A 15 legszebb magyarországi kastély

A főúri világ gondtalanságát sugárzó kastélyok

 

Keszthely

Nézegess további képeket kesztelyi Festetics-kastélyról:

A keszthelyi Festetics-kastély

Ez az ország negyedik legnagyobb - 101 helyiséggel rendelkező -, ugyanakkor legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya. Ma az egész műemlék épület múzeum,  parkja védett természeti érték. A barokk kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte el. Az U alakú egyemeletes épületet Festetics Kristóf fia, Pál bővítette, az ő nevéhez fűződik a mai múzeumi bejárat. Festetics Pál fia,Festetics György 1792 és 1804 között kialakíttatta a kápolnát és megépíttette a kétemeletes könyvtári szárnyat, amelynek - eredetiben megmaradt - bútorzatát Kerbl János keszthelyi asztalos készítette. 

Tura

Nézegess további képeket a turai Schossberger-kastélyról:

A turai kastély csodája

Van az úgy, hogy egy sarkon befordulva, egy kapun belépve, egy küszöbön átlépve egy másik világ fogad. Hol egy olyan élethelyzetben találjuk magunkat, ahová nem is hittük volna, hogy egyszer bepillantást nyerünk valaha, hol becsöppenünk egy olyan világba, ahová azt hittük már csak regények és történelmi témájú filmek képkockáin keresztül láthatunk be.  Tura, a síkvidék határánál található kis település egy olyan gyönyörű kastéllyal büszkélkedhet, ami a maga nemében egyedülálló értéket képvisel.

Gödöllő

Nézegess további képeket a Gödöllői Királyi Kastélyról:

Gödöllői Királyi Kastély

Az impozáns méretű barokk kastély felújított helyiségei, az itt kiállított tárgyak a kastély múltját, az itt járt híres embereket, a kastély egykori főrendű és királyi lakóit mutatják be. A Grassalkovich I. Antal által 1735 körül építtetett kastély, második fénykorát az Osztrák-Magyar Monarchia idejében élte. A Grassalkovichok kora című tárlat az építtető családot és a barokk kort idézi meg. A királyi időszakot az egykori uralkodópár, Erzsébet királyné és I. Ferenc József hűen helyreállított lakosztályai elevenítik meg.

Visz Balatonlelle

Nézegess további képeket a Chateau Viszről:
 

Károlyi-kastély Fehérvárcsurgó

Nézegess további képeket a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyról:

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély

A klasszicista stílusú kastélyt gróf Károlyi György építtette 1844-1853 között E. Heinrich Koch irányításával, de később Ybl Miklós tervei szerint romantikus stílusban átalakították. A kastély ma kulturális központ. Az elliptikus, galériás és kupolás könyvtártermet 1910-ben alakították ki. A száz szobát, több díszes szalont, udvari kápolnát magában foglaló kastélyt 50 hektáros angolpark veszi körül. A II. világháború után többfajta funkciót betöltött kastélyt már részben felújították, rekonstrukciója folyamatosan zajlik. 

Szabadkígyós

Nézegess további képeket a szabadkígyósi kastélyról:

A szabadkígyósi kastély

Békéscsabától délre található a gyönyörű szabadkígyósi Wenckheim-kastély. A kicsiny, álmos Szabadkígyósra érve nem számítanánk egy Ybl Miklós által tervezett, neoreneszánsz kastélyra, de a falu megszokottnál méltóságteljesebb, kis dombra emelt temploma már árulkodik arról, hogy itt a nagyúri ízlés alakította a tájképet. Az épület és a Wenckheim-család történetéről itt olvashatsz bővebben, annyit frissítenék az információkon, hogy az egykori nemesi lak hétvégenként már látogatható. 

Szirák

 

Nagycenk

 

Károlyi-kastély Fehérvárcsurgó

 

Fertőd

 

Fót

 

Szirák

 

Füzérradvány

 

Nagymágócs

 

Edelény

 

Tiszadob

Szécsény

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!