Svájc és az észak-olasz tóvidék

Svájc és az észak-olasz tóvidék

7 napos buszos körutazás a hófödte csúcsoktól a pálmafákig

Vegyen részt egy fantasztikus körutazáson, amely során eljuthat Svájcba és Olaszország északi területén található mesés tóvidékekhez. Csodálatos tájakat, lenyűgöző nagyvárosokat, híres emlékműveket és feledehetetlen természeti képződményeket láthat az út során.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, belépőket a helyszínen (belépők összegéről érdeklődjön irodánkban), idegenforgalmi adót.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda

Szállás

1 éjszaka tranzitszállás odaútban egy tiroli szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
2 éjszaka Svájcban, egy alpesi szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda Közép-Svájcban található, egy tipikus svájci faluban, 3000 méter magas hegyóriások között.
2 éjszaka a Maggiore-tónál egy szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
1 éjszaka tranzitszállás visszaútban egy Verona környéki szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Innsbruck
Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parkolóból reg­gel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6.30-kor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Salzburg – Innsbruck út­vo­na­lon. Séta Innsbruckban, Tirol fővá­ro­sában, majd to­vább­uta­zás az Inn alpesi völgyében a tiroli szállo­dá­hoz (1 éj).

2. nap: St. Gallen, Schaffhausen, Zürich, Axenstrasse, Altdorf
Utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Bodeni-tó út­vo­na­lon St. Gallenbe. A barokk ka­ted­rá­lis és a vi­lág­örök­séghez tartozó kolos­tor­könyvtár meg­te­kin­té­se, majd rövid szabad program. To­vább­uta­zás a schaff­hauseni Rajna-vízeséshez (Európa leg­bő­vizűbb vízesése). Délután is­mer­ke­dés Zürich-hel. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelő­kelőbb üzlet­utcáján. Késő délután to­vább­uta­zás egy vad­re­gé­nyes autó­úton, az Axen­stras­sén keresztül Uri őskan­tonba, a szállo­dá­hoz (2 éj). Útközben az altdorfi Tell Vilmos emlékmű meg­te­kin­té­se.

3. nap: Jungfrau, Trümmelbach-gleccser­víz­esések, Luzern
Utazás Interlaken érintésével a Berni-Alpok (a Jung­frau-csoport) 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni-völgybe, Európa talán leg­szebb gleccser­völ­gyébe. Lehe­tőség könnyű túrá­zásra, vagy pedig a híres Jungfrau fogas­kerekű vasúttal egy kilátó­pont eléré­sére. A pano­ráma egy életre szóló élmény. Délután a Trümmelbach-gleccser­víz­esések meg­te­kin­té­se (10 vízesés egy hegy belse­jében), majd utazás az egyik leghan­gu­la­tosabb svájci vá­ros­ba, a gyönyörű fekvésű Luzernbe. Séta az óvárosban, a város jelké­peinek, a Kapellbrückének (kö­zép­ko­ri fedett fahíd) és az Oroszlános em­lék­mű­nek a meg­te­kin­té­se.

4. nap: Szent Gotthárd-hágó útja, Lugano, Swissminiatur, Comói-tó, Como
Elutazás a szállodából a Szent-Gotthárd hágó útján, vad­re­gé­nyes alpesi tájakon keresztül Ticino kan­ton­ba, az olasz Svájcba (több fotó­szünet út­köz­ben). Ticino jellemzői az alpesi tavak, part­jaikon medi­ter­rán növény­zettel, és a han­gu­la­tos, olaszos jellegű üdülő­városok. Séta Luganóban, a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú városban. A közös séta után sza­bad­idő, illetve az érdek­lő­dőknek lehe­tő­ség a szom­szé­dos Melidében a „Swissminiatur” meg­te­kin­té­sé­re. Ez egy park, ahol a híres svájci turista­helyek 1:25 arányú makettjei vannak kiállítva. (Figyelem: A Fehérvár Travel autó­busza visszamegy Luganóba azokért az utasokért, akik a Swissminiatur meglá­to­ga­tása helyett az időt inkább a városban szeretnék eltölteni.) 
Átkelés Olasz­országba. Is­mer­ke­dés a Comói-tóval és magával Como városával (nagyszerű ka­ted­rá­lis). Szállás a Maggiore-tónál (2 éj).

5. nap: Maggiore-tó, Borromeo-szigetek (Isola Bella, Isola dei Pescatori), Stresa
Pihenés a gyönyörű Maggiore-tónál, illetve lehe­tő­ség közös hajó­ki­rán­du­lásra a Borromeo-szigetekre (Isola Bella – Borromeo kastély kü­lön­le­gesen szép te­ra­szos parkkal, Isola dei Pescatori – ősi halász­fa­lu) és Stresába (híres üdülőhely ódon han­gu­la­tú óvárossal, szép palo­tákkal és gyönyörű parkokkal).

6. nap: Milánó, Garda-tó, Sirmione
Utazás Milánóba, Olaszország második leg­na­gyobb váro­sába. Séta a belvá­rosban, a dóm meg­te­kin­té­se, majd szabad program. Lehetőség lifttel felmenni a dóm tetejére, ahol kivá­lóan tanul­má­nyoz­ható a kö­zép­ko­ri építészek és kőfaragók zseniális munkája. A délutáni órákban to­vább­uta­zás a Garda-tóhoz. Egy különös fekvésű, ősi kisvárosba, Sirmionéba láto­gatunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében talál­ható. Az egykori halász­falu ma a Garda-tó kör­nyé­kének talán legnép­szerűbb üdülő­helye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa marad­ványai). Fakultatív lehe­tő­ség a félsziget körbe­ha­jó­zására motor­csó­na­kok­kal. Szállás Verona kör­nyé­kén (1 éj).

7. nap: Padova
Délelőtt is­mer­ke­dés Padovával, Szent Antal vá­ro­sá­val, a híres bazilika meg­te­kin­té­se (gyönyörű freskók, szobrok, domborművek stb.). Haza­utazás az Udine – Wörthi-tó – Graz – Bucsu – Szombathely – Sárvár – Veszprém – Székesfehérvár – Budapest út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. szeptember. 12
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. szeptember. 08
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, belépőket a helyszínen (belépők összegéről érdeklődjön irodánkban), idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

St. Gallen kolostorkönyvtár CHF 10,-
Schaffhausen Rajna-vízesés CHF 2,-
Jungfrau fogaskerekű vasút Wengernalpig CHF 38,20
vagy CHF 49,40 (Kleine Scheideggig)
Trümmelbach-gleccservízesések CHF 11,-
Melide Swissminiatur CHF 15,50
Borromeo-szk. hajókirándulás EUR 9,50
Borromeo-kastély EUR 14,-
Milánó dóm EUR 3,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

1 éjszaka tranzitszállás odaútban egy tiroli szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
2 éjszaka Svájcban, egy alpesi szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda Közép-Svájcban található, egy tipikus svájci faluban, 3000 méter magas hegyóriások között.
2 éjszaka a Maggiore-tónál egy szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
1 éjszaka tranzitszállás visszaútban egy Verona környéki szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanzió igényelhető. A reggeli a közép-svájci szállodában (2 éj) bővített kontinentális, a többi helyen pedig büfé. A vacsorák háromfogásosak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Svájc és az észak-olasz tóvidék
Székesfehérvár
5.0
Gyönyörű tájakon suhantunk, a program remek volt. Az idegenvezető felkészült és kedves volt. Mindennel elégedettek voltunk.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!