Olaszország, 3*-os szálloda (Olaszország - Toszkána és egy csipet Umbria )

8 napos körutazás magyar idegenvezetéssel

Montecatini Terme - Cinque Terre - Pisa - Firenze - Volterra - San Gimignano - Siena – Pienza - Montepulciano - Perugia – Marmore vízesés - Orvieto

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

 szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást ,és a magyar nyelvű idegenvezetést, utazást autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza

sztornóbiztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást , fakultatív programokat, belépőjegyeket és a tömegközlekedési jegyeket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os hotelben 2 ágyas szobákban.  Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók.

Program: 

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Találkozás 05:15 órakor Budapesten, a Népligetben, Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (az Elnök utcával szemben) Indulás 05:30-kor.Utunk Szlovénián keresztül vezet Olaszországba. A Toszkán régió varázslatos kisvárosában, Montecatini Termeben lesz szállásunk, melyet termálvize tett világhírűvé. A szállodához érve a szoba elfoglalása után javaslunk egy kis sétát a városban. Montecatini Termében 5 éjszakát fogunk tölteni.

2. nap: Cinque Terre
Reggeli után elutazás La Speziaba, ahol vonatra szállunk, hogy felfedezzük az öt kisvárost. Cinque Terre elnevezés is erre utal "öt föld", öt tengeröbölből álló település. Az apró, mesebeli, pasztellszínű városkák egyedülálló elhelyezkedése vonzza ide a turistákat. Élénkzöld, meredek domboldalak, Ligur-tenger türkizkék színe, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare mind – mind páratlan élményt nyújt.
A program után visszautazunk a szállodánkhoz.
Szabadidőben javasoljuk, hogy fogaskerekűvel utazzanak el Montecatini Altoba és tegyenek egy kis sétát a hangulatos óvárosban.

3. nap: Pisa
Reggeli után látogatást teszünk a mindenki által (még ha képről is) ismert Csodák terére. A világ egyik leghíresebb tornya, a pisai Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. A Piazza dei Miracoli, az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető. Szabadidőben lehetőség lesz felmenni a toronyba is egyénileg.
Pisa után ellátogatunk a Toszkán tengerpartra, ahol a délután hátralévő részét töltjük pihenéssel, strandolással.
Délután visszautazás Montecatini Termebe a szálláshoz.

4. nap: Volterra - San Gimignano
Reggeli után napunk első állomásaként a vulkanikus dombok között emelkedő Volterrába utazunk, melynek középkori hangulatot árasztó belvárosában sétálva gyönyörködhetnek a környező vidékben és a Tirrén-tengerre nyíló fantasztikus kilátásban. Utána az utunk a toszkán tájakon keresztül San Gimignanoba vezet. A "tornyok" világhírű városában szép állapotban fennmaradtak a középkori építészek munkái. Városfala és a 15 lakótornya sok képeslapról visszaköszön. A Chianti vidék méltán híres borairól, így a mai nap végén egy pincészetbe látogatunk el. A program alatt megismerkedhetünk a pincészet boraival, gyártási folyamataival és természetesen a kóstoló sem maradhat el!
A program után visszautazunk a szállodánkhoz.

5. nap: Firenze
Reggeli után, fakultatív program keretein belül a napot a Toszkán tartomány fővárosára, Firenzére szenteljük. Az Arno folyó partján elterülő reneszánsz város sok látnivalót kínál. A parkolóból villamossal megyünk a belvárosba (kb. 20 perc). A helyi idegenvezetőnk segítségével sétánk során megismerhetjük a város fő nevezetességeit, úgymint a Keresztelő-kápolnát, a Giotto-féle harangtoronyot és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületét, a Piazza della Signoria főteret a városházával, a Palazzo Vecchioval, a Santa Croce templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek és a középkori hídat, a Ponte Vecchiot. Szabadidő a városban. Délután fakultatív program az Uffizi-képtárba magyar tárlatvezetéssel.
A szálláshelyre az esti órákban érkezünk.

6. nap: Siena – Pienza - Montepulciano
Reggeli után búcsút veszünk eddigi szálláshelyünktől és ellátogatunk a Palio (a híres olasz történelmi lovasverseny) hazájába, Sienába. A lovasverseny színhelye a város főtere, a Piazza del Campo, mely különlegességét kagylóformájának és az égbeszökő tornyának köszönheti. Dómja Olaszország egyik legjelentősebb gótikus katedrálisa. Mindezt fűszerezik szűk sikátorai, elegáns üzletei és épületei, melynek szinte mindegyike már műemlék.
Montepulciano előtt egy kis ékszerdobozhoz érkezünk, a csodálatos toszkán városkába, Pienzaba. Pienza a művészettörténetben a reneszánsz városépítészet bölcsője. A 15. század közepén épült egyfajta reneszánsz városfejlesztési mintaként II. Piusz pápa aktív ösztönzésére.
Történelmi központja az UNESCO kulturális világörökségének a része.

