Nagy skót körút

8 napos körút repülővel Skóciába

Az utazás a magyar turisztikai kínálatban egyedülálló módon nem csak Skócia középső részeire korlátozódik, hosszabb tartózkodást biztosít a leglátványosabb tájon, a Felföldön, de útba ejti az Atlanti-óceán partvidékét és szigeteit is, és egy tengeri hajóút után bemutatja az ősi kultúrák bölcsőjét az Orkney-szigeteket is.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

A repülős utazást, repülőtéri illeték, szállást megadott ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám 18 fő.

Szállás

Középkategóriájú szálláshelyeken, 2 ágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Utazás Glasgow-ba közvetlen járattal, érkezés a reggeli órákban. Informatív városnézés Glasgow-ban (Katedrális, Fő tér, egyetem). A Kelvingrove Galériában németalföldi és francia impresszionista festők remekművei mellett nézhetjük meg a leghíresebb skót építész, Mackintosh bútorait és a róla szóló kiállítást. Ezután megtekintjük a Falkirk kereket, amely egy hajóemelő szerkezet, a XXI. század érdekes technikai vívmánya. Délután láthatják még a stirlingi várat és a völgyet ahol William Wallace, a "Rettenthetetlen" csatázott. Szállás Glasgow térségében.

2. nap: Megkezdjük az utazást a kietlen és vadregényes Felföldre. Elhaladunk a költők és zeneszerzők által oly sokszor megénekelt festői szépségű Loch Lomond tó mellett, amely Rob Roy híres rablóvezér egyik tanyája volt. Ellátogatunk az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb főuri család, a Campbell-ek impozáns otthonába,az Inveraray kastélyba. Továbbhaladás a világ egyik legszebb völgyében, a Glencoe-völgyben Fort William felé. Ezután egy újabb hosszú völgy, a Great Glen következik, melyen végighaladva Fort Augustusnál egy többlépcsős zsiliprendszert érintünk, hogy eljussunk az Inverness környéki szálláshelyre.

3. nap: Reggeli után felfedezhetik a titokzatos Loch Ness-tavat, Nessie lakóhelyét. Megállunk a tó partján Urquhart romváránál, ahonnan a gyönyörű tájat és a szörnyet is kémlelhetik. Délután megtekinthetik a hatalmas park közepén álló tengerparti Dunrobin kastélyt, amely Skócia egyik leglátványosabb kastélya, kertje különösen egyedülálló ? ráadásként még egy solymászbemutatón is részt vehetnek. Lenyügöző tengerparti úton haladunk tovább a sziklára épült Girnigoe Sinclair vár egyedülálló romjaihoz. Éjszakázás néhány kilométerre az Egyesült Királyság legészakibb pontjától, John O'Groats-tól.

4. nap: Átkelés az Orkney-szigetekre, amelynek során fókákat, esetleg delfineket is láthatnak. A szigeten elhaladunk a Scapa Flow öböl mellett, amely mindkét világháborúban fontos haditengerészeti bázis volt. A természeti látványosságokon kívül több ezer éves, kőkorszaki építményeket (pl. Skara Brae), körkörös állóköveket csodálhatnak meg, megismerkedhetnek a viking kultúrával, és ennek híres remekművével, egy XII. sz.-i katedrálissal, sétálhatnak a főváros, Kirkwall hangulatos utcáin és láthatnak egy érdekes kápolnát is. A késő délutáni órákban visszatérés a főszigetre, érkezés az Inverness melletti szálláshelyre a késő esti órákban.

5. nap: Először az ország legnépszerűbb magánkastélyát, a hófehér Blair kastélyt nézhetik meg, utána látogatás egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Délután eljutnak egy mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kisértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika lakhelyére, és a legendák szerint valódi kísértet(ek) is járt(ak) termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyemek-és ifjúkorát II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan dolog őrzi emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva jutnak el a Dundee körzetében lévő szálláshelyre, ahol az éjszakát tölti a csoport.

