vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Alsó-Ausztria ékszerdoboza - Dürnstein

Alsó-Ausztriában rengeteg látnivaló található a fővároson, Bécsen kívül. Említhetnénk Sankt Pöltent, az apátságáról híres Melket vagy Krems városkáját. Ez utóbbitól pár kilométerre nyugatra a Duna partján fekszik az aprócska Dürnstein városa. A folyó kanyarulatában, festői szépségű helyen elhelyezkedő kis település a fölötte lévő középkori várról kapta a nevét. A várat 1192-ben említik először: Oroszlánszívű Richárdot itt tartotta fogva V. Lipót osztrák herceg. A vár ma romos állapotban van, de saját felelősségre látogatható.
Vélemények, értékelések
4.5
20 értékelés alapján

Hajóval Passauba

Komárom
4.0
Minden szép volt a programok nagyon zsúfoltak nincs idő szabad programra a hajó személyzete és a Roham maximális további sok sikert kívánok nekik.
Ausztria rejtett kincsei - Hajózással (Bécs, Melk, Grinzing, Baden bei Wien)

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Budapest, XV. kerület
4.6
Kitűnő idegenvezető, profi sofőrök, mindent időben sikerült elérni. Köszönjük.
Ausztria rejtett kincsei - Hajózással (Bécs, Melk, Grinzing, Baden bei Wien)

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Veszprém
5.0
Nagyon tartalmas utazás volt, jó szervezéssel.Rendkívül aktív, reggel 8-este 8 egymást érték a programok, ahol rengeteg információt osztott meg velünk a jól képzett, nagy tudású és talpraesett idegenvezetőnk.

Meghitt karácsony Alsó-Ausztriában és Mariazellben

budapest
4.8
okos sokat tudó idegenvezető és kiváló buszvezető

Passau-Budapest Hajóval

Budapest, XI. kerület
4.6
Szívesen időztünk volna a "programhelyszíneken"
egy kicsit hosszabban - feszített volt a tempó.
Lehet, hogy néha a kevesebb több - etől fügetlenül nagyon élveztük!

Hajózás a Felső-Dunán Passauig

Iszkaszentgyörgy
4.0
Nincs
Ausztria rejtett kincsei - Hajózással (Bécs, Melk, Grinzing, Baden bei Wien)

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Pusztavacs
5.0
Nagyon szép három napot töltöttünk el egy jól szervezett utazáson Ausztriában. A nagyon szuper módon összeválogatott úti célok csodálatosak voltak számunkra Az idegenvezetőnk Lohmüller Márta nagyon profi módon vezényelte le a programokat jó idő beosztással , pontos indulásokkal ,érkezésekkel az úton a cél elérésekor jól felkészülten tájékozatott bennünket minden fontos tudnivalóról és sok új információval, érdekességgel gazdagította ismereteinket. Nagyon jól vezette a csoportot. Köszönjük Neki! Említést érdemel az autóbuszvezető Berta Sándor is aki nagyon higgadt, barátságos szintén nagyon segítőkész és nem utolsó sorban nagyon ügyes volt . Az úton a háromnapi utaztatás során még csak egyetlen egyszer sem tévesztett irányt, nem kellett tolatni mert eltévedt volna. Nagyon jól vezetett a kanyargós hegyi utakon is. Határozottan,biztonságosan nagyon jól vezetett, mindig pontos volt. Köszönet Neki is!
A szállás az ellátás is nagyon jó volt. A jó utazáshoz azonban a szervezés a program a szállás valamint az ellátáson felül nagyon fontos az együtt utazók a csoport összetétele az egymáshoz való alkalmazkodása a tolerancia hát ez is remek volt! Így összegezve egy nagyon jó utazás volt, ha lehetőségem lesz a jövőben is utazni biztosan ezt az utazási irodát fogom választani.
köszönjük Z(s)eppelin!!!!!

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással (Bécs, Melk, Grinzing, Baden bei Wien)

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Budapest, IX. kerület Balázs Béla u 5
4.6
Minden nagyon jó volt a szervezés utazás stb zökkenőmentes volt de külön kiemelném a túra vezetőt Berényi Istvánt magas felkészültségéről türelméről és szIvélyességéről segItőkészségéről!! Nagyon megvagyok elégedve, köszönet mindenért.Nem csalódtam máskor is ezt az irodát fogom választani!
Üdvözlettel Bogyor Géza

Meseszép kastélyok, tündöklő kertek Alsó-Ausztriában

Budapest, XIII. kerület
3.4
A sofőrökkel szegény idegenvezetőnek mindig vitáznia kellett. A buszsofőrök nem voltak a helyzet magaslatán.
Az idegenvezető sajnos lebetegedett és egy gyorstalpaló jelleggel kapott oktatással rendelkező idegenvezető helyettesített. Egyébként ahhoz képest, elismerésem a helyettesnek!
Az iroda a helyettesítést jobban megoldhatná.

