Queenstown - Új-Zéland kalandfővárosa

A világ boldogabbik felén azon vitatkoznak a hozzáértők, hogy melyik a Föld legjobb alpesi kisvárosa. Saint Moritz? Túl előkelő és pici. Aspen? Rettenetesen drága és sznob hely. Chamonix? Nagyon klassz, de csak hegyek vannak, a víz hiányzik a nyári kalandokhoz.

Az Új-Zélandon élők joggal büszkék a hozzáértők által kiválasztott városra: Queenstown a tökéletes alpesi település. Télen-nyáron kalandok hatalmas sorát kínálja, gyönyörű a fekvése, kiváló vendéglátóipari egységekkel van tele és nagyon emlékezetes élmény az itt eltöltött minden perc. 

A város közvetlen környékén találunk alpesi tavakat, kiváló gyalogtúra ösvényeket, jetboattal száguldozhatunk a keskeny hegyi folyókon, kajakozhatunk és vadvízi evezhetünk, sikóernyőzhetünk, bungy-jumping és siklőernyős kalandok várnak ránk nyáron, sí, snowboard és túrasi-élmények télen.

A hegyek és a víz közvetlen közelsége gyönyörű tájakat és izgalmas kalandokat kínál az ide érkezőknek: aki nem adrenalinra szomjazik, az színvonalas éttermeket és hangulatos pubokat, aranyásók városát és gyönyörű borászatokat látogathat sorra.

Queenstown rászolgál a hírnevére: a hidakról leugró gumikötéllel biztosított kalandkereső üvöltése behallatszik a városba, este pedig színes éjszakai életben pezseghetünk vagy felmehetünk a város éjszakai látványát élvezni a település felettt emelkedő hegyre.

Queenstown az egyik legjobb hely, ahol valaha jártam, így bártan ajánlom: biztos, hogy itt nem fogunk unatkozni!

pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Cikkeink

» A fjordok királynője: a Milford Sound, Új-Zéland - Kovács Attila

Utazások

» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!