Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

6 napos körutazás

"A világhírű Gleccser Expressel több mint 4 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, mindenképp bakancslistás élmény."

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adó, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák.

Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – RATTENBERG
Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok többezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyör­ködünk a tájban. Késő délután megállunk a kicsi, de nagyon hangulatos Rattenbergben. A város az üvegművesek ausztriai központja. Végigsétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele van­nak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de nagyon hangulatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés az Innsbruck közeli szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL – SVÁJC – GLECCSER EXPRESS
Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve sza­badprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expresszével. A Gleccser Express a különlegessége miatt felkerült az UNESCO Világörökségei közé. A vonatozás elején a Rajna-szurdokában haladunk, majd Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. Zöldellő völgyek után hófödte hegycsúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, via­duktok, hidak, virágzó rétek tarkítják utunkat. Természetesen településeket is érint a vonat, mely során gyönyörködhetünk a hegyoldalakon épült többszáz éves fából készült házakban. Svájc legnépszerűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express idén már 106 éves. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan területeket is érint, melyet gépjárművel nem tudunk bejárni, és a vonat óriási panorámaablakai biztosítják a tökéle­tes kilátást. Közép-Svájcban szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennünket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szállásunkhoz. Hotelünk Aigle közelében, csodálatos környezetben, több mint 1.000 m magasságban lesz (3 éj), ahol vacsora.

3. NAP: GLACIER 3000 – GSTAAD
Reggel kezdjük túrázásunkat a környéken. Svájc egyik legmo­dernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m maga­san lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. A látványt még azzal is fokozták, hogy 3 éve átadtak egy függőhidat, mely több mint 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tud­nak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csúcsa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyö­nyörködhetnek – jó idő esetén –, a környező többezer méte­res hegyekben, mert Svájc szinte összes jelentős csúcsa látható innen is. Fontos a vízhatlan cipő és a megfelelő öltözet. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l’Etivaz érintésével – mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése –, Közép-Svájc leg­gazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d’Oex települését érintve a milliomo­sok városába, Gstaadba, a délutáni órákban érkezünk. Sétálunk a központban, mely során megtekintünk néhány számunkra is ismert személy házát, majd lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS
A délelőttöt Villars-ban töltjük. A mesés környezetben lévő városka hegyeit a számunkra ingyen használható fogaskerekű kirándulóvonatból ismerhetjük meg. Közel 1.800 m magasság­ban lesz lehetőség az alpesi réten, pompás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbesétálunk. Tiszta időben jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Délután érkezünk vissza szállásunkra. Itt, aki akar, pihenhet, vásárolhat, vagy a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást. A nap során hasznos a jó túracipő, mert változatos, egyenetlen terepen is túrázunk.

5. NAP: THUNI-TÓ – TIROL
Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk Közép-Svájc egyik legszebb taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3–4.000 m magas hegye­ket a tóról, a szépen gondozott tóparti hegyeket, városokat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal foly­tatjuk utunkat Svájcban. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa, mert tiszta időben jól látható a Jungfrau hegye. Itt a szabadidő alatt lehet ajándékokat vásárolni, és ebédelési lehetőség is lesz. Ezt köve­tően Svájc egyik csokoládégyárának shopjába megyünk, ahol válogathatunk a finomságokból. Ausztriába érve átszeljük Vorarlberget, majd az Inn völgyében haladva az esti órákban érkezünk a Tirolban lévő szállásunkra.

6. NAP: TIROL – STEYR – HEGYESHALOM – BUDAPEST
A sok természeti szépség után jöjjön egy történelmi hangulatú folyóparti kisváros. Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai méltán koronázzák meg eddigi élményekben gaz­dag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Ősz a Wilder Kaiserben - Négyesi Miklós, 2012. október. 05
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Hogyan készüljünk fel a síelésre? - , 2019. október. 31
» A biztonságos síelés 10 alapszabálya! - utazom.com, 2019. október. 29
» TGR videó: Light the Wick - Nagy Endre, 2019. október. 28
» Splitboard– titkosfegyver freeridereknek - Kollmann András, 2019. október. 25
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. október. 24
» Vaude Augsburg: a városi bringás táska - Kovács Attila, 2019. szeptember. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adó, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Gleccser Expressz vonatjegy 114 CHF
Glacier 3000 felvonójegy 64 CHF
hajójegy (Thun-Spiez) 20 CHF
IFA 15 CHF
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási helyek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Svájci Államszövetség (hivatalos nevén latinul: Confoederatio Helvetica, tükörfordításban Svájci Konföderáció; németül: Schweizerische Eidgenossenschaft, vagyis Svájci Esküszövetség) tengerparttal nem rendelkező, kantonokból (tartományokból) álló szövetségi köztársaság Közép-Európában. Szomszédai Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria és Liechtenstein. Erős hagyományai vannak a politikai és katonai semlegesség terén, de a nemzetközi együttműködés terén is, mivel számos nemzetközi szervezet székhelye. Gazdasági kapcsolatban áll Liechtensteinnel, továbbá közös valutát (svájci frank) is használ vele.
Időjárás: 
Az északi, sűrűbben lakott országrész nyitottabb, de még így is meglehetősen hegyes-völgyes, az északnyugaton elterülő Jura-hegység mészkővonulataival. Svájc klímája általában mérsékelt, helyenként nagy ingadozásokat mutatva, a magashegységi zord klímától a Svájc déli csücskénél előforduló kellemes mediterrán éghajlatig. Az évi átlaghőmérséklet 9 °C. Az évi csapadék mennyisége erősen területfüggő, a Rhone-völgyben például 530 mm, míg Luganónál 1700 mm. Általában véve az Alpoktól nyugatra, északra eső területnek hideg, esős klímája van, ahol a téli középhőmérséklet nulla fok körül (vagy az alatt) van, és nyáron ritkán van 21 fok fölötti meleg. Az ország déli csücskében, Ticino kantonban, az Alpoktól fő vonulatától délre a völgyekben melegebb, nedves, jelleg uralkodik, ahol a fagy ritkán fordul elő. Az Alpok és a Jura felső vidékének klímája esős vagy havas, 1800 méter fölötti fagyhatárral.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!