Dolomitok gyalogtúrák

5 napos kirándulás Olaszországban

Dolomitok gyalogtúra: kontinensünk hegyi esszenciája lehetne a Dolomitok káprázatos vonulata, amelynek szívéből, az észak-olaszországi Cortina d'Ampezzoból teszünk lélegzetelállító túrákat. Izgalmas ösvények, 3000 méteres, csipkézett csúcsok és a szemet gyönyörködtető panoráma nyújt életre szóló élményt.

GARANTÁLT INDULÁS!

2017-ben is új programmal!!

Miért minket válasz?

- Egy éjszaka a Locatteli menedékházban 
- Három éj Cortina legszebb kempingjében
- Nincs éjszakai utazás
- Fantasztikus új túrák
- Profi túravezetés

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal,  ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást kempingben és 1 éjszaka szállást menedékházban , a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
22-32 fő

Nehézség:

Nem kell tapasztalt túrázónak lenni, már az is elég, ha sportosabb lendületű vagy. Itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, és nagyon hosszú túrák. Ez a program inkább a kellemes túrázásról, és a természet csodálatos „alkotásairól” szól. A napi túratávok kis kitartással mindenki által teljesíthetőek.

Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, Locatelli menedékház 
Utazás a Dolomitok csodás vidéke felé, első éjszakánkat fantasztikus környezetben sziklaóriások között álló menedékházban töltjük.

2. nap - Locatelli menedékház (2600m), Büllelejoch menedékház, Auronzo menedékház, Cortina d'Ampezzo
A Dolomitok egyik legszebb túrája vár ránk a mai nap egy klasszikus túraútvonalon.

3. nap - Cortina d’Ampezzo,  Giau hágó, Lago de Federa, Lago de Aial, Cortina d’Ampezzo, 
Látványos túra a Croda Da Lago fantasztikus alpesi környezetében.

4. nap - Cortina d'Ampezzo, Monte Nuvolau túra (2574m)
Gyalog túránk legmagasabb pontjára túrázunk ma.

5. nap: Cortina d’Ampezzo, Fanes völgy, Budapest
Fájó szívvel hazautazunk a mai napon, de hazaérkezés előtt teszünk egy rövid túrát a közeli Fanes vízesésnél..

 

További információ

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Fekete Erik
Imádok új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölt el, ha erre másokat is motiválni tudok.

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2016. július. 26
» Dolomitok képekben - Hudanik Zsolt, 2012. január. 13
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. március. 16
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
Hasonló utazások, nyaralások:
» Ausztria, Rax-fennsik gyalogtúra - 1 nap
» Kirándulás a Hohe Wandon - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
Részletes program
1. nap - Budapest, Dolomitok - Auranzo menedékház, Locatteli menedékház

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 05.00-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 05.15 órakor. Délután érkezünk meg Észak-Olaszországba, a Dolomitok hegységben lévő Auranzó menedékházhoz. Itt magunkhoz vesszük felszerelésünket és rövid túrára indulunk a híres Tre Cime sziklafalai alatt, hogy elérjük éjszakai szállásunkat a Locatelli menedékházat. Elérve célunkat elfoglaljuk szobáinkat, lepakoljuk felszereléseinket majd felkapaszkodunk a ház felett magasodó kis csúcsra ahol részesei lehetünk egy csodálatos hegyvidéki naplementének. Az estét ismerkedéssel az elkövetkező napok megbeszélésével töltjük.
Táv: 5 km, szint: 250 m. 2 óra  
Szállás: menedékház

2. nap -Cortina d'Ampezzo, Auranzo menedékház 2320 méter, Locatelli menedékház 2600 méter, Cortina d'Ampezzo

