Új-Zéland legszebb túrái

Az álomszép Új-Zéland legszebb tájai és gyalogtúrái

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Új-Zéland - a világ vége, álmaink vidéke. A Föld túlsó felén található, meseszép természeti tájakkal csábító szigeteken egy életet el lehetne tölteni - akkor sem tudnánk felfedezni az összes kincset és tájat, amit ez az egyedi hangulatú földdarab rejt. A rövid, de extrém tartalmas két hetes programunk alatt felfedezzük a Déli sziget legszebb tájait és teljesítjük Új-Zéland legjobb gyalogtúráit.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!
Hossz: 
13 nap + 2 nap utazás
Létszám: 
6-8 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: megérkezés Új-Zélandra - Christchurch városába

Már egy nappal előbb elindultunk Budapestről, de a valódi utazás csak ma kezdődik - Ausztráliából megérkezünk a világ végére - Új-Zéland festői déli szigetére. Christchurch repterén szállunk le és itt is lesz az első szállásunk. Az egykor nagyon hangulatos belvárost sajnos egy földrengés nagyon megrongálta, de így is bájos település marad. A város egyik legjobb éttermében hangolódunk a ránk váró élményekre, egy isteni steak, valamint testes új-zélandi borok társaságában.

2 nap: Lake Tekapo - Lake Pukaki - Aoraki Nemzeti Park - Hooker valley

Ma reggel kisbuszunkkal elindulunk Christchurchból észak felé. A festői canterbury táj kísér minket, majd a látóhatáron feltűnnek a Déli-Alpok havas vonulatai. Utunkat két türkiz tó, a Lake Tekapo és a Lake Pukai partján folytatjuk, mindkettőnél megállunk egy fotószünetre. A naplementét már Új-Zéland legmagasabb csúcsáról, a Mount Cook maori megfelelőjéről, Aoraki Nemzeti Parknak keresztelt csodálatos természeti tájon nézzük meg. Életre szóló élményt nyújt az a látvány, ahogy a Mont Cook gleccserpalásttal fedett, magasba törő csúcsán felragyognak az utolsó napsugarak. Az éjszakát a nemzeti park vendégházában töltjük.

Túratáv: 5km

3 nap: Mueller-hut túra - Arrowtown - Queenstown

Ma reggel a festői Mueller-gleccsert nézzük meg. A kanyargós ösvényen a Mueller-hut ig túrázunk - aki nem szeretne a csúcsra feljönni, az az útközben található festői tengerszem partján gyönyörködve várhatja meg a csúcshódítókat. A hegytetőről csodás panoráma tárul elénk - a Déli-Alpok és a Mount Cook csúcsai vakítóan ragyognak a napsütésben. Innen leereszkedve kisbuszba szállunk, majd elindulunk Új-Zéland kalandfővárosa, Queenstown felé. Útközben megállunk a vadnyugati hangulatot sugárzó, eredeti állapotában megőrzött aranyásó-városka, Arrowtown felfedezésére, majd elfoglaljuk a szállásunkat a festői tó partján található városban, majd esti sétát teszünk Queenstown városában.

Túratáv: 11 km

4 nap: Queenstown - Te Anau - Milford Sound túra - Gunn Lake - Mirror Lake - Te Anau

Ma korán reggel indulunk el Queenstownból, hogy Új-Zéland leghíresebb fjordjánál, a Milford Soundnál tegyük tiszteletünket. A meseszép tájon vezető út A Fjordland Nemzeti Park legszebb vidékeit érinti - egy magas hágón átkelve jutunk el a Milford Sound kikötőjébe. Innen egy kalandos hajókiránduláson veszünk részt, ahol a függőleges hegyoldalak faláről lezúduló vízeséseket egészen közelről szemléljük meg - esőkabát tiszta időben is kötelező! A kristálytiszta vízben fókák és pingvinek úszkálnak, az oldalvölgyekben hatalmas hegyeket és függőgleccsereket figyelhetünk meg. Hazafelé megállunk a festői Gunn Lake partján, illetve lefotózzuk a Fjordland legszebb hegyeit megkettőző Mirror lake víztükrét is. Délután érünk vissza a tóparti Te Anau városába.

5 nap: Te Anau -The Divide - Routeburn track -Lake McKenzie Hut

Ma korán indulunk a legszebb új-zélandi túrák egyikének, a Routeburn ösvénynek az első szakaszára. Varázslatos, érintetlen tájon vezet a gyalogút, egy 174 méter magasból aláhulló vízesés, az Earland Falls alatt. A folyamatosan emelkedő ösvény minden kanyarral egyre szebb látvány tárul a szemünk elé, messze ellátni a gleccserek által vájt, zöldellő völgyben. A szállásunk egy csodálatosan szép tó partján álló menedékházban lesz.

Túratáv: 12 km

6 nap: Routerburn track - McKenzie Hut - Harris Saddle - Routeburn falls hut

Ma egy csodás túrát teszünk az egyik legszebb Great Walk - nak számító Routeburn-track vonalán. A tópartról a völgy oldalában kezdjük túránkat a vastagon mohás sziklák és embermagasságú páfrányok között kanyargó ösvényen. A táj a Gyűrűk ura legszebb jeleneteit idézi - a végtelenbe vesző, vad hegygerincek szegélyezte horizont, a kies fennsíkok és a titokzatos erdőségek között haladunk a Harris Saddle irányába. Az itt található menedékháznál mi is megpihenünk, majd egy széles völgyben túrázunk tovább a Routeburn falls hut irányába, ahol a ma esi szállásunk lesz.