Tavaszköszöntő Ausztriában

Budakeszi
4.4
Szép élményekkel tértünk haza. Gazdag program, nagy tudású idegenvezető, remek szállás, bőséges, ízletes vacsora, választékos reggeli, biztonságos sofőr, autóbusz. Jól éreztük magunkat.
Ausztria rejtett kincsei - Hajózással (Bécs, Melk, Grinzing, Baden bei Wien)

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Pécs
5.0
Mindkét szálláson kiemelendően finom, autentikus ételeket kínáltak.
Az idegenvezető fantasztikus kiegyensúlyozott, kedves természetű, nagy rutint éreztünk, így minden olajozottan ment, ami ritka.
Salzkammergut Tirollal fűszerezve

Körutazás Ausztriában

Cegléd
4.0
Mi jól éreztük magunkat , azt amit vártunk maradéktalanul megkaptuk! A buszon kicsit szűkösen voltunk az ülések távolsága még az átlag magasságú embernek is kevés volt. A programról még talán annyit, ami látni való nevezetesebb helyeken lehet arra kicsit tőbb idő jó lett volna, de mindenkinek nem lehet a kívánságát teljesíteni ez tény . A készülékek amit kaptunk bizony elég sokszor nem megfelelően működtek , így többen nem is használták , mi sem de fizetni kellett érte , ez nem tetszett de tudomásul vettük ( mi nem is kértük volna )Végül is ezek apróbb dolgok , az egész utazás szép volt és szívesen megyünk máskor is ha úgy alakul.
Salzkammergut Tirollal fűszerezve

Körutazás Ausztriában

Diósd
4.8
Külön kiemelném Sasváry Nikoletta kiváló munkáját, részletes, információ dús, élvezhető vezetésben volt részünk :-) köszönjük
Salzkammergut Tirollal fűszerezve

Körutazás Ausztriában

Szigetszentmiklós
5.0
Jól megszervezett út volt, csodálatos tájakon, nagyon élveztem. Az idegenvezető és a buszvezető is nagyon felkészült volt, minden program, utazás gördülékenyen, megbízhatóan ment, érződött, hogy ez "bejáratott" út. Nagyon tetszett az innsbrucki szálloda alpesi környezete és nyugalma, a tóparti és városi séták, a hajóút, az első 4 nap programja. Szívesen időztem volna mindenhol egy kicsit többet.
A legnagyobb élményt Hallstatt látványa jelentette számomra.
A linzi városnézést teljesen kihagynám, a gyönyörű helyek után szinte szürkének és unalmasnak tűnt. A hazafele vezető úton az 5. napon Wachau vidéke elegendő és méltó lezárása lenne a csodálatos programnak, főleg ha beleférne egy helyi tájjelegű ebéd és borkóstolás egy hangulatos helyen.
Összességében nagyon tartalmas, szép út volt, sok élménnyel lettem gazdagabb, mindenkinek szívesen ajánlanám.
Salzkammergut Tirollal fűszerezve

Körutazás Ausztriában

Budapest, XI. kerület
4.6
Az idegenvezetőnk ,Nikolett , lelkes munkája,kedvessége,szókincse és felkészültsége nagyon hozzájárult ahhoz,hogy élvezhető a kirándulásunk!
Köszönjük szépen!

Meseszép kastélyok, tündöklő kertek Alsó-Ausztriában

Budapest, III. kerület
4.6
A program sűrű és minőségi, a túravezető felkészültsége példaértékű volt.

Meseszép kastélyok, tündöklő kertek Alsó-Ausztriában

Budapest
4.4
Nagyon jol ereztuk magunkat tomeny hajtos program de nagyon sok szep latnivalo.

Tavaszköszöntő Ausztriában

Budapest, VII. kerület
4.6
NAGYSZERŰ ÚT VOLT,MÉG AZ IDŐ IS KEDVEZETT.
A SZÁLLÁS LIFT NÉLKÜL VOLT EMELETES, MÁS GOND NEM VOLT .ILYENKOR SZOKOTT A SZEMÉLYZET SEGITENI.
AZ IRODA FIGYELMES VOLT AZ ÜNNEPET ILLETŐEN.

