Normandia és Bretagne - 2020.07.01-08.

8 napos körutazás Franciaországban

Normandia és Bretagne, melyek vidékein először a viking harcosok telepedtek le, virágzó városokkal, mozgalmas történelemmel, dús, idilli földekkel, változatos partvidékkel és nagyszerű műemlékekkel dicsekedhetnek. Utunk során felkeressük a képeslapokról ismert Etretat sziklás partvidékét, Honfleur bájos kikötőjét, felfedezzük a legendás Mont Saint Michel apátságot és sétálunk a bretagne-i falvak középkori utcáin.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen járattal
Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
Különbusz a teljes kinttartózkodás során
Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
Reggeli
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték
Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő)
Idegenforgalmi adó

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 20 fő.

Szállás

Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről közvetlen Air France járattal Párizsba (6:00-8:25). Buszra szállunk, majd megkezdjük utunkat Nyugat-Franciaország felé. Útközben megállunk Rouenban. A Szajna-parti városban börtönözték be Szent Johannát, azaz Jeanne d'Arc-ot a XV. században. A Régi Piactér (Place du Vieux Marché) kövezetén még azt a helyet is megjelölték, ahol őt máglyára vetették. Az ódon házak között elsétálunk a Notre Dame székesegyházhoz és az arany számlapos Nagy Órához (Gros Horloge). Továbbutazás Normandia jellegzetes, vad tengerpartja felé, ahol Etretat-ban lenyűgöző sziklaképződményekben gyönyörködhetünk, a középkori városközpontban pedig többszáz éves épületekre is bukkanhatunk. Szállsás Le Havre-ban: Hotel The Originals Océane***.

2. nap:
Reggeli után dél felé utazunk és megállunk Honfleurben, a partvidék gyöngyszemeként ismert hangulatos kisvárosban. Érdemes a helyi kis boltokba betérni és camambert sajtot vagy más helyi termékeket kóstolni. Délután Caenba érkezünk, ahol megtekintjük a középkori várat és elsétálunk a Hódító Vilmos által alapított férfi apátsághoz (Abbaye des Hommes). Szállás Caenban: Ibis Styles Caen Centre Gare***.

3. nap:
Reggeli, majd szabadidő Caenban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Caenban.

Bayeux és Arromanches - egész napos fakultatív kirándulás a Normandiai-félszigeten: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után Bayeux-be indulunk, ahol felkeressük a normandiai gótika kiemelkedő példájaként szolgáló Notre Dame katedrálist, majd a Bayeux-i faliszőnyeget vesszük szemügyre: az első fennmaradt "képregényt", mint felbecsülhetetlen értékű remekművet és értékes történelmi forrást tartják számon, amely hihetetlen részletességgel meséli el Hódító Vilmos angliai hadjáratait. Délután a II. világháborús partraszállás helyszíneihez, Arromanches-ba és környékére látogatunk. Ezen a partszakaszon értek partot 1944. június 6-án az első szövetséges csapatok. A díjnyeretes múzeumokban kiállított vagy a parton található számos maradvány állít méltó emléket a háború kulcsfontosságú hadműveletének.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

4. nap:
Reggeli után indulás Mont-Saint-Michelbe. A La Manche árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget pontosan 1 km-re fekszik a normandiai partoktól. A sziget és a rajta található bencés apátság 1979-ben elsők között került fel az UNESCO világörökségi listájára. Az első templomot a VIII. század elején szentelték fel, két évszázaddal később már az új hódítók, a normannok stílusában folytatódott az építkezés. A francia forradalom alatt börtönként működött, majd a XIX. század második felében nyilvánították hivatalosan is műemlékké. Délután St. Maloba érkezünk. Bretagne kapujaként vagy a kalózok városaként is ismertté vált település szinte minden kövéhez történelmi emlék kapcsolódik. A 12. században alapított St. Malo a felfedezések korában vált jelentős kereskedelmi kikötővé: a város szülötte, Jaques Cartier a kanadai Szent Lőrinc folyó mentén járt be új területeket, melyeket később a francia király nevében birtokba is vett, innentől kezdve pedig élénk hajós forgalmat bonyolítottak szülővárosa és Kanada között. A városnézés során sétálunk a középkori városfal és a kikötő mentén, és felkeressük a St. Vincent katedrális. A szállás elfoglalása Saint Maloban: Ibis Styles St Malo Port***.

5. nap:
Ma megkezdjük Bretagne felfedezését. Először a középkori Dinanba utazunk, ahol felkeressük a XV. századi lakóházakat, az óratornyot, a katedrálist, majd sétálunk a városfal mentén. Továbbutazás a félsziget nyugati vége felé, ahol sétát teszünk az egyik legszebb francia településnek választott Locronanban. A macskaköves utcákon, több évszázados kis házak között barangolva a valódi Bretagne-ba csöppenünk. A kelták idején vallási központ volt, a középkorban élénk kereskedővárosként és hajóvitorla manufaktúráiról volt híres. Ma csak gyalogosan járhatjuk be a település hangulatos utcáit. Ha betérünk egy-egy üzletbe, kávézóba, pékségbe, vigyázzunk a fejünkre! A bretonok ugyanis alacsony termetűek voltak, és az ő 150 cm-es magasságukhoz tervezték évszázadokkal ezelőtt a kőből épült házaikat! A szállás elfoglalása a közeli Quimper-ben: Escale Oceania Quimper***.

