A Comoi-tó kincse - a meseszép Bellagio

Olaszország ízes-illatos, elképesztően változatos és költői tájai közül az én személyes kedvencem az északi hegyvidék. Persze, szép Toszkána és az Amalfi, Positano, Nápoly környéki festői táj is lenyűgöző, kellemesen eltelik az idő Portofino vagy Portovenere tengerpartján is, de az igazi mégis a Dolomitok hegyvidékén és az attól délre eső gyönyörű tóvidéken barangolni.

Itt dupla az öröm - nem csak a magasba törő csúcsok között túrázhatunk, hiszen a magas hegyek hűs vízű tavak tükrében nézegetik magukat, így ezeket is évezhetjük. Márpedig a vízparton a legjobb - a Comoi-tó partján pedig még fokozni is lehet a fokozhatatlant.

Bellagio az Y-alakú tó két déli nyúlványának találkozásánál, tájképfestők és frivol gazadagok számára ideális helyen található. A pöttöm óvárosa meredek, kavicsokkal burkolt, lépcsős utcácskákkal nyúlik fel a hegyoldalba - a város felett szebbnél szebb kertekben pompáznak diszkrét paloták, melyek teraszáról az egész éveben gyönyörű tó látványában gyönyörködnek filmsztár, divattervező, vagy inkább ne is feszegessük mivel foglalkozó tulajdonosaik.

Az ide érkező turisták jobban teszik, ha inkább hajóval jönnek a túlpartról - a városkában hétvégén szinte lehetetlen parkolni. A kikötőből viszont azonnal nagyon kellemes éttermek teraszára sétálhatunk át, vagy a tóparti szállodákat megkerülve a főtér érintésével a belső utcák egyikében keresünk magunknak kávézó vagy borkóstoló helyet.

A tóágak találkozásánál található, kevésbé zsúfolt, de egy hangulatos étteremmel ellátott csücsköt találunk - nagyon megkapó élmény itt átélni a szemközti hegygerincek mögé lebukó Nap sugaraitó beragyogott esti órákat egy palack habzóbor társaságában.

Bellagio meglátogatása mindenképpen megéri azt a trükkös autóutat, ami Leccoból vagy Comoból, tó fölé épült, meredek hegyoldalban húzódó, keskeny aszfaltcsikon idevezet. Ha nem szeretnénk az olasz sofőrök virtuóz megoldásaitól rettegni, válasszuk a  Menaggio vagy a Varenna felől érkező kompjáratok valamelyikét - az utóbbi település felkeresése különösen ajánlott!

További képek Bellagioból:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Az olasz tóvidék kincsei - 5 nap
» Svájc és Olaszország bűvöletében - 5 nap
» Az elbűvölő észak-olasz tóvidék - 5 nap
» Milánó és az észak-olasz tóvidék - 4 nap

Cikkeink

» A gyönyörű Comoi-tó és Bellagio - Kovács Attila
» A Lago di Como gyöngye - Bellagio, Olaszország - Kovács Attila
» A tóparti Como, Olaszország - Kovács Attila
» Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme - Etédi Alexa
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!