Németország középkori gyöngyszemei: Nürnberg-Bamberg-Würzburg

Jászberény
4.0
Összességében jól éreztük magunkat, bár volt egy két dolog ami bosszúságot okozott. Kezdődött a legelején. Mivel két baráti pár mentünk az útra egy emailen és telefonon egy városból foglaltuk le ezt a programot, nehezményeztük, hogy ültetéskor a busz elején és végén helyeztek el minket egymástól, mondva, hogy külön foglaláson adtuk le jelentkezésünket. Felfoghatatlan számomra, hogy akkor miért egy emailen és telefonon értekeztünk és ráadásul Jászberényből sem volt más. Ez nem indok a teljes szétültetésre, szerintünk logikusnak kellett volna lennie. Korábban már más irodákkal utazva ez nem okozott problémát. Végül mi megoldottuk, mert ebben az idegenvezető nem volt partner és mi beszéltünk egy másik párral a helycseréről! A programok érdekesek, szépek voltak. Ahol viszont szivesen tartózkodtunk volna mert rengeteg látnivaló volt ott töltöttünk nagyon keveset, sajnos. A szállások jók voltak, bár az Ibis hotel csak 1 csillagos volt és a programban 3 csillagos szállások voltak hírdetve, de a pici szobák ellenére kényelmes és praktikus volt. A 4. nap rengeteg buszozása mellett a Linzi megállót felcseréltem volna valamelyik német városra, persze a Dóm megnézése e téren kihagyhatatlan lett volna. Linz amelett, hogy piszkos volt az idegenvezető átal beharangozott cukrászdák és tortákkból semmit sem tudtunk megkóstolni, mert szó szerint minden elfogyott az akkor bontás alatt lévő fesztivál ideje alatt. Minden zárva volt és ami nyitva volt ott sem tudtunk venni semmit mert kifosztották. Linz a dóm kivételével csalódás volt. Az idegenvezető nagyon jó humorú és egy nagy tudással rendelkező ember volt, akinek az előadása élmény volt, nagyon jókat szórakosztunk rajta és a mondandóit is egytől egyik érdekesen adta elő, ami tanulságos volt. A buszban csalódtunk. Korábbi tapasztalatainkkal ellentétben ez a busz alul maradt a többitől. Az ülések kényelmesek voltak a lábnak, viszont magas emberek lévén a fejtámla hiányában félig lecsúszva tudtunk utazni, ami hosszú útnál gyakran feszergésre adott okot. A busz nem csak kívülrül volt kicsi és öreg, de belülről is majd szét esett egy kisebb kátyú esetén is. Az ablaknál ültem és az a rázkódás ami ott volt, majd ki esett az üveg és rázós is volt nagyon.(A hírdetésben luxusbusznak lett említve) A sofőrök 4. nap hazafelé nagyon siettek, megkértek minket, hogy Linztől egy megállót sem szeretnének Budapestig ha egy mód van rá, de az utasok hőbörögtek, hogy minden ilyen buszos utazás során még megállunk egy olyan helyen ahol suvenirt vagy csokit tudunk venni vagy legalább is elkölthetjük a maradék eurónkat. Na ez az elmélet jó volt, de a gyakorlatban olyan helyen áltunk meg ahol semmi nem volt a wc-n kívül, illetve Mosonmagyaróvárnál ahol már csak magyar termékek voltak, ezen sokan felháborodtak és mi is. Amikor csak lehetett iszonyatos sebességgel hajtottunk és Pesten végig száguldoztunk, majdnem törtek a sörök amiket haza hoztunk, többeknek is igazodott rendesen, pedig már 3 napja cipelte a busz, de féltünk, hogy éppen a finisben fog összetörni. A sofőrök és a busz sem okozott maradandó élményt ez megállapítható. A kviz játék ötlete nagyon jó volt, viszont az iroda egy saját emblémás tollal a kitöltéshez hozzájárulhatott volna mert úgy vártunk egymás tollára. Ezek az apróságok olykor sokaknál jó benyomást kelt. (Ezeket azért mondom mert vállalkozás vezetőként tapasztalom, hogy a repi ajándékok
döntöek lehetnek). Az út végén egy Vivaldi katalógust még vártunk volna, kedvcsinálónak a jövőre nézve. Zárva mondandómat, összességében jól éreztük magunkat és ezt a színvonalat nagyban az idegenvezetőnek köszönhetjük! Üdvözlettel: Lékóné Varga Mónika (Jászberény)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!