Portugália - Spanyolország

11 napos körutazás az Ibériai-félszigeten

A portugálok komótosan élvezik az élet örömeit, melyek többségükben igen szerények: népünnepélyek, olívaolajban úszó, egyszerű de zamatos ételek, elmúlt szerelmeket és letűnt dicsőséget idéző, szívbe markoló dallamok, no meg a hallal, gyümölccsel és virággal ellepett piacok. Spanyolországot és Portugáliát járjuk végig. Különleges tájak, sok szép város és a hullámzó óceán. Kell ennél több?

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal turista osztályon, a körutazás során autóbusszal, 10 éjszakai szállást 3-4* szállodákban, reggelis ellátást, felsorolt programokat belépők nélkül, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, belépőjegyeket

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 25 fő
Program: 

1. nap: utazás menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezést követően városnézés a portugál főváros Belém-negyedében: Szent Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő), Belém-torony (kívülről), Felfedezők emlékműve. Délután a szállás elfoglalása Lisszabonban.

2. nap: reggelit követően az óváros, a Rossio tér, a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyedben tett sétát követően a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta után a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Szállás Lisszabonban.

3. nap: elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos egykori halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Fatimába, mely Európa legjelentősebb búcsújáróhelye, Mária-kegyhelye. Főtere kétszer nagyobb, mint a római Szent Péter tér. A látogatást követően utazás Portóba, panoráma városnézés a Boavista sugárúton, a Douro folyó mentén, majd a városközpontban. A szállás elfoglalása Portóban.

4. nap: a reggelit követően városnézés Portóban, mely az ország egyik legkülönlegesebb hangulatú városa: a Tőzsdepalota, a Szent Ferenc templom, a Ribeira negyed megtekintése után rövid hajókázás a Duoro folyón, majd látogatás egy borospincében, borkóstolóval. Szállás Portóban.

5. nap: elutazás Bragába, amelyet számos temploma miatt a „portugál Rómának” is neveznek. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal, amely egy közel 500 méter magas hegyen emelkedik. Továbbutazás Guimares történelmi városába, mely az ország első fővárosa volt, a nemzet bölcsőjének is nevezik. A vár és a középkori hangulatú óváros megtekintése után visszautazás Portóba. Szállás Portóban.

6. nap: a Duoro völgyet elhagyva a Tamaga folyó partján épült Amarante városában a kolostor és a történelmi városrész megtekintése után rövid megálló Peso da Réguában, a portói bor készítésének központjában, majd borkóstoló. A barokk és reneszánsz emlékekben gazdag Lamego városában a barokk Nossa Senhora dos Remédios zarándokhelyen tett látogatást követően érkezést Viseu településre, a szállás elfoglalása.

7. nap: az óvárosban tett rövid séta után Guarda felé vezet az út, mely Portugália legmagasabban fekvő városa. A spanyol határon átkelve Ciudad Rodrigo óvárosának megtekintése, mely UNESCO világörökségi helyszín. A határtól mindössze 80 km-re található Salamanca városába érve - melyet arany városnak is neveznek a homokkő házakon megcsillanó napsütés miatt – a szállás elfoglalása.

8. nap: panorámás városnézés Európa egyik legszebb reneszánsz városában, melynek óvárosa 1988 óta a Világörökség része, Spanyolország legfontosabb egyetemi városa. Az 1138-ban alapított, 1218-ban elismert salamancai egyetem Spanyolország első, és Európa 6. legrégebben alapított intézménye. Az egyetemen tett látogatást a régi és új katedrális megtekintése követi, majd rövid séta a városházának is helyt adó főtéren, a Plaza Mayoron.

9. nap: reggelit követően utazás Cáceres településre, mely a kastélyok városaként ismert. Közel 20 épülete 500-600 évesnél is régebbi, mely része az UNESCO Világörökségének. Az óvárosban tett séta után utazás Portugáliába. Castelo de Vide kisvárosa igazi kuriózum: Portugália legrégebbi zsinagógája található itt. A zsidó negyedben tett séta után a XIV. századi zsinagóga megtekintése, majd a szállás elfoglalása.

10. nap: utazás a nyitott múzeumként ismert Evorába, melynek épületei az UNESCO világörökségének része. A gótikus Katedrális, Diána temploma, Szent Ferenc temploma és a Csontok kápolnájának megtekintése szerepel a programban. Délután utazás Setubalba, mely a XX. század elején a halászat egyik legfontosabb központja volt, főleg a szardínia terén. A halpiacon tett látogatás után séta az óvárosban. Szállás Setubalban.

11. nap: reggelit követően utazás Lisszabonba. Séta a Nemzetek Parkjában (idő függvényében látogatás az Ócenáriumban, melyre a belépő a helyszínen fizethető). Transzfer a lisszaboni repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2018. január. 28
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2018. január. 02
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal turista osztályon, a körutazás során autóbusszal, 10 éjszakai szállást 3-4* szállodákban, reggelis ellátást, felsorolt programokat belépők nélkül, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, belépőjegyeket

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépőjegyek.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Szállás: 

10 éjszakai szállás 3-4* szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Északon és keleten egyetlen szárazföldi szomszédjával, Spanyolországgal határos, nyugaton és délen az Atlanti-óceán mossa partjait. Az országot Porto kikötővárosról, az egykori Portói grófság székvárosáról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek (2335 km²) és a Madeira-szigetek (797 km²). Sokáig portugál fennhatóság alá tartozott Makaó, ami 1999-ben került vissza Kínához. Már jóval ez előtt függetlenné váltak egykori afrikai gyarmatai. Spanyolország Dél-Európa nyugati felének egyik országa az Ibériai-félszigeten. Északról Franciaország és a két ország közötti Andorra, nyugatról Portugália határolja. Egy apró részen délről az Egyesült Királyság gyarmatával, Gibraltárral szomszédos, afrikai exklávéi Marokkóval határosak. Keleti és déli partjait a Földközi-tenger, északnyugatit pedig az Atlanti-óceán mossa.
Időjárás: 
Az északi rész éghajlata enyhe, óceáni. Az éves középhőmérséklet 15 °C. A déli partvidéke azonban már mediterrán. Itt az éves középhőmérséklet 18 °C. A csapadék északon több, mint délen; az évi 2500 mm csapadék nagyrészt télen hullik le. A Tejotól délre az évi csapadék már csak 500–700 mm, sőt a déli Algarve tartományban csak 450 mm. A tengerpartról az ország belseje felé haladva erősödik az éghajlat kontinentális jellege: egyre kevesebb a csapadék, nő mind a napi, mind szezonális hőingás.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be schengeni területre, tehát Portugáliába is. 90 napig tartózkodhatnak mindenféle külön engedély vagy bejelentés nélkül. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek az utazás időtartama alatt érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!