A Costa Brava legszebb települései - Tossa de Mar

Spanyolország tengerparti vidékei közül az egyik legszebb a Costa Brava vadregényes szakasza. A francia határtól Barcelonáig tartó, sziklás, eldugott öblökkel, kedves tengerparti városokkal, fenyvesekkel borított strandokkal díszített, türkiz tengerpart csodás tájakat rejt.

A Costa Brava partvidékét a tömegturizmus nem sújtja olyan mértékben, mint a Costa de Sol betondzsungellel megbecstelenített vidékét és a strandolás mellett kiváló túrákat is tehetünk a környező hegyvidéken. A tengerparton kedves halászfalvak sorakoznak, de kissé beljebb, a szárazföld felé is meseszép tájakat és középkori hangulatú településeket találunk, így biztosan nem kell itt egyhangú, unalmas nyaralásra számítani. 

A legjobb tengerparti település Tossa de Mar, ez vitán fel áll. Magában hordozza a nála kisebb városkák nyugalmát, de pont olyan méretű, hogy az is megtalálja benne a számítását, aki eldugott, csendes zugokra és éttermekre vágyik, de az sem unatkozik, aki mozgalmasabb nyaralást szeretne.

Tossa de Mar vagy ahogyan a helyiek hívják csak Tossa volt az első település, amit felkapott a nemzetközi turizmus - maga Mac Chagall illett az "Azúr Paradicsom" névvel e helyet. A kristálytiszta vízű, durva szemű homokkal borított strandja felett impozáns vár emelkedik, bástyáiról csodás kilátás nyílik a tenger felé. A vár tövében fehérre meszelt falú házaival bújik meg a halászfalu - itt vannak a legjobb éttermek és kávézók, míg a parton már a szállodák sorakoznak.

Észak felé a parton egy nagyon látványos, rengeteg fotószünettel tarkított panorámaút kanyarog Sant Feliu de Guíxols felé - talán a legszebb az egész Costa Brava-n. Fedezzük fel ezt a csodát, de szánjunk rá egy egész napot - ennyi ideig tart minden öbölben megmártózni, kipróbálni a haléttermeket, megcsodálni a kilátópontokról elénk táruló kilátást. 

Tossa de Mar mesebeli erődje este különlegesen megkapó látványt nyújt - az alkonyat megkapó fényjátéka után a kivilágított várfalak ragyognak a csillagos ég és a sötéten hullámzó tenger mélykékje között. Ilyenkor, a kellemesen hűs tengerparti estében jól esik egy pohár könnyű bor a katalán konyhaművészet remek fogásai mellé, a teraszokról a vár és a víz felé nyíló kilátás pedig lenyűgöző. 

További képek Tossa de Mar városáról:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Katalán csobbanás - 4 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel GHT Neptuno *** Tossa del Mar 450.110 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Brava / Tossa de Mar
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!