GARANTÁLT INDULÁS!

Dolomitok gyalogtúrák

Őszi kirándulás Olaszországban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Dolomitok gyalogtúra: kontinensünk hegyi esszenciája lehetne a Dolomitok káprázatos vonulata, amelynek szívéből, az észak-olaszországi Cortina d'Ampezzoból teszünk lélegzetelállító túrákat. Izgalmas ösvények, 3000 méteres, csipkézett csúcsok és a szemet gyönyörködtető panoráma nyújt életre szóló élményt.
“Lenyűgöző szépségű tájak, profi szervezés és nagyszerű túravezetők :) hatalmas élmény volt! Imádtam minden percét! :) ”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

Közepes nehézségű túra! Nem kell tapasztalt túrázónak lenni, már az is elég, ha sportosabb lendületű vagy. Itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, és nagyon hosszú túrák. Ez a program inkább a kellemes túrázásról, és a természet csodálatos „alkotásairól” szól. A napi túratávok kis kitartással mindenki által teljesíthetőek.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

 

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal,  ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

-az utazást modern autóbusszal
-4 éjszaka szállást kempingben,
-a szervezést
-a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

-az étkezést,
-az utas biztosítást
-az útlemondási biztosítást. (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
30-35 fő

Szállás

Kempinges szállásunk (4 éj) a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák szükséges, ha fázósabb vagy rakj be még egy takarót, hűvösek lehetnek az éjszakák.
2-3 személyes sátor béreljető: 1000Ft/nap 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grüner see - 1 nap
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 6 nap / 3 nap szabadság

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap - Budapest, Dolomitok - Cortina d' Ampezzo

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 05.00-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 05.15 órakor. Délután érkezünk meg Észak-Olaszországba, a Dolomitok hegység szívében lévő Cortina d' Ampezzo városába. Miután elfoglaltuk kempinges szállásunkat lehetőség van a környék és a város felderítésére.  Az estét ismerkedéssel az elkövetkező napok megbeszélésével töltjük.
Szállás: kemping

2. nap -Cortina d'Ampezzo, Auranzo menedékház 2320 méter, Lavaredo tornyok, Locatelli menedékház 2600 méter, Cortina d'Ampezzo

Reggel első napi túránkra indulunk a Dolomitok talán egyik legszebb részére. Rövid utazás után érkezünk a 2320 méteren álló Auranzó menedékházhoz ami túránk kiinduló pontja. Itt magunkhoz vesszük felszerelésünket és utnak indulunk. Fantasztikus látvány kíséri utunkat, a fejünk fölé magasodó Lavaredo tornyok tövében vezet ösvényünk. Beláthatjuk innen a Cadin csoport jellegzetes csipkés hegygerinceit és a melyen a völgyben megbúvó településeket.  Rövid kaptató után érjük el a kilátó pontot ahonnan csodás panoráma tárúl elénk. Balra a Tre Cime di Lavaredo több száz méteres tornyai, jobbra a Monte Paterno tömbje uralja a tájat, és már látjuk innen célunkat a Locatelli menedékházat amit a hegyoldalban kanyargó izgalmas ösvényen érünk el. A menedékháznál megpihenünk ebédelhetünk vagy sétát tehetünk a közeli kis tengerszemhez, majd meglátogatjuk a ház melleti hegygerincben húzódó első világháborús sziklába vájt alagutat. Miután visszatértünk a menedékházhoz a Lavaredo tornyokat az ellenkező oldalról kerülő túraúton térünk vissza autóbuszunkhoz.
Táv: 12 km. szint: 450 m. menetidő: 5-6 óra
Szállás: kemping

3. nap - Cortina d’Ampezzo, Giau hágó, Lago de Federa, Lago de Aial, Cortina d’Ampezzo

Reggel egy óra buszozás után a Giau hágóban húzunk bakancsot és vágunk neki a napi túránknak ! Gyönyörű hatalmas füves hegyhátak vesznek körül amin az elmaradhatatlan tehenek és vadvirágok kísérik utunkat A M. Cernera tornyai alatt haladva már vadabbá válik a táj és míg fel nem érünk a meredek emelkedőn aGiau nyeregbe rövid időre a sziklavilág veszi át az uralmat !Lenyűgöző a látvány , hiszen a Civetta és a Pelmo égbe törő falai bástyaként hatalmasodnak és vezetik utunkat az ismét zöldelő réteken keresztül mígnem a Becco di Mezzodi lábánál megpillantjuk a Croda de Lago hosszan elnyúló gerince alatt megbúvó tavat és a partján álló menedékházat . Az alattunk elterülő Cortina szinte karnyújtásnyira található , de még hosszasan ereszkedünk lefelé hatalmas fenyőerdőn keresztül , mígnem az Ajal tó érintésével  a kempingünkbe nem találjuk magunkat!
Táv 20 km szint fel 350m le 1100m
Szállás: kemping

4. nap - Cortina d'Ampezzo, Monte Nuvolau túra (2574 méter)