6. nap:
Reggeli után továbbutazunk, most már kelet felé, a félsziget déli tengerpartja mentén. Pihenőt tartunk Concarneau-ban, Franciaország egyik legfontosabb kikötővárosában. Sétálunk a fallal övezett középkori óvárosban, majd tovább utazunk Vannes-ba. A középkori és reneszánsz emlékekkel büszkélkedő város a partvidék egyik legnépszerűbb úti célja, a Morbihan-öböl kötelező látnivalója. Bejárjuk a városfal környékét, melynek első köveit még a rómaiak tették le. A legépebben fennmaradt déli és nyugati falakat bástyák, tornyok, függő falak, kapuk díszítik. Felkeressük a hét évszázadon keresztül épült, és így igazán eklektikussá vált katedrálist, a 19. századi, fagerendás mosóházakat, majd a felső városrészben, a IV. Henrik tér környékén épült színes középkori házak között barangolunk. Ebédidőben vagy vacsorára érdemes beülni a kikötőre néző vendéglők egyikébe! Szállás elfoglalása: Best Western Plus Vannes Centre****.

7. nap:
Reggeli, majd szabadidő Vannes-ban, lehetőség a város további felfedezésére. Szállás Vannes-ban.

Carnac és a Gavrinis sírhalom – egész napos fakultatív kirándulás a neolitikus emlékek nyomában: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után a közeli Carnacba utazunk, amely megalitikus kőoszlopairól ismert. A több ezer menhírből álló komplexum Európa legnagyobb történelem előtti időkből származó műemléke. Következő megállónk a talán még az előbbieknél is izgalmasabb Gavrinis faragott sírhalma. Hajóval kelünk át Gavrinis szigetére, ahol a 6000 éves sírkamra és az ide vezető 14 méter hosszú folyosó falán a kor jellemzőit örökítették meg faragás formájában – a díszítések az absztrakt vonalatok túl isteneket, használati eszközöket, embereket ábrázolnak. A program végén visszahajózunk a szárazföldre, este szabadidő Vannes-ban.

8. nap:
Kijelentkezés a szállodából, majd indulás vissza Párizs felé. Útközben megállunk a sziklás dombtetőre épült, szintén középkori időkre visszatekintő, bájos Rochefort-en-Terre-ben. A nyáron virágoktól roskadozó porták között sétálva, a több száz éves kőházakban ma leginkább kézműves műhelyekre bukkanhatunk. Azt mondják, aki Rochefort-ban jár, nem hagyhatja ki a Rucher Fleuri édességbolt híresen finom breton különlegességét, pain d’épicé-t (fűszeres kenyér)! Következő megállónk Chartres-ban lesz: meglátogatjuk a katedrálist, a francia gótikus építészet egyik kiemelkedő alkotását. Érkezés Párizs Charles de Gaulle repülőterére az esti órákban. Hazautazás Budapestre az Air France közvetlen járatával (21:25-23:35).

Az út kiemelt értékei:
Nyolc teljes nap a kedvező menetrendnek köszönhetően
Szállás jó minőségű középkategóriás, városközponti szállodákban
Tartalmas, látnivalókban gazdag út
Fakultatív kirándulás Bayeux-be és a partraszállás helyszínére, valamint a megalitikus emlékhelyekre: Carnacba és Gavrinis-be
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Kapcsolódó cikkek

» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2019. november. 04
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2019. július. 18
» Tour de France - Czinke István, 2019. június. 24
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2019. január. 19
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2018. augusztus. 04
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Franciaország legszebb tájai - Cassis és a Calanques - Kovács Attila, 2017. június. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Bayeux és Arromanches - egész napos kirándulás a Normandiai-félszigeten: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után Bayeux-be indulunk, ahol felkeressük a normandiai gótika kiemelkedő példájaként szolgáló Notre Dame katedrálist, majd a Bayeux-i faliszőnyeget vesszük szemügyre: az első fennmaradt "képregényt", mint felbecsülhetetlen értékű remekművet és értékes történelmi forrást tartják számon, amely hihetetlen részletességgel meséli el Hódító Vilmos angliai hadjáratait. Délután a II. világháborús partraszállás helyszíneihez, Arromanches-ba és környékére látogatunk. Ezen a partszakaszon értek partot 1944. június 6-án az első szövetséges csapatok. A díjnyertes múzeumokban kiállított vagy a parton található számos maradvány állít méltó emléket a háború kulcsfontosságú hadműveletének.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

Carnac és a Gavrinis sírhalom – egész napos kirándulás a neolitikus emlékek nyomában: 75 Euró/fő, helyben fizetendő.
Reggeli után a közeli Carnacba utazunk, amely megalitikus kőoszlopairól ismert. A több ezer menhírből álló komplexum Európa legnagyobb történelem előtti időkből származó műemléke. Következő megállónk a talán még az előbbieknél is izgalmasabb Gavrinis faragott sírhalma. Hajóval kelünk át Gavrinis szigetére, ahol a 6000 éves sírkamra és az ide vezető 14 méter hosszú folyosó falán a kor jellemzőit örökítették meg faragás formájában – a díszítések az absztrakt vonalatok túl isteneket, használati eszközöket, embereket ábrázolnak. A program végén visszahajózunk a szárazföldre, este szabadidő Vannes-ban.

Minimum létszám a fakultatív programokon: 15 fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen járattal
Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)
Különbusz a teljes kinttartózkodás során
Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
Reggeli
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték
Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő)
Idegenforgalmi adó

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Idegenforgalmi adó

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Párizs útvonalon, közvetlen járattal
Poggyászinformációk: Személyenként egy db kézipoggyász (max. 55x35x25 cm és max. 10 kg)
Személyenként egy db feladható poggyász (max. 23 kg)

Szállás: 

Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz
A területről: 
Normandia és Bretagne történelmi emlékekben rendkívül gazdag, sajátos hangulatú, páratlan tengerparti tagoltságú területe Franciaországnak. Népsűrűsége viszonylag ritka.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!