Szilveszter Észak-Olaszországban

5 napos buszos körutazás észak-olaszországban

Évbúcsúztató Olaszország legnagyobb tavának szomszédságában. Egy télen is csodálatos vidék, Olaszos temperamentum, az olasz konyha ínycsiklandozó remekei, és természetesen számos látnivaló, és élmény várja az utazót.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, szállást 4*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket, a szilveszteri gálavacsorát, az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TRIESZT – VERONA (880 km)

Reggeli indulás, folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Határátlépés után megállunk Triesztben. Városnézés a Monarchia legnagyobb kikötőjeként is ismert városban. Nagyon szép a főtér, a görög-keleti templom és a tengerparti sétány. Továbbutazunk és az esti órákban érjük el szállásunkat (4 éj).

2. NAP: PADOVA – VELENCE

Egész napos fakultatív kirándulás Padovába és Velencébe. Reggel először Padovába utazunk. Itt megtekintjük a cso­daszép Szt. Antal-katedrálist. Szt. Antal Lisszabonban szüle­tett, de Olaszországban vált híressé és itt van eltemetve. Előtte magasodik Donatello Gattamelata szobra. Ezt lefényképezve sétálhatunk át a szép reneszánsz hangulatú főtérre. A déli órák­ban folytatjuk utunkat Velencébe. Hajóval megyünk a köz­pontba. A hajójegy költsége benne van a fakultatív program árában. A városba átérve gyalogos városnézés. A hatalmas Szt. Márk tér, a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, a gazdag hercegek mesés épülete, a Dodge-palota, és a mindig nagy for­gatagú Rialto a fő látványosság. A szabadprogram alatt belülről is meg lehet tekinteni a Dodge-palotát és a Szt. Márk kated­rálist, és fel tudnak menni a Harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Padova – Velence kirándulás: 5.500,- Ft.

3. NAP: VERONA – SIRMIONE – BARDOLINO

A mai napon a Garda-tó felé vesszük az irányt. Először meg­állunk Veronában, ahol városnézés. Fő látványosságok: Castelveccio, Aréna, Erbe tér az érdekes épületeivel, Dante szobra és természetesen Júlia erkélye. Következőre Sirmione földnyelvén állunk meg. A zegzugos utcái és a tipikus mediter­rán hangulat mindenkit elkápráztat. Itt jó idő esetén lehet hajó­kázni a Garda-tavon és le lehet fényképezni Maria Callas egykori villáját, vagy meg lehet kóstolni a híres olasz édességeket. Ezt követően Bardolinoban sétálunk. Ez a tóparti városka a régió borvidékének egyik központja. Sétánk alatt a város fő neveze­tességeit, többek közt a közel ezer éves templomot, freskóival valamint a dómot tekintjük meg. Aki gondolja, a városnézés utáni szabadprogram során meg is kóstolhatja az ízletes nedűt. A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra és felkészülünk a szilveszteri vacsorás estre.

4. NAP: VICENZA (120 km)

Délelőtt pihenés, szabadprogram. Délután megyünk a Világörökségek listáján is szereplő Vicenza megtekintésére. A város­központban láthatóak a híres építész, Palladio alkotásai, palotái. Ezeket keressük fel. Különösen szép a Bazilika és a Teatro Olimpico. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: MIRAMARE – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

Hazafelé indulunk. Útközben lekanyarodunk egy érdekes kastélyhoz. A Miramare palota a Monarchia egyik legszebb tengerparti épü­lete volt. Megtekintése nekünk is kellemes élményt ad. Szlovénia érintésével érünk vissza Budapestre, az esti órákban. Ezután min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Verona utcáin - Kovács Attila, 2013. február. 26
» A milánói dóm - Ürögi Beáta, 2013. január. 21
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Padova – Velence kirándulás (hajójeggyel): 5.500 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, szállást 4*-os szállodában, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket, a szilveszteri gálavacsorát, az idegenforgalmi adót.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők - tájékoztató árak
Velence - Doge Palota 18 EUR
Velence - Szt. Márk katedrális 7 EUR
Verona - Aréna 5 EUR
Sirmione - hajózás 10 EUR
Össz.: 40 EUR

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás légkondícionált emelt szintű autóbusszal.

Szállás: 

Elhelyezés 4*-os szállodában, kétágyas tusolós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy felár ellenében félpanziós ellátás és szilveszteri gálavacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!