vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Ötschergraben - az osztrák Grand Canyon

A Mariazell környéki alpesi hegyi világ legszebb tája a jellegzetes alakú Ötscher (1893 m) tömbjét körülölelő mély, vadregényes szurdokok láncolata, melynek legismertebb része az Ötschergraben kanyonja, hivatalosan is egész Ausztria egyik legnépszerűbb kiránduló helye. Túránk végigmegy az Erlauf és az Ötscher-patak lélegzetelállító vízesésekkel tarkított völgyében kiépített, fapallókkal, hidakkal bőven ellátott, kényelmesen bejárható turistaútján. A túra hossza: 20 km A túra időtartama: 6 óra

Ausztria legszebb szurdokvölgye - Ötschergräben

Ötschergräben vagy ahogy gyakran emlegetik, az "Osztrák Grand Canyon" Ausztria egyik lenyűgöző természeti csodája. Európa egyik leghíresebb zarándokhelye, Mariazell közelében az Ötscher-Tormauer Nemzetiparkban található. Néhány éve Österreichische Alpenverein és a Österreichs Wanderdörfer egyesületek által kiírt túraútvonalak versenyén Ötschergräben-t választották a legszebb osztrák kirándulóhelynek, így jogosan illeti meg az "Ausztria legszebb szurdokvölgye" cím is. [utazom:csikkep:37365]
Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon jó, könnyű tavaszi kirándulás volt, jól éreztük magunkat! Nem volt rohamtempó, volt idő, és volt miben gyönyörködni Megyünk máskor is! :)

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Százhalombatta
5.0
Remek két turavezetovel, rémek helyen, rémek időben csodálatos volt. Igazi kikapcsolódás, rekreáció. Nem csalódtam. Köszi mindenkinek.
Remélem hamarosan találkozunk.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, I. kerület
4.8
Nagyon jól szervezett, jó hangulatú kirándulás volt, lélegzetelállítóan szép helyeken. Kevésbé edzett túrázóknak is könnyen teljesíthető, nem volt rohamtempó.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest
5.0
Jól szervezett túra, egy nagyon nagyon szép helyre. A túravezetők segítőkészek, figyelmesek, és nagyon jó fejek voltak, mindenről kellő időben és megfelelően tájékoztattak. Kényelmes tempójú túra volt, mindig volt idő fényképezni, pihenni és mosdóba menni, mindenkit bevártak. A sofőrök is jól vezettek. Összességében nagyon kellemes napot töltöttünk el. Köszönjük, szivesen megyünk máskor is.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Győr
4.8
Nagyon jó volt a szervezés, a túravezetők nagyon segítőkészek voltak. A táj csodálatos, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Győr
5.0
Gyönyörű helyen jártunk, nagyon kedves, profi vezetők társaságában!Köszönöm!!!

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Pápa
5.0
Igazi kikapcsolódásnak számított, testileg-lelkileg egyaránt.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, XIII. kerület
4.5
Külön kiemelném a túravezetők ténykedését: nagyon odafigyeltek a csoport igényeire, lehetőségeire és kívánságaira; így nagyon kellemes programban volt részem. Köszönöm!

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Dunakeszi
5.0
Baráti társasággal vettem részt a szurdokvölgyi túrán. Mindannyian túl vagyunk már az 50 éven, de nem volt megterhelő /ugyan egy társunknak meghúzódott az elmúlt vasárnap a térde, de Ő is kényelmes tempóban végig tudta menni az utat./ A pihenők kiválasztása is nagyon jó volt, mikor épp kimerülőben voltunk, akkor jött a pihenő. Csodálatos és felejthetetlen élményt kaptunk. Túravezetőink készségesek, segítőkészek és türelmesek voltak. Köszönjük ezúton is segítségüket! A busz kényelmes volt, a pihenők is kulturált helyeken voltak. Buszvezetőnk rutinos és tapasztalt volt, 1 órával előbb értünk haza a tervezettnél. Remélem még lesz alkalmam társaságukkal utazni, nagyon elégedett vagyok mindennel.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon jól szervezett túra, a túravezetők barátságosak, pontosak és segítőkészek voltak. Maga a hely is gyönyörű volt.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Dunaújváros
5.0
Nagyon szuper volt a túra ebben a gyönyörű szúrdokban. A vezetők mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Szentendre
5.0
Nagyon jo volt, jol ereztem magam! Mindenkinek csak ajanlani tudom! :)

