Portugál nyár

8 napos körutazás Portugáliában

Lisszabon csempe falú házai, a kockaköves szűk utcákon kanyargó villamos, Fatima varázsa, Nazaré tengerpartja, Porto bora mind utazásra csábít! Európa legtitokzatosabb csücske Portugália, a nagy felfedezők korából megmaradt katedrálisok, paloták csillogása az értő utazó számára tartalmas és élvezetes úticél. Mindemellett Portugália nem csupán a történelem, de a jelen is: időtlen és modern, éppúgy a szórakozás és modern kikapcsolódás fellegvára, mint a múlt öröksége. A programot még gazdagabbá teszi magyar idegenvezető munkatársunk, aki mély ismeretekkel és nagy szeretettel mutatja be kedvenc országát utasainknak.

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, transzfereket és közlekedést a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7éj szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, bbp- és útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

illetékek és díjak, belépők, fakultatív program, felárak, helyi borravaló.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

3*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap
Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon Portugália fővárosa a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. Vibráló és karizmatikus, könnyedén ötvözi a történelmi múltat és  a modern 21-ik századot. Maga a város kozmopolita, fiatalok, idősebbek mind megtalálják a nekik való szórakozást és programokat, legyen az egy klasszikus városnézés vagy az éjszakai élet nyüzsgése. Nem véletlenül, hiszen Lisszabon benne van a Világ első tíz leglátogatottab városainak rangsorában. Szállás Lisszabonban.

2. nap
Fél napos városnézés a hét dombra épült Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, mely Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal, macskaköves és kanyargós utcákkal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak hosszú és fáradságos útjukra, hogy kincsekkel megrakodva érjenek vissza hazájukba; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő, valamint a kerengő megtekintése időt igényel és nem mindig kivitelezhető). Szállás Lisszabonban.

3. nap
Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta az ódon utcákon, melyek kis üzletekkel és vendéglátó helyekkel csábítják a látogatót. Továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, mely alatt sétálni lehet a csodásan homokos tengerparton, vagy egy kellemes kis éttermben tenger gyümölcsei ebéd fogyasztható (helyszíni fizetéssel). Továbbutazás Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án - a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint - a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Szállás Fatimában.

4. nap
 Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötő városa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében (a borkóstoló a helyszínen fizetendő, kb. 12 -15 EUR/fő kis harapnivalóval együtt). A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée - a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze. Szállás Matosinhosban, a Porto körzetébe tartozó tengerparti kisvárosban.

5. Nap
Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-Guimares útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró templommal. Továbbutazás Guimarães városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd szállás Matosinhosban. Ezen a napon Portugáliában ünnep van, az üzletek általában zárva tartanak.

6. nap
Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése (kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás Lisszabonba, ahol szállás.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra - Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kisvárosba, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger”. Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

8. nap
Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint. Véget ért a portugál körutazás, mely reméljük meghozza a vonzódást további  portugáliai úticélkhoz és mielőbb viszontlátjuk Madeirán, az Azori szigeteken vagy  ismét egy  nagy portugál közutazáson!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2019. június. 12
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2019. április. 16
» Lisszabon a magasból - Kovács Attila, 2017. szeptember. 07
» Kirándulások Lisszabon környékén - Setubal - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legszebb városai - Olhao, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legjobb strandjai- Albufeira, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 22
» Algarve legszebb helyei - Szent Vince-fok, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet, transzfereket és közlekedést a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7éj szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, bbp- és útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

illetékek és díjak, belépők, fakultatív program, felárak, helyi borravaló.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülős utazás, helyben légkondícionált autóbusszal.

Szállás: 

3*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Egyetlen szomszédja Spanyolország. Az országot Porto kikötővárosról nevezték el. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek és Madeira. Portugália a Pireneusi-félsziget 1/6 részét foglalja el. Az ország területét a Tejo folyó osztja két részre. Északi részét hegységek uralják, a folyótól dél felé fekvő országrészt alföld és fennsík borítja. A partvidéken homokos és sziklás szakaszok váltakoznak. Az északi, óceáni éghajlatú területeken gabonafélék és burgonya, a déli, mediterrán részeken szőlő és citrusfélék teremnek. A kontinentális Portugália legmagasabb pontja 1993 méter magas (Pico Torre a Serra da Estrela-ban).
Időjárás: 
Időeltolódás: - 1 óra Magyarországhoz képest. Időjárás: az éghajlat egész évben kellemes, még a leghidegebb téli hónapokban is ritkán megy 10 fok alá. Tavasszal változékonyabb, nappal átlagosan 14-16 fok jellemző, emiatt réteges öltözködés javasolt. Este akár 8-10 fokot is lehűl a levegő. Északon, Portóban 2-3 oC-al hűvösebb van a lisszaboni időjáráshoz képest. Hivatalos fizetőeszköz: EUR.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!