Provence-i ízelítő

A program érinti Provence legszebb látnivalóit, megkóstoljuk a régió legjobb borait, elkészíthetjük saját szappanunkat.

Alapár tartalmazza

 Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, kézitáskával (40x20x25 cm), melynek értéke, a megadott szállást reggelis ellátással, egy alkalommal vacsora (4.nap) a program szerinti borkóstolásokat, helyszíni közlekedést  magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (kötelező) 1,5% Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), EGYÉB KÖLTSÉGEK Feladható poggyász, Elsőbbségi beszállás + 2 kézipoggyász a fedélzeten (40x20x25 cm és 55x40x20 cm, max. 10 kg), Egyágyas felár, Sétahajózás Avignonban gasztronómiai vacsorával, Hajózás If várához, Belépők (helyszínen fizetendő), BBP biztosítás.

Hossz: 
5
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobában

Program: 

1.nap Budapest – Marseille – Arles – Baux de Provence – Avignon (150 km)
Elutazás Budapestről 11:50 h-kor a Ryanair járatával. Érkezés Marseilleba 14:05 h-kor. Ezt követően megkezdjük Provence felfedezését.
Első állomásunk Arles, Franciaország „legrómaibb” városa, ahol számtalan római kori emlék repít vissza a múltba. Megtekintjük a 2000 éves arénát, a román kori St Trophime templomot és kolostort valamint az őskeresztény temetőt. Ezután a közeli, Les Baux-de-Provenceba utazunk. A műemlék település egy sziklán terül el, melyet egy középkori vár romjai uralnak. A legenda szerint a vad környezet ihlette Dante Isteni színjátékának Pokol helyszínét.
Este érkezünk Avignon-i szállásunkra (2 éj), a vacsora fakultatív.
Szállás: 3*-os szálloda a belváros közelében.

2.nap Pont du Gard – Chateauneuf-du-Pape – Avignon (90 km)
Reggeli után a 49 m magas, 2000 éves római völgyhidhoz, a Pont du Gard-hoz látogatunk. A híd tetejéről a látvány lenyűgöző.
Ezután Chateauneuf-du-Pape felé utazunk, itt találhatóak Franciaország legnevesebb szőlőskertjei. A híres borvidéken a Domaines Beaurenard pincészetet látogatjuk meg. A családi birtokon 7. generáció óta őrzik a hagyományokat, a régi bölcsességet szem előtt tartva: „ A jó bor készítéséhez jó szőlőre van  szükség”.  A bemutató után 3 féle bort kóstolunk meg. 
Délután érkezünk vissza Avignonba. Megtekintjük a Pápai palotát, felsétálunk a csonka hídra, mely egyike Franciaország leghíresebb hídjának (Pont Saint Bénezet ), majd szabadprogram keretében ismerkedünk tovább a hangulatos óvárossal. 
Itt minden kis utcácska még a régi mesterségek nevét viseli. Nagyon látványosak az óváros 18. századi épületeinek  homlokzatai is. 
Este fakultatív programként sétahajózást ajánlunk. A Rhone folyón úszó hajó a kivilágított város mentén halad, miközben  4 fogásos gasztronómiai vacsora kényezteti az utasokat.

3.nap L’Abbay de Sénanque - Roussillon - Gordes – Marseille (180 km)
Ma jellegzetes provanszi színek és különleges látnivalók kísérik utunkat.
Első állomásunk Sénanque, az 1178-ban alapított ciszterszita apátság. Magány, csend, fény és derű csodálatos harmóniája érződik a román kori kolostorban, Vasarely és Chagall kedvenc helyén.
Ezután Roussillonba utazunk, mely Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Különlegessége, hogy az okkerlerakódás természetes vöröses barna színárnyalatba borítja az egész falut. Megtekintjük a régi városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén álló kilátóról a csodálatos panorámát.
Következő állomásunk a kivételes fekvésű Gordes, ahol a házak a sziklás hegyoldal lejtőjén kapaszkodnak. A város jelképe a reneszánsz kastély és a templom.
A délutáni órákban érkezünk a Tourbillon család birtokára, ahol a Cotes du Rhone 4 kiváló borát kóstoljuk meg. „Boraim képviselik a föld és a történelem gazdagságát” – tartja Benjamin Tourbillon, a család legifjabb borásza, aki nagyapja nyomdokain haladva ötvözte a hagyományokat az ultramodern technológiával, mely igen karakteres borokat eredményezett.
Érkezés Marseillebe az esti órákban, szállás a belváros közelében (2 éj).

4. nap Marseille
Ezt a napot a híres városnak szenteljük. Délelőtt a város látnivalóival ismerkedünk.
Megtekintjük a város fölé magasodó Notre Dame de la Garde székesegyházat, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután séta a régi kikötőben, majd fakultatív hajózás If várához, Monte Christo bötönéhez.
Délután látogatás a Musée de la Savonnerie-be, ahol a világhírű szappankészítés történetét ismerhetjük meg és ahol elkészíhetjük saját szappanunkat is.
Este vacsora egy hangulatos étteremben borkóstolóval.

5.nap Marseille - Budapest
Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre.
Hazautazás 14:05-kor a Ryaniar járatával. Érkezés Budapetre 16:200 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Pont du Gard
Avignon – Történelmi központja a Pápai palotával
Arles – római és román kori műemlékei

Kapcsolódó cikkek

» Provence tavasszal - Kovács Attila, 2013. május. 22
» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2019. november. 04
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2019. július. 18
» Tour de France - Czinke István, 2019. június. 24
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2019. január. 19
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2018. augusztus. 04
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok

Fakultatív sétahajózás gasztronómiai vacsorával (2.nap): 30.000 Ft/fő

Fakultatív hajózás If várához (4.nap): 7.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

 Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, kézitáskával (40x20x25 cm), melynek értéke, a megadott szállást reggelis ellátással, egy alkalommal vacsora (4.nap) a program szerinti borkóstolásokat, helyszíni közlekedést  magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (kötelező) 1,5% Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), EGYÉB KÖLTSÉGEK Feladható poggyász, Elsőbbségi beszállás + 2 kézipoggyász a fedélzeten (40x20x25 cm és 55x40x20 cm, max. 10 kg), Egyágyas felár, Sétahajózás Avignonban gasztronómiai vacsorával, Hajózás If várához, Belépők (helyszínen fizetendő), BBP biztosítás.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték, BBP biztosítás, Útlemondási biztosítás, Idegenforgalmi adó.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható menetrend:
Ryan Air menetrendszerinti járattal

Budapest - Marseille: 11:50 - 14:05 h
Marseille - Budapest: 14:05 - 16:00 h

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Szállás: 

3*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobában

Étkezés: 
Reggeli, egy alkalommal vacsora.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!