Pienzat elhagyva továbbutazunk Montepulcianoba.
Egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik a város, ennek is köszönheti messze földön híres borát, a Vino Nobilet. Porte Pratótól induló főutcája a legszebb paloták között vezet (kb. 750 méter) hosszan és meglehetősen meredeken a Piazza Grandéig. A tér a város legmagasabb pontján található, és itt kapott helyet a Városháza (Palazzo Communale) és a XVI. századi monumentális Dóm is.
Késő délután elutazunk a szálláshelyünkre, az Umbiában található Todi városába, ahol 2 éjszakát fogunk tölteni.

7. nap: Perugia – Marmore vízesés - Orvieto
Umbia, Olaszország egyetlen régiója, melyhez nem kapcsolódik tengerpart, azonban ez szépségéből semmit sem csorbít. Városai méltán vetekedhetnek a szomszédos toszkán városokkal. Első megállónk a Márvány-vízesés (Cascata delle Marmore) lesz. Európa egyik legnagyobb vízesése, egyben a világ legnagyobb mesterséges vízesése is. A vezetett túra során gyönyörű képeket tudunk készíteni a három lépcsőben, mintegy 165 méteres magasságból lezúduló vízesésről. Második megállónk Perugia, a tartomány főváros lesz. Az etruszk alapítású, 450-500 méter magasságú dombra épült város alatt szinte teljes épségben megmaradt középkori városrész. Többszintes mozgólépcsőrendszerrel felmegyünk a városba, majd a fő látványosságok után (San Lorenzo-katedrális; Piazza IV Novembre, Perugia központi tere közepén álló gyönyörű kúttal, a Fontana Maggiore-vel; városháza, a Palazzo dei Priori) tartunk egy kis szabadidőd.

A várostól elköszönve a napunk és körutazásunk utolsó állomásaként Orvietoba látogatunk. Főbb látványossága a Szent Patrik kút (53,15 méter mély, 13 méter átmérőjű), Palazzo dei Sette (Hetek Palotája), Mór torony (Torre del Moro), Cattedrale di Santa Maria Assunta, mely Orvieto gótikus katedrálisa és gyakran "Itália csodája"-ként emlegetik. Sétánk után egy kis szabadidő, majd visszautazás a szállodába.

8. nap: Todi – Budapest
Elutazás Budapestre a kora reggeli órákban. Napközbeni rövidebb megállóink után érkezés Budapestre az esti órákban.

Csoportkísérő / idegenvezető:

A csoportot az egész út folyamán magyar nyelvű idegenvezető kíséri. Helyi idegenvezető a firenzei városlátogatás alatt és az Uffizi képtárban csatlakozik a csoporthoz.

A program változás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Umbria csodái - Orvieto este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Firenze, magyar nyelvű idegenvezetéssel (részvételi szándékot a jelentkezéskor kérjük jelezni)
Firenze + Uffizi képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel (részvételi szándékot a jelentkezéskor kérjük jelezni)
Castello d'Albola borkóstolás (4 fajta bor): kb. 15 €/fő (helyszínen fizetendő)

A program- és árváltozás jogát fenntartjuk!

Firenze, magyar nyelvű idegenvezetéssel
A napot a Toszkán tartomány fővárosára, Firenzére szenteljük. Az Arno folyó partján elterülő reneszánsz város sok látnivalót kínál. A parkolóból villamossal megyünk a belvárosba (kb. 20 perc). A helyi idegenvezetőnk segítségével sétánk során megismerhetjük a város fő nevezetességeit, úgymint a Keresztelő-kápolnát, a Giotto-féle harangtornyot és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületét, a Piazza della Signoria főteret a városházával, a Palazzo Vecchioval, a Santa Croce templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek és a középkori hidat, a Ponte Vecchiot. Szabadidő a városban.

Firenze és Uffizi képtár magyar tárlatvezetéssel
Az Uffizi Képtárat 1581-ben alapították Firenze történelmi központjában. Az első gyűjteményeket a Mediciek bőkezű mecenatúrája hozta létre és sok más fejedelmet évszázadokkal megelőzve, rögtön megnyitották az Uffizi Galéria kapuit az érdeklődők előtt.

Castello d'Albola borkóstolás (4 fajta bor)
Egy kis Paradicsom Toszkána közepén, mely arra vár, hogy felfedezze.
Castello di Albola, hamisítatlan toszkán birtok és a hozzá tartozó borgazdaság több nemes család tulajdonában volt, míg végül a Zonin családhoz került. Első dolguk volt, hogy helyreállítsák a birtok pompáját és magas színvonalú szőlőtermelést vezessenek be.

A program utazáscsomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

 szállást 3*-os szállodában, reggelis ellátást ,és a magyar nyelvű idegenvezetést, utazást autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza: 

sztornóbiztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást , fakultatív programokat, belépőjegyeket és a tömegközlekedési jegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, foglalási díj.

Helyszíni költségek leírása: 

A helyszínen fizetendő költségek (belépőjegyek, tömegközlekedési jegyek, idegenforgalmi adó): 47 €/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal, útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára kérhető). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Felszállási helyek:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+20 perc)
M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (+55 perc)
M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (+80 perc)
M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (+100 perc)
M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (+120 perc)
M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (+140 perc)

Szállás: 

3*-os hotelben 2 ágyas szobákban.  Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók.

Étkezés: 
A részvételi díj hideg reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás kérhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!