A tóparti Como, Olaszország

A Comoi-tó legszebb településeinek felsorolását a meseszép Bellagio bemutatásával kezdtük, most pedig a tó névadó településével, Como városkájával folytatjuk.

A fordított Y-alakú tó nyugati nyúlványának déli csücskében található városka gyönyörű természeti környezetben fekszik - ezt a tájat a Como felett emelkedő hegyről is megszemlélhetjük. Még csak sétálnunk kell sem túl sokat - a varázslatos kilátást kínáló Brunate településére sikló viszi fel az turistákat. 

De Como is gyönyörű utcákkal és látványos terekkel várja az ide érkezőket - a tó felé nyitott fő tér után a híres Dóm által uralt teret találjuk - Észak-Itália egyik legszebb templomával büszkélkedhet a Piazza Doumo. A tér folytatásában, hangulatos utcák során át juthatunk el a csodás román stílusú San Fedele templomhoz.

Ha már eleget gyönyörködtünk a színes házakban és palotákban, akkor térjünk vissza a tópartra és hűsöljünk egyet a parkban vagy kóstoljuk meg a helyi konyhaművészet remekeit valamelyik étterem teraszán. 

Kiváló kiindulópont lehet Como a lombard hegyek között fjordszerűen kanyargó tó varázslatos településeinek felfedezésére, de akkor is érdemes megállnunk itt, ha a fényűző Lugano felé utazunk. Como magyar vonatkozású emléke, hogy itt született Liszt Ferenc második lánya Cosima, kinek második férje is világhírű zeneszerző - Richard Wagner. 

További képek Como városából:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Az olasz tóvidék kincsei - 5 nap
» Svájc és Olaszország bűvöletében - 5 nap
» Az elbűvölő észak-olasz tóvidék - 5 nap
» Milánó és az észak-olasz tóvidék - 4 nap

Cikkeink

» A gyönyörű Comoi-tó és Bellagio - Kovács Attila
» A Lago di Como gyöngye - Bellagio, Olaszország - Kovács Attila
» A Comoi-tó kincse - a meseszép Bellagio - Kovács Attila
» Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme - Etédi Alexa
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!