A Dolomitok talán legjelentősebb szinbóluna alatt ébredünk a Locatelli menedékházban . Egy reggeli meleg kávé vagy tea a Lavaredo tornyok északi fala előtt igen felejthetetlenné a reggelünket ! Összeszedelőzködünk és búcsút intünk a háztól , hogy újabb látványok felé induljunk az Innerkofler gerincének árnyékába . Kezdetben hatalmas ledőlt sziklatornyok között haladunk, majd egy kellemes úton egy tó mellett elhaladva csakhamar meredek szerpentin lábához érünk . Szinte " észre sem vesszük " és már fent is vagyunk a Cengia nyeregben ahonnan a festői völgy és a feléje emelkedő hatalmas hegyóriások fogadnak bennünket . Pár perc múlva a Büllelejoch menedékház mellett elhaladva kopár sziklás vidéken keresztül érünk fel a napunk legmagasabb pontjára a 2677 m magas Mille di Mezzodi csúcsára. Innen szemügyre vesszük a Poppera csoport hatalmas tömbjében meghúzódó magyar hegymászónkról, Zsigmondi Emil elnevezett Zsigmondi csúcsot és menedékházat  majd rövid pihenő után visszaereszkedünk a Büllelejoch menedékházig . Egy "mormota paradicsomon" keresztül ereszkedünk az Innerkofler gerincének naposabb oldalára . Hatalmas fűvel borított virágos rétek , rohanó patakok , nyargaló lovak , mélázó tehenek, nyugalmat árasztó világán haladunk át majd ismét a sziklák birodalma veszi át a hatalmat mígnem az utolsó emelkedővel felérünk a Lavaredo menedékházhoz. Innen már a Lavaredo tornyok alatt érünk vissza az előző napból ismert úton az Auronzó házhoz .
Táv 14 km szint fel 600 m le 650 m

 

3. nap - Cortina d’Ampezzo, Giau hágó, Lago de Federa, Lago de Aial, Cortina d’Ampezzo

Reggel egy óra buszozás után a Giau hágóban húzunk bakancsot és vágunk neki a napi túránknak ! Gyönyörű hatalmas füves hegyhátak vesznek körül amin az elmaradhatatlan tehenek és vadvirágok kísérik utunkat A M. Cernera tornyai alatt haladva már vadabbá válik a táj és míg fel nem érünk a meredek emelkedőn aGiau nyeregbe rövid időre a sziklavilág veszi át az uralmat !Lenyűgöző a látvány , hiszen a Civetta és a Pelmo égbe törő falai bástyaként hatalmasodnak és vezetik utunkat az ismét zöldelő réteken keresztül mígnem a Becco di Mezzodi lábánál megpillantjuk a Croda de Lago hosszan elnyúló gerince alatt megbúvó tavat és a partján álló menedékházat . Az alattunk elterülő Cortina szinte karnyújtásnyira található , de még hosszasan ereszkedünk lefelé hatalmas fenyőerdőn keresztül , mígnem az Ajal tó érintésével  a kempingünkbe nem találjuk magunkat!
Táv 20 km szint fel 350m le 1100m
Szállás: kemping

4. nap - Cortina d'Ampezzo, Monte Nuvolau túra (2574 méter)

A mai napon, talán a legszebb panorámájú útvonalat járjuk be a Dolomitokban. Buszunkkal a már ismert úton érkezünk 1888 méter magassan álló felvonó parkolóba, ahonnan egy erdei ösvényen indulunk útnak és felfelé haladva érkezünk a  Cinque Torri lábánál lévő háborús emlékekhez. innen továbbindúlva a Nuvolau-nyeregbe túrázunk tovább és egy sziklás gerincen sétálunk fel közvetlenül a csúcson levő menedékházig (2574 méter). A csúcscsokik elfogyasztása után leereszkedünk a Cinque Torri sziklaalakzat irányába. Útközben megpihenünk az Averau-menedékháznál, majd egy autóúton letúrázunk a buszunkhoz. Szállásunkra délután érkezünk vissza. 
Szint: fel 600 méter, le 700 méter; menetidő: 5-6 óra 
Szállás: kemping

