Berlin, Potsdam és a Harz-hegység bűbájos városai

7 napos buszos körutazás világörökségek nyomában Kelet-Németországban

Ez a körutazásunk Kelet-Németország középső részének legfontosabb látnivalóit mutatja be. A programban szereplő városok közül 1990 előtt Goslar az NSZK-hoz, az összes többi az NDK-hoz tartozott.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a 6 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a kísérő ide­gen­ve­ze­tőét és a felsorolt progra­mo­kat.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 éjszaka Quedlinburg környékén, a Harz-hegység közelében, egy emelt szintű 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
3 éjszaka Berlin mellett egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. NAP:
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Rajka – Pozsony – Brno – Prága – Drezda – Lipcse útvonalon. Szállás Quedlinburg környékén (3 éj).

2. NAP: WERNIGERODE, QUEDLINBURG
Mind Wernigerode, mind Quedlinburg a Harz-hegység északi lábainál fekszik, mindkét település elbűvölő óvárossal rendelkezik sok száz színes favázas házzal, szebbnél szebb terekkel, utcákkal, palotákkal, templomokkal. Az óvárosok szinte minden pontja képeslapra kívánkozik.
Quedlinburg magyar vonatkozású érdekessége, hogy 973-ban – a kalandozások után – a nyugatra nyitás látványos jeleként Géza fejedelem követei itt tárgyaltak először I. Ottó császárral.
A városnéző séták után lesz szabad program is mindkét városban. Wernigerodéban ezalatt lehetőség lesz a város fölé magasodó romantikus várkastély megtekintésére, Quedlinburgban pedig megnézzük a román stílus remekművét, az egykori apátsági templomot a kincstárával együtt. Ebben a városban ajánljuk a Favázas Házak Múzeumát is, melyet a város legrégibb favázas házában rendeztek be.

3. NAP: HALBERSTADT, GOSLAR
Délelőtt séta az egykori püspöki székvárosban, Halberstadtban. A város fő látnivalója a lenyűgöző Szent István-dóm, az észak-német gótika mesterműve. A dóm kincstára sok művészettörténész szerint a leggazdagabb egyházi kincstár egész Németországban.
A nap nagyobbik részét Goslarban, a középkori német császárok egyik kedvenc városában töltjük. Goslar nagyméretű, felejthetetlenül szép óvárosában 1000-nél is több középkori és reneszánsz (nagyrészt favázas) ház található. A városnézés másik fő attrakcióját a Kaiserpfalz (a középkori császári palota) megtekintése jelenti. Dísztermében 67 elemből álló falfestményciklus meséli el a német uralkodók történetét.
A városnézés után marad szabadidő a város egyéni felfedezésére. Ez azért is fontos, mert az óvárosban gyakorlatilag mindenfelé lehet építészeti csodákkal találkozni.

4. NAP: STOLBERG, KYFFHÄUSER-EMLÉKMŰ, WITTENBERG (LUTHER VÁROSA)
Utazás a Harz-hegység szép tájain keresztül déli irányba. Első megállónk egy kis mesevároskában, Stolbergben lesz, ahol bebarangoljuk e szép fekvésű, szinte teljes egészében késő középkori favázas házakból álló települést. Számos utazó feltette már magában a kérdést, hogy látott-e életében ennél bűbájosabb városkát…
Ezt követően továbbutazunk a Kyffhäuser-hegységbe (mini Harz-hegységnek is szokták nevezni). A hegység egyik csúcsán található Németország egyik legmonumentálisabb emlékműve, a Kyffhäuser- vagy Barbarossa-emlékmű, melyet egy nagyméretű középkori várrom közepén építettek fel. Nemcsak az emlékmű és a vármaradványok miatt érdemes idelátogatni, hanem a környező tájra és a Harz-hegységre nyíló pazar panoráma miatt is.
A délutáni programunk egy világtörténelmi jelentőségű hely, Luther városa, Wittenberg, a reformáció fővárosa. A városnéző séta során látjuk majd a vártemplomnak azt a híres kapuját, melynek ajtajára Luther 1517. október 31-én kiszögezte híres téziseit, ami elindította a reformációt, az egyházszakadást. A szépen felújított vártemplomban leróhatjuk kegyeletünket a nagy reformátor sírjánál. A közös séta után szabadidő a szépen karbantartott óvárosban.
Szállás Berlin mellett (3 éj).

