi túrazsákok, személyükben nagyon átgondolt tervezéssel készült, több rekeszes, sítúrára, hegyi gyaloglásra is kiváló zsákokat ismerhet meg a nagyközönség. 

Kanken

Ha létezik ikonikus hátizsák, akkor a Fjallraven Kanken az. A cég egyik legismertebb terméke 1978-ban, iskolatáskaként indult világhódító útjára, azóta pedig a napi zsák ideájának megtestesítőjeként ismerjük. A letisztult, klasszikus tervezés és a kiváló anyaghasználat miatt generációkon át használható táskát választ magának az, aki egy Kanken mellett dönt. A környezettudatosság jegyében már elérhető a teljesen újrahasznosított anyagokból készülő Re-Kanken is. E zsák gyártásánál a felhasznált energia, festék és víz mennyiségét is a minimálisra csökkentették, így létrehozva a legkisebb környezeti terheléssel készülő termékét.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!