A mai napon, talán a legszebb panorámájú útvonalat járjuk be a Dolomitokban. Buszunkkal a már ismert úton érkezünk 1888 méter magassan álló felvonó parkolóba, ahonnan egy erdei ösvényen indulunk útnak és felfelé haladva érkezünk a  Cinque Torri lábánál lévő háborús emlékekhez. innen továbbindúlva a Nuvolau-nyeregbe túrázunk tovább és egy sziklás gerincen sétálunk fel közvetlenül a csúcson levő menedékházig (2574 méter). A csúcscsokik elfogyasztása után leereszkedünk a Cinque Torri sziklaalakzat irányába. Útközben megpihenünk az Averau-menedékháznál, majd egy autóúton letúrázunk a buszunkhoz. Szállásunkra délután érkezünk vissza. 
Szint: fel 600 méter, le 700 méter; menetidő: 5-6 óra 
Szállás: kemping

 

5. nap: Cortina d’Ampezzo, Fanes völgy, Budapest

Reggel összepakoljuk felszereléseinket és rövid buszozást követően érkezünk meg a közeli Fanes völgy bejáratához.. A via ferratas csapattal együtt indulva gyönyörű fenyőerdőn kanyargunk  a Fanes zuhataggal szembeni kilátóig. Innen egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a zuhatag dübörgő lábához. Elképesztő érzés a karnyújtásnyira zúgó víztömeg párát fújó tövéből felnézni a 20-25 méter magas vízfalra. Miután kigyönyörködtük magunkat a már ismert úton térünk vissza autóbuszunkhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Sátor bérlés.

Ha nem rendelkezel sátorral, de szívesen részt vennél programunkon ez ne tartson vissza! Nálunk tudsz sátrat bérelni! Partnerünk a Tengerszem túrabolt  
sátrak kölcsönzésével segíti kalandjaid! A sátrak 2- 3 személyes, kényelmes, minőségi felszerelések. Bérleti díj: 1000 Ft/nap. Az átvételt-leadást intézzük.
Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kell jelezni ha szeretnél bérelni. A fizetés a helyszínen történik.   

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

-az utazást modern autóbusszal
-4 éjszaka szállást kempingben,
-a szervezést
-a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

-az étkezést,
-az utas biztosítást
-az útlemondási biztosítást. (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi túrák felszerelésének szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. 
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

A túra önellátó, de több nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. A kempingnél pizzéria található, illetve a városban is tudsz étteremben étkezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Főzni akkor tudsz ha hozol magaddal kempingfőzőt.

A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. 1 db össz.15-18 kg/fő csomag (a sátor, hálózsák nem tartozik bele) az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.8
64 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
4.4
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Profin szervezett és lebonyolított túra volt.
Ismételten kellemes élményeket szereztem.
4.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Csodás hely, jó szervezés. :-) Biztosan visszatérek.
Köszönöm a túrát.
Budapest, X. kerület
5.0
Bár nem mostanában voltam hanem még 2014-ben de nagyon jó emlékeim vannak erről az útról.Kalandos,gyönyörű tájakat láttunk,a túravezetők szuperek voltak.Volt egy két útvonal ami nem szerepelt az eredeti tervben,ezekért külön köszönet mert ezek adták a kaland érzést.A szállás gyönyörű környezetben fekszik és bár nem rajongok a sátras szállásért de ezekért az élményekért abszolút megérte.
Talán egyszer irány ugyan ennek az útnak a via ferrata változata..
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.8
Gyönyörű helyeken jártunk! A túravezetők felkészültek, kedvesek voltak. Különösen tetszett, hogy minden nap volt fakultatív része is a programnak.
Budapest
4.8
Nagyon köszönjük a túra vezetőknek hogy ilyen nagyszerű élménnyé tettek ezt a fantasztikus gyalog túrát
Jászberény
5.0
Gyönyörű tájakon jártunk egy precízen megszervezett és lebonyolított utazáson. Erik és Gellért barátian és profin irányították a csoportot, figyelembe véve az egyéni kéréseket is.
Több utazom.com-os túrán vettem már részt, de mindig hasonlóan pozitív volt a tapasztalatom. Szívesen megyek majd velük legközelebb is.
Budapest, XV. kerület
4.2
Másodszorra veszek részt ezen az úton a lenyűgöző táj miatt. A napi túrák változatosak, jól felépített a program. Volt lehetőség plusz fakultatív túrákra akik többet szerettek volna menni. Egyetlen negatívum hogy folyton a sofőrökre kellett várni, az odaúton minden pihenőnél késve jöttek vissza a buszhoz és reggelente is késve álltak a kempinghez.
Budapest, XXII. kerület
5.0
Ismét tökéletes volt minden.
Szép napokat töltöttem jó társaságban, gyönyörű hegyek között.
Szeged
5.0
Lenyűgöző szépségű tájak, profi szervezés és nagyszerű túravezetők :) hatalmas élmény volt! Imádtam minden percét! :)
Dunapataj
4.8
Csodás volt ez a pár nap!
Fényeslitke
4.8
Első gyalogtúrám volt, nagyon élveztem. Semmiben nem találtam a hibát. A szervezéssel maximálisan elégedett vagyok, amit leírtak a honlapon az mind meg volt. Biztosan nem utolsó túrám volt.
Budapest
4.4
Gyönyörű helyeken jártunk, felkészült túravezetőkkel, és a több opciónak köszönhetően mindenki erőnléte, kedve szerint túrázhatott.
Budapest
5.0
Nagyon jól összerakott program, remek kemping, Erik nagyon felkészült és profi túravezető. A Dolomitok meg leírhatatlan szépségű.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!