 

5. nap: Cortina d’Ampezzo, Fanes völgy, Budapest

Reggel összepakoljuk felszereléseinket és rövid buszozást követően érkezünk meg a közeli Fanes völgy bejáratához.. A via ferratas csapattal együtt indulva gyönyörű fenyőerdőn kanyargunk  a Fanes zuhataggal szembeni kilátóig. Innen egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a zuhatag dübörgő lábához. Elképesztő érzés a karnyújtásnyira zúgó víztömeg párát fújó tövéből felnézni a 20-25 méter magas vízfalra. Miután kigyönyörködtük magunkat a már ismert úton térünk vissza autóbuszunkhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást kempingben és 1 éjszaka szállást menedékházban , a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 80 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Egy éjszakát töltünk menedékház csoportszállásán, vékony hálózsák szükséges! Ezen az éjszakán felár ellenében van lehetőség 2 ágyas elhelyezésre (4500 Ft/fő)
Kempinges szállásunk a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák szükséges, ha fázósabb vagy rakj be még egy takarót, még augusztusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.
 

Étkezés: 
A túra önellátó, de több nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Első szállásunkon a menedékházban hideg meleg ételek italok kaphatók. Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
35 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Győr
5.0
Első alkalommal utaztam az irodával, de biztos nem utoljára :-) Személy szerint nagyon meg vagyok elégedve az úttal, a szervezéssel. A túravezetők kedvesek, rugalmasak, segítőkészek voltak, jó volt a hangulat. A "töltősátor" ötlete is tetszett tőlük. A szállás a menedékházban is jó volt, illetve a kemping is nagyon jól felszerelt és tiszta volt. A túrák teljesíthetőek voltak, nem voltak nehezek. És olyan gyönyörű helyeken vezettek, amiket mindenképpen érdemes megnézni.
Szeged
4.8
Lelkes, kezdő túrázóként nagyon élveztem az utazást és a túrákat is. A túravezetők kedvesek, közvetlenek és türelmesek voltak. Mindenkinek megfelelő alternatívát tudtak nyújtani, így mindenki megtalálhatta, amit keres. A kemping nagyon kulturált, és jól felszerelt volt. Csak ajánlani tudom ezt a túrát mindenkinek, aki érdeklődik a szép helyek iránt.

Szegedről feljutni a hajnali indulásra komoly kihívás volt :). TIPP: A jövőben jó lenne olcsó szálláslelhetőségek közt is böngészni az indulás előestéjére :)

Köszönöm a túrát! Salve!
Misi.
Kiskunhalas
4.8
A Dolomitok gyalogtúrán már másodszor vettem részt, ezúttal a párom is jött. Szuper volt!! Gyönyörű időben, csodaszép helyeken jártunk - ismét. A túravezetők - Csongor és Helga - kedvesen, türelmesen, nagy tapasztalattal vezettek bennünket végig ezeken a csodaszép helyeken. Probléma? Nem volt..... Csak gratulálni tudok a szervezéshez, a lebonyolításhoz...no meg a túratársakhoz is ! :)
Kalocsa
4.8
A gyalogtúra vezetői nagyon profik, készségesek, türelmesek. Köszönet nekik ezúton is.
Budapest, IX. kerület
5.0
Csak jókat tudok mondani erről a programról. A szervezés, a túravezetők, a kemping de még az időjárás is zseniális volt! A Dolomitokat egyszerűen nem lehet megunni. Sokadik alkalommal jártam itt, de Csongor még mindig tudott újat mutatni és mondani, lélegzetelállító helyekre jutottunk el. Még mindig a föld fölött lebegek 1 méterrel :-)
Külön kiemelném, hogy a busz az átlagosnál kényelmesebb volt a nagy lábhelyeknek köszönhetően, máskor is jó lenne ilyen szuper busszal utazni.
Dunakeszi
5.0
Minden tökéletes volt, változatos program, profi túravezetők, kellemes camping, no meg csodaszámba menő esőmentes időjárás, így a Dolomitok lenyűgöző világában végig napsütésben gyönyörködhettünk. Felejthetetlen élményt nyújtott ez az öt nap, köszönet mindenért.

