Via ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak

Egynapos via ferrata haladóknak Ausztriában

A Hohe Wand név sokak számára ismerősen cseng. Sok via ferrata út közül válogathatunk. Ez az utunk igazi innyencség a biztosított utak kedvelőinek. Merész vonalvezetése, kitett részei, függő hídja igazi élményt jelent a kalandot keresőknek. Csak haladóknak!

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelést, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a fizetős út díját (1,5 euro) az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
12-15 fő

Nehézség:

A túra nem kezdőknek való! Olyan jelentkezőket várunk akiknek már van gyakorlatuk nehezebb, kitett részekkel tarkított via ferratas utakon! 
További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

Szodorai Regina
10 éve veszek részt kalandtúrákban, azóta nagyon sok országba eljutottam. Érdeklődésem egyre inkább a hegyek és a sziklák felé fordult és odáig fejlődött, hogy időközben...
Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Élménybeszámolók

» Mi a via ferrata? - Négyesi Miklós, 2012. július. 24
» Via ferrata túra nehézségi fokozatok - Négyesi Miklós, 2011. április. 25

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2017. július. 27
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. július. 19
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2017. április. 17
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Hasonló utazások, nyaralások:
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Dolomitok sziklaalakzatai - 5 nap
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 4 nap
Részletes program
1.nap: Budapest, Hohe Wand Nemzeti Park, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 05.00 órakor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor.
Pár órás utazást követően érkezünk az Alpok keleti lábánál elterülő, a Hohe Wand Nemzeti Parkhoz. a túra kiindulási pontjára. Itt a túravezetők kiosztják a Klettersteig (Via ferrata) felszerelést és elindulunk a sziklafal felé. Kb. 3,5 km séta után érjük el a ferrata beszállását az új Gebirgsvereins Klettersteiget.  A C-D-s nehézségű ferrata nem kezdőknek való!! Ebben, az igazi élményt jelentő steigben minden megtalálható, ami egy jó kaland alapvető kelléke: függőhíd, létra, csodás kilátás. A teljesítés jutalmául a közeli Hüttében frissülhetünk. Itt találkozunk a gyalogtúrás csapattal, majd együtt sétálunk vissza a parkolóban várakozó buszhoz és indulunk haza.
Táv: 9 km, szint: 400 méter, menetidő 6 óra

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a kiutazás költségét, a via ferráta felszerelést, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a fizetős út díját (1,5 euro) az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Nemzeti park belépő fizetős út: 1,5 euro

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Nemzeti park belépő fizetős út: 1,5 euro
Várható költőpénz szükséglet: 
10-15 Euro/fő
Előleg: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, meleg felsőruházat, túranadrág.

Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!

A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! Kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható! Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák. A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját, és társaik biztonsága érdekében!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

A gyalogtúrás és a via ferrata csoport együtt utazik közös busszal.

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. A hegyen a turistaházban lehetőség van meleg ételt és italt vásárolni.
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized és a via ferrata felszerelésed.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd!
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
26 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Budapest, IX. kerület
4.5
Nagyon szuper volt minden, de ez tényleg haladóknak van és nem árt jó kondiban lenni.
Valkó
5.0
Csak szuperlatívuszokban tudok erről a túráról nyilatkozni. Remek túravezetők , kitűnő túratársak,ideális időjárás egy fantasztikusan jól kiépített ferrata... tényleg minden volt benne aminek lennie kell egy igazi ferratan, és külön ki kell emelnem, hogy a humor sem hiányzott...Köszönöm ezt a remek napot nektek :Regina, Magdi, Mátyás és Csongor !
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon szép helyen, egy jól szervezett, élvezetes ferrata volt. Csak ajánlani tudom.
Budapest, XIX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. A szervezés remek volt, a túravezetők felkészültek és nagyon jó fejek voltak! :) A ferrata gyönyörű volt és valóban nem kezdő, nagyon élveztük. Mindenki csak ajánlani tudom ezt az utazást! Az idővel is szerencsénk volt, kellemes tavaszias időjárás fogadott minket.
Fót
5.0
Szuper időben, szuper csapattal másztuk meg ezt a kihívásokkal teli steiget. Megismertem két hihetetlenül kedves embert Cinó és Piri személyében! Köszönöm nekik a remek túravezetést, kedvességet és türelmet!
Budapest, VI. kerület
5.0
Kifogástalan, mint mindig, egyben nagyszerű élmény.
Külön köszönet a bónusz mászásért!

Üdv,
András
Budapest, III. kerület
5.0
Szeretem a kihívásokat. Gebirgsvereins az volt. Teljesíthető kihívás. Örülök, hogy ott lehettem.
Budapest, XII. kerület
5.0
Minden remek volt
Budapest
4.5
Én még a túra végén el tudtam volna viselni egy 20-25 km-es gyalogtúrát, de végülis így lett meghirdetve, úgyhogy nem panaszkodom. Az autóbuszban az ülés nagyon egyenes volt, így fájt is a fenekem meg a vállam az katonás ülésben, de amúgy minden rendben volt. Összességében én szeretnék megint veletek túrázni.
Bp
5.0
Csodàs túra volt. Nagyon élveztem!
Budapest
5.0
Nagyon szep volt az ut az ido kedvezett neki en kitunoen ereztem magam. Varom a kovetkezot. Szivesen elmennek az el caminito del ray utra ha lenne.
Budapest, IX. kerület
5.0
Jól éreztem magam nagy élmény volt Köszönöm.
Budapest
4.8
A túravezetők felkészültek és nagyon profik. Sokat köszönhetek Nekik.
Tabajd
4.5
A túravezetők jól oldották meg a felmerülő problémákat (időjárás, illetve az előrejelzések bizonytalansága, csúszós sziklák), láthatóan felkészültek voltak. Köszönet a túráért.
Budapest, XVI. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam,köszönöm a lehetőséget h kipróbálhattam magam ebben a túrában is.Ha alkalmam nyílik akkor máskor is fogok menni hasonló túrákra
Üdv.:Adrienn
Diósd
4.3
Kedves Ákos!

Mindenek előtt Neked és Reninek szeretném megköszönni a szombati túrát.
Régóta ferrátázom, de ilyen profi és részletgazdag oktatást, mindenre kiterjedő eligazítást még nem kaptam. Az idő miatt most szükség is volt rá.
A kisbuszos megoldást ha lehet máskor is alkalmazzátok, ez így kényelmesebb és gyorsabb is volt..
Köszi mindent!

Miklós
Győr
4.5
Kiváló hangulatot teremtettek a túravezetők, végtelen türelemmel kezelték a lassabb, erőn felül vállalkozó ferratásokat. A rossz idő ellenére jó kedvvel lehetett teljesíteni a túrát, bár a rövidebb steiget nem tudtuk bejárni. További túrákra is jelentkezünk még :-)
Győr
4.5
A via ferrata esetében számunkra gondot jelentett, hogy a jelentkezők közül páran nem jól mérték fel erőnlétüket, képességeiket, rutinjukat és sajnálatos módon nagyon visszafogták a csoportot., rengeteg idő ment el a falon várakozással, szó szerinti levegőben lógással, bár a túravezetők megtettek minden tőlük telhetőt, de ez nem a rajtuk múlt...
4.2
Igaz, nem vagyok még a legjobb formámban, de egy kezdőknek hirdetett túránál nehezebbnek tűnt a via ferrata.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!