Túratáv: 11 km 

7 nap: Routeburn Track - Routeburn Falls - Routeburn Shelter - Lake Wakatipu - Queenstown

Ma reggel egy gyönyörű patakvölgyet követve ereszkedünk egy fantasztikus erdőségekkel borított völgyben. A táj itt is lenyűgöző - két egykori jégfolyam összefolyásánál egy fantasztikus látkép várja a hátizsákos utazókat. Innen csak egy rövid séta a páfrányokkal szegélyezett ösvényen a parkoló, ahonnan a gyönyörű Wakatipu-tó partján utazunk vissza Queenstown városába. Délután, fakultatív program keretében kipróbálhatjuk a bungee-jumpingot, azaz levethetjük magunkat egy viaduktról egy gumikötéllel a lábunkon vagy egy hajmeresztően izgalmas motorcsónak-túrán vehetünk részt a Shotover-kanyonban - a száguldó csónak néha csak arasznyival kerüli el az éles sziklákat, mégis teljes biztonságban vagyunk. 

Túratáv: 9 km

8 nap: Queenstown - Wanaka - Haast - Lake Matheson - Fox gleccser

Reggel búcsút intünk Queenstown gyönyörű városának és a szintén gyönyörű természeti környezetben, egy hatalmas tó partján fekvő Wanaka felé indulunk. Innen a Haast-hágó felé vesszük az irányt, útközben több hatalmas vízesés mellett megállva, fotózgatva. A következő célpontunk a gyönyörű Lake Matheson, ami számtalan képeslapon köszön vissza. A szélcsendes időben varázslatos tükörképpel kettőzi meg a Déli-Alpok gyönyörű csúcsait a tó. Innen Haast városán és a nyugati part szépséges tájain kereszül érjük el a gyönyörű Fox gleccsert, ahol a mai szállásunk lesz.

Túratáv: 5 km

9 nap: Ferenc József gleccser - West Coast -Greymouth - Arthur's Pass - Avalanche Peak

Ma reggel a Ferenc József gleccsernél indítjuk a napot - rövid túrával eljutunk a jégnyelv aljáig - nagyon furcsa érzés a tengerhez ennyire közel a hófehér folyamban gyönyörködni. Az utunk innen a varázslatos West Coast vadregényes partvidékén vezet, majd a Déli-Alpok egyik híres hágója az Arthur's Pass felé fordulunk. Délután érünk el az Avalanche Peak nevű sziklás csúcs árnyékába, amely a híres új-zélandi papagájfaj, a kea élőhelye. A színpompás, szeldíd madarak azonnal meg is jelennek a túrázók környékén. Itt még megnézzük a Devil's Punchbowl nevű. hatalmas vízesést, majd egy hangulatos menedékházban fogyasztjuk el a mentaszószos báránysültet vacsorára a kandalló mellett.

Túratáv: 6 km

10 nap: Arthur's Pass - Akaroa - Banks Penninsula Track - Onuku Trampers' Hut.

Ezen a napon a Déli-Alpokból egy újabb egyedi hangulatú tájra, a Banks-félszigetre utazunk. Az egykori hatalmas vulkán széles palástja egy tengerbe nyúló fölnyelvet képez, melybe egy csodálatos látványt kínáló öböl nyúlik be. Ezen vezet Új-Zéland egyik legkülönlegesebb túrája a Banks Penninsula Track. Ezt a túrát teljesítjük két nap alatt. Az első délután csak a szálláshelyre, az Onoku Tramper's Hut gyönyörű és minden luxussal felszerelt menedékházába jutunk el, hogy ennek teraszáról gyönyörködjünk a lemenő Nap fényeiben

11 nap: Banks Penninsula Track - Onuku Tramper's Hut - Pingvinkolónia - Seal Cave - Stony Bay Cottages

Ma a Banks-félszigeten túrázunk. A menedékházban elfogyasztott reggeli után a tengerparton kanyargó ösvényt követjük - mindenfelé birkák pettyezik a tájat, de a lábunk elé is kell néznünk, hiszen egy pingvinkolónián vágunk át. A fölbe vájt lyukakban fészkelő frakkos jószágok életét nem zavarjuk sokáig, mert újabb tengerlakókkal találkozunk - a Seal Cave öblében megfigyelhetjük a fókák életét. Innen álomszép tájakon át túrázunk egy mesebeli kis menedékházhoz, ahol a fürdőszoba egy hatalmas fa törzsében lett kialakítva. Egy kellemes vacsora után térünk nyugovóra.  

Túratáv: 18 km

12 nap Stony Bay Cottages - Otanerito - Akaroa - Christchurch

Reggel elhagyjuk a nagyon hangulatos szállásunkat és gyönyörű erdőkön, kis patakok partját követve gyalogolunk át a félsziget legszebb tájain. Az utolsó emelkedő után már feltűnik Akaroa gyönyörű települése. Az öböl partján fekvő festői városkát francia telepesek alapították - máig őrzi egyedi hangulatát. A kisváros felfedezése után visszautazunk Christchurchbe, ahol a búcsúesténket tartjuk.

Túratáv: 16 km

13 nap: Christchurch - Melbourne - Budapest

Ezen a napon búcsút intünk a festői Új-Zélandnak, majd megkezdjük másfél napos hazautazásunkat. Az esetleges hosszabbítási lehetőségekről(Southern Scenic Route, Abel Tasman Nemzeti Park, Queen Charlotte Track vagy akár az egész Északi Sziget) érdeklődj irodánkban.

Egyéb részletek
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!