Márti
Budapest, XXI. kerület
4.6
Nagyon jól éreztem magam a túra alatt, gyönyörű helyeken jártunk. A túra vezetők profik voltak és oda figyeltek az emberekre.
gyor
4.8
Egyszerun super volt csak igy tovább.
Budapest, XIV. kerület
4.4
Csodálatos helyek és idő. A szállások jók. Csongor ismét remekelt. :) Köszönöm.
Kiskunhalas
4.4
Kissé tartva, de elszántan indultam neki a Dolomitok túrának, nem tudtam , mire számíthatok, de nagyon kellemes élményekkel tértem haza. Csodálatos helyeken jártunk, Papp Csongor a gyalogtúrák vezetője türelemmel, kedvesen, jókedvvel vezetett minket csodálatosabbnál csodálatosabb helyeken. A sátrazás kissé nehézkesen ment, de nem volt elkeserítő élmény, s még az esőket is bírta. Ami a campingben hiányzott az az ülőhely: nagyon kevés ülőalkalmatosság volt a camping területén, gondolom az étterem marketingjének részét képezve. Összegezve: nagyon jól éreztem magam, a túrák szép helyekre vezettek, a túravezetők maximálisan felkészültek, rugalmasak voltak, s megemlíteném még a sofőröket, akik rutinosan, profi módon szállították a csoportot. Gratulálok mindenkinek, akinek része volt a túra szervezésében, s annak is, aki részt vett rajta. :)
Nyíregyháza
5.0
Gyönyörű tájakon jártunk, a túravezetés profi volt, felejthetetlen élményeket szereztünk.
Budapest, IV. kerület
5.0
Sziasztok ! Nagyon jól éreztem magam, mindennel megvoltam elégedve a vezetők nagyon barátságosak,segítőkészek és türelmesek :)
Köszönöm ezt a remek élményt !!
Székesfehérvár
5.0
Nagyon szuper volt minden! Köszönet a Csapatnak! Találkozunk még. Üdv. Éva , Gábor
Budapest
4.8
Köszönöm szépen nektek és a túravezetőknek a jó élményt, igazán nagyon jó volt.
Budapest, XI. kerület
4.6
Nagyon elégedett voltam, profi túravezetőink még a időjáráshoz képest is nagyon jól megszervezték a túrákat.
A kempingbe lehetne több pad asztalokkal ahol le lehetne ülni.
Nyíregyháza
4.6
Hasonló nehézségű túrán máskor is szívesen részt vennék az utazom.com szervezésében. Az utazási iroda munkatársai segítőkészek, türelmesek, rugalmasak voltak, a túrákon nagyon különleges, szép helyekre juthattunk el. Köszönet érte!

Üdvözlettel: Sándor Edina
Székesfehérvár
5.0
Fantasztikus helyre vittetek minket és minden tekintetben le a kalappal a szervezés és felkészültség előtt, amit nyújtottatok az egész út során. Rengeteg jó képet csináltunk és biztos vagyok benne, hogy számtalanszor meg fogjuk nézni őket.
Még egyszer köszönjük szépen!
Alig várjuk a következő utat Veletek!!!!!!!!
Budapest, III. kerület
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre is megismételnénk ha nem sátorban kellene aludnunk.
Budapest, XI. kerület
4.8
A szállást is inkább csak az eső miatt pontoztam lejjebb, amúgy nagyon szép helyen volt a kemping.
Gödöllő
4.6
Tökéletes szervezés, a lehetőségekhez alkalmazkodó, rugalmas és profi túravezetés.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!