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, XX. kerület
4.8
Nagyon kellemes kiránduló időben egy szervezett,jó túrán vettem részt.
Túravezetőink Bankó Erka és Szodora Regina kedvesek és segítőkészek voltak.
Köszönöm ezt a hétvégi programot.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Szigetcsép
4.5
Gyönyörű környezetben csodálatos napot töltöttünk az Alpokban az Ötscher Nemzeti Parkban. A szervezéssel és az utazással meg voltam elégedve, a túra sem volt nehéz.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Szentendre
4.3
A túra az elvárásaimnak megfelelt. Egy egynapos túrától nem nagyon várható több. Ehhez a szurdokvölgyhöz talán kevés egy nap, főleg úgy, hogy az utazással megy el a nap nagy része, így elég feszített tempóban kell haladni. Esetleg elhangozhatott volna némi információ a buszon útközben a helyről, vagy nevezetességekről, esetleg az oda vezető útról, a hely látogatottságáról, érdekességekről. Persze ezeknek utána is lehet nézni, olvasni, így inkább csak figyelem, érdeklődés felkeltés szinten. (Feltéve, hogy másoknak is van erre igénye.) Összességében tetszett, szerintem megyek majd más túráikra is!

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, XIII. kerület
4.5
Minden jó volt, gyönyörű helyen jártunk, kedvesek voltak a túravezetők, nagyszerű időnk is volt, a határon is gond nélkül átmentünk.

Az kevésbé volt jó, hogy 6-an, 8-an a Műcsarnokhoz mentek, mert állítólag nem kaptak értesítést, ezt nem tudom. Igazából ezt az időt aztán behoztuk, így szerintem nem vett el a túrából se. Az már csak egy zárójeles megjegyzés, hogy ennyire túlsúlyos embereknek nem itt kellene gyakorolni a hegymenetet.

Nekem ez a 3. túrám volt és eddig csak sportos csapattársakkal találkoztam, hát most nem.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, VII. kerület
3.5
Tisztelt Utazási Iroda!
Nem akartam értékelni az utazást, de ha már másodszor küldik el az értékelő lapot , akkor elmondom az észrevételeimet. Arra szeretnék választ kapni, hogy milyen formában történik az ülés kiosztás? Én 2015.08.08-n fizettem be az utazásra, és az utolsó sorban kaptam helyett. Azt gondolnám, hogy a jelentkezés és befizetés szerint osztják ki a helyeket. Több utastársam jóval később fizetett be, és mégsem hátul ültek. Előlről, vagy hátulról kezdik a kiosztani az üléseket? Ha hátulról, akkor én voltam az első jelentkező? Ha előlről, akkor meg nem én voltam az utolsó jelentkező? ABC szerint ment? Vagy többet fizetettek érte? Milyen alapon osztják ki az helyeket? Voltak utastársaim akik egyedül ültek? Ez nekem azért volt probléma, mert az ülést nem lehetett megdönteni, így folyamatosan egy pózban kellett ülnöm, ami a gerincemnek nagyon megterhelő volt.
A másik észrevételem pedig az úttal kapcsolatosan, hogy lehetet volna kicsit több időt a végén eltölteni. A túrát gyorsan lezavartuk 15 perces pihenő volt közben. Nekem ez egy "teljesítmény" túrára emlékeztett. Az út oda-vissza 10 óra, a szurdokban töltött idő 5 óra volt. Megértem, hogy időre kellett beérni Budapestre, mert a túravezető másnap reggel egy másik túrára indult.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, XI. kerület
3.8
Üdv

sietősnek éreztem a végét, jóval hamarabb is megérkeztünk ahonnan indultunk hazafele.Kb 40percel.
Nem kellett volna annyira rohannunk.
Egyébként tetszett a program.
Szép napot
Lente Beatrix

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, XI. kerület
4.8
Maga a túra nagyon szép volt és kedvesek voltak a túravezetők is. De az utazás (5 óra oda, 5 óra vissza) nagyon hosszú és fárasztó volt. Emiatt maga a túraélmény rövidebb volt, ráadásul sehol nem álltunk meg 15 percnél tovább, hogy gyönyörködjünk kicsit a tájban, a patakban, a fákban.
Az viszont nagyon rossz volt, hogy a nagy vízesés felé menet érintettük a menedékházat, de választani kellett, hogy vagy leülünk oda vagy elmegyünk a vízeséshez. Azt gondolom, hogy az a plusz 40-45 perc még senkinek sem fájt volna, ha mind a kettőt be tudtuk volna iktatni. Így viszont mi (akik a vízesést választottuk) nem tudtunk még 5-10 percre se leülni, mert tartani kellett az ütemtervet. Szerintem senkinek sem okozott volna problémát, ha nem este 10-re, hanem 11-re érünk vissza emiatt és nem kellett volna "rohanni".
Az utazás végén a hűtőmágnes nagyon-nagy meglepetést okozott és nagyon örültem neki. :)
Köszönök mindent:
Kata

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest, IV. kerület
4.0
Sajnos betegség miatt nem tudtam részt venni a túrán, remélem legközelebb nem jön közbe semmi.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!