5. NAP: BERLIN
Kirándulás az egyesített Németország fővárosába, Berlinbe, az egykori porosz fővárosba. Az egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés során látjuk majd a város legfontosabb nevezetességeit. Egy kis ízelítő: a Brandenburgi-kapu (Berlin jelképe), a Reichstag (a német parlament épülete), az Unter den Linden sugárút (Berlin legporoszabb utcája), a Holokauszt-emlékmű, a Potsdamer tér szupermodern épületei, a Gendarmenmarkt (Berlin egyik legszebb tere), a berlini fal maradványai, a Checkpoint Charlie (az egykori határátkelőhely), az Alexanderplatz a Vörös városházával és az NDK jelképének számító tévétoronnyal, a Berlini dóm, a Múzeumsziget (meglátogatjuk a világhírű Pergamon Múzeumot és az ókori Pergamon városának körpanorámás látképét bemutató egészen látványos „Panoráma” kiállítást), a Kurfürstendamm, a Vilmos császár-emléktemplom stb.
Napközben 1-2 alkalommal természetesen lesz egy kis szabadidő is regenerálódásra, étkezésre, vásárlásra.

6. NAP: POTSDAM
Egész napos program a Berlin melletti Potsdamban, Brandenburg tartomány fővárosában. A belváros mellett található a hatalmas, közel 300 hektáros Sanssouci Park, ahol a porosz királyok az 1700-as években Európa egyik legnagyszerűbb palotaegyüttesét hozták létre. A számos szép palota közül kiemelkedik a rokokó stílusú Sanssouci kastély, melyet részben maga II. (Nagy) Frigyes király tervezett.
A nap felét ebben a parkban töltjük, a Sanssouci kastélyon kívül még lehetőség lesz két-három további palota megtekintésére is (mindegyik nagy élmény a maga nemében).
Délután egy viszonylag rövidebb autóbuszos és gyalogos városnézés következik. A belváros egyik különlegessége a több mint 130 jellegzetes oromzatos házból álló Holland Negyed.
A városnézés után szabadidő, illetve az érdeklődőkkel meglátogatjuk a város szélén, gyönyörű környezetben fekvő Cecilienhof kastélyt. Ez volt a helyszíne a II. világháborút Európában lezáró Potsdami Konferenciának, ahol a szövetségesek vezetői évtizedekre meghatározták (megpecsételték) Európa sorsát.

7. NAP:
Hazautazás a Drezda – Prága – Brno – Pozsony – Rajka – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Luther Márton nyomában IV. - Wittenberg - Etédi Alexa, 2013. július. 17
» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Családi utazás Berlinbe - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Berlin Welcome Card a hivatalos berlini városnéző bérlet - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Luther Márton nyomában III. - Erfurt - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Luther Márton nyomában I. - Eisleben - Etédi Alexa, 2013. július. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szász Svájc híres városai - 4 nap
» Berlin, Drezda, Lipcse - 6 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a 6 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a kísérő ide­gen­ve­ze­tőét és a felsorolt progra­mo­kat.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
Az árak tájékoztató jellegűek!
 
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
Wernigerode várkastély EUR 7,-
kisvonat EUR 5,-
Quedlinburg apátsági templom és kincstár EUR 8,50
Halberstadt dóm ingyenes
kincstár EUR 8,-
Goslar Kaiserpfalz EUR 6,-
Kyffhäuser-emlékmű EUR 6,50
Berlin dóm EUR 5,-
Pergamon Múzeum + Panoráma kiállítás EUR 19,-
Potsdam Sanssouci Park kastélyai és Cecilienhof (kombinált jegy) EUR 19,-
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

3 éjszaka Quedlinburg környékén, a Harz-hegység közelében, egy emelt szintű 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
3 éjszaka Berlin mellett egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
A területről: 
Jellemző a terület turisztikai fon­tos­sá­gá­ra, hogy a Németországban töltött napok mind­egyi­ké­re jut olyan város, melynek ne­ve­zetes­sé­gei az UNESCO vi­lág­örök­séghez tartoznak. Ezen városok a következők: Berlin, Potsdam, Witten­berg, Qued­lin­burg és Goslar.
A program a német főváros, Berlin, és a szom­szé­dos Potsdam meg­lá­to­ga­tá­sá­val kezdődik. Ez utóbbi városban volt a porosz királyok és a német császárok nyári rezidenciája. Ezt követően Luther városa, Wittenberg érintésével érkezünk meg a Harz-hegység vidékére. A Harz Németország leg­észa­kibb középhegysége, leg­ma­ga­sabb csúcsa több mint 1100 méter magas. Már a középkorban több nemesércbánya működött a hegységben, ez a magyarázata az egykori gazdagságnak, ami már a késő középkorban gyö­nyö­rű­szép városok kiala­ku­lá­sá­hoz vezetett a hegység kör­nyé­kén. Stolberg, Wernigerode, Quedlinburg és Goslar meg­te­kin­té­se egyaránt a leg­na­gyobb németországi város­él­mé­nyek közé tartozik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!