Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

7 napos körutazás Londonban és Közép - Angliában

London a világ egyik legszínesebb és az Európai Unió legnépesebb városa. A kultúra és a művészetek központja, tavaly pedig az olimpia helyszínéül szolgált. Programunk során bemutatjuk Önöknek a város legfontosabb nevezetességeit és látnivalóit. Ezt követően északnak indulunk, Shakespeare és Robin Hood szülőföldjét tekintjük meg. Az idei év nagyon különleges, mert most ünneplik Shakespeare születésének 450. évfordulóját és a Warwick kastély idén 1100 éves.

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
5 reggelit (hajón nincs)
Magyar nyelvű idegenvezetést a helyszínen
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket, transzfert.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 35 fő

Szállás

*** szállodában tusolós/WC-s szobákban, 1 éj hajón. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – LONDON
Kora reggel bechekkolás és repülés egyénileg Londonba. A rep­téren várja Önöket az idegenvezetőnk és az autóbusz. Egyből kezdjük londoni programunkat. Buszos és gyalogos programok keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. A buszos városnézés után a Buckingham Palotánál szállunk ki, ahol bepil­lanthatunk az őrségváltásba is. Továbbmegyünk a Parlament térre, majd lefényképezhetjük a Lovas testőrség laktanyáját. A Trafalgar tér hatalmas forgalma után a Covent Garden követke­zik, majd sétálhatunk az Oxford Streeten, London híres bevásárló utcáján vagy a közeli Sohoban illetve a Kínai negyedben. Ezután a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk. Végül pedig a Leicester Square és a National Gallery szerepel programunkban. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: LONDON
Reggel a Towerbe látogatunk el. A Tower London híres erő­dítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. A belvárosba érve a Westminster negyedben folytatjuk programunkat. A Parlament épülete, Big Ben óratornya, és megnézzük a Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempont­ból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhe­lye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat, I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátság­ban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. Következő megállónk a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. Az utcácskába csak bepillantani tudunk, mert biz­tonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ha valaki szeretné megtekinteni a belvárost madártávlatból, a London Eye óriáskerekének kabinjából ezt megteheti. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: LONDON – WINDSOR
Reggeli után elsőként a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd meg lehet tekinteni a British Múzeum kin­cseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye található. Itt állították ki a Nílus deltájában meg­talált híres Rosetti követ is. Aki ellenben vásárolni szeretne, ez idő alatt ezt megteheti az Oxford street-en és környékén. Délután a Windsor kastélyt látogatjuk meg, mely a királyi csa­lád rezidenciája évszázadok óta és a világ legnagyobb lakott kastélya. Díszes lakosztályok, látványos park fogadja a láto­gatókat. Kertje is csodaszép. Kastélylátogatásunk után szállá­sunkra megyünk.

4. NAP: OXFORD – WINCHESTER– STONEHENGE
Mai első programunk Oxfordban lesz. A város ad otthont a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének. Gyalogos sétánk során fényképeket készíthetünk az épületegyüttes­ről és sétálunk a belvárosban, majd megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Ezt követően a legen­dák nyomába indulunk. Oxfordot elhagyva először rövid meg­álló Winchesterben, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát, majd Anglia legrégebbi emléke következik. Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy több ezer éves és az, hogy ezt látni kell. A múzeum rendelkezései szerint ide előre kell jegyet foglalni, vásárolni. Jelentkezéskor nyilatkozniuk kell azoknak, akik nem szeretnék megtekinteni ezt a Világörökséget, mert akkor nekik nem rendelünk belépőjegyet. Ezen utólagosan vál­toztatást nem tudunk elfogadni. Szállásunk, mint előző nap.

5. NAP: STRATFORD – WARWICK – NOTTINGHAM
Továbbutazva Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

6. NAP: NOTTINGHAM – YORK – HULL
A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujá­nál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készít­hetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Felkeressük még Anglia hajdani legnagyobb piacterét is, ahol ma a monumen­tális modern városháza áll. Továbbindulunk Yorkba. A város fő látványossága a Minster. Ez Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. A látvány garantáltan mindenkit lenyűgöz. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Délután hagy­juk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a száraz­földre. Éjszakai szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinok­ban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

7. NAP: ZEEBRUGGE– BRÜSSZEL – CHARLEROI – BP.
Reggel kötünk ki Zeebruggeben és a belga fővárosba utazunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: (lesz kiszállás, fényképezés is) Európai Parlament épülettömbje, Királyi Palota, Bíróság épülete… Ezt követő gyalogos sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szt. Gudule székesegyhá­zat, stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a főváros és a Brüsszel közelében lévő Charleroi Repülőtérre viszi Önöket buszunk. Bechekkolás, majd egyénileg utazás Budapestre. Érkezés a késő délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Látnivalók Londonban: a Hampton Court palota - Etédi Alexa, 2014. január. 30
» Látnivalók Londonban: a Harrods áruház - Etédi Alexa, 2014. január. 27
» Látnivalók Londonban: Kensingtoni séta - Etédi Alexa, 2014. január. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
5 reggelit (hajón nincs)
Magyar nyelvű idegenvezetést a helyszínen
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket, transzfert.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők:

London - Westminster Abbey 22 GBP
London Eye (egyénileg) 26   GBP
London - St Paul’s (kupolával, altemplommal) 18 GBP
London - Tower 22,80 GBP
Hajózás a Temzén 12 GBP
Windsor - kastély 22,50 GBP
Stonehenge 19 GBP
Oxford - Christ Church katedrális 9 GBP
Shakespeare szülőház 18 GBP
Warwick (kastély) 20 GBP
York - Katedrális 11 GBP

Több helyen lehet számítani Senior/diák kedvezményre.

Belépők ára: kb. 200 GBP

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők 200 GBP
Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti járattal

Szállás: 

*** szállodában tusolós/WC-s szobákban, 1 éj hajón. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz (a hajón nincs ellátás). Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!