6. nap: St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Gyönyörű tengerpartja, golfpályái és romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. A kiemelkedő mérnöki teljesítménynek tartott Forth Bridge hídon keresztül haladva jutnak el a festői környezetben lévő LInlithgow palotához,amely Stuart Mária szülőhelye volt. Az utazás következő állomása a királyi család egykori vízi lakhelye, az edinburgh-i kikötőben örökre lehorgonyzott Britannia yacht, amellyel II. Erzsébet és családja évtizedeken keresztül utazott a nemzetközösség távoli országaiba, és jelentős családi eseményeknek, így pl. Károly és Diana nászútjának is színhelye volt. Délután ismerkedés Skócia fővárosával, amelynek legfőbb nevezetességei a gránitsziklára épült vár, a királyi család által használt Holyrood palota, a középkori óváros, centrumában a Royal Mile-lal és a szabályos elrendezésű XIX. sz.-i városrész. Szállás Edinburgh környékén.

7. nap: Visszatérünk Edinburgh-ba, ahol szabadidő keretében egyénileg bebarangolhatják a hangulatos belvárost, vásárolhatnak, ellátogathatnak az állatkertbe vagy a botanikus kertbe is. Délután kirándulás utunk egyik fénypontjához, a titokzatos templomos lovagok székhelyéhez, a Da Vinci kód bestsellerben is megörökített, gazdagon díszített Rosslyn kápolnához. A program lezárásaként belülről is megtekintjük az edinburgh-i várat, melynek teraszáról nyíló páratlan látképpel búcsúzunk Skócia fővárosától és az országtól is. Innen az edinburgh-i repülőtérre indulunk, hazautazás az esti órákban közvetlen járattal.

A programok sorrendje felcserélődhet. Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 130,00 GBP

Kapcsolódó cikkek

» Skóciában... - Kovács Attila, 2018. július. 21
» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2019. október. 24
» A legendás Skócia - Kovács Attila, 2019. február. 18
» London olimpiai lázban - Kovács Attila, 2019. január. 22
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Skócia tájain - Kovács Attila, 2017. december. 10
» Skócia öröksége - Kovács Attila, 2017. június. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Vacsora felára (7 vacsora) 46 900 Ft/fő
Feladható 20 kg-os poggyász felára 25 000 Ft/poggyász

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást, repülőtéri illeték, szállást megadott ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 130 GBP.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Glasgow-Budapest közvetlen repülőjárattal, az országon belül autóbusszal.
Feladható poggyász a légitársaság mindenkori szabályzatának megfelelően fizetendő.

Szállás: 

Középkategóriájú szálláshelyeken, 2 ágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Skócia Nyugat-Európában található, Nagy-Britannia második legnagyobb országrésze terület és népesség alapján. A Brit-sziget északi harmadát foglalja el, délről Anglia, keletről az Északi-tenger, északról és nyugatról az Atlanti-óceán határolja, délnyugatról pedig az Északi-csatorna és az Ír-tenger. Mintegy 790 sziget tartozik hozzá. Fővárosa, Edinburgh Európa egyik legnagyobb pénzügyi központja. A skót felségvizek nagy területet szakítanak ki az észak-atlanti vizekből és az Északi-tengerből, és alattuk rejlik az Európai Unió egyik legnagyobb nyersolajtartaléka. A skót királyság 1707. május 1-jéig független állam volt, ekkor azonban az Acts of Union (az egyesülési törvények) politikai unióba vonta az angol királysággal, és ezzel létrejött Nagy-Britannia. Skócia továbbra is külön állam, és saját törvénykezéssel rendelkezik. A skót törvények, a skót oktatási rendszer és a Church of Scotland (Skót Egyház) volt az a három sarokkő, amelyek biztosították a skót kultúra és a skót nemzeti öntudat fennmaradását.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
7 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
3.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Csorna
4.4
Az utazással összefüggésben mindent tudtam interneten intézni, ami nagyban megkönnyítette a dolgomat, nem kellett utazgatnom, várakoznom, hogy le tudjam foglalni.
A programmal kapcsolatban: alapjában véve tetszett, bár a Britannia jachtot és New Lanarkot nyugodtan kihagyhattuk volna, helyettük szívesebben néztem volna meg alaposabban Edinbughot.
Az idegenvezetőnk szuper volt, szerintem nála jobbat nem is találhattak volna.
Az ellátásról: jó, hogy kértem félpanziót, mert gyakran volt olyan szállásunk, ami távol esett a településektől. Az étel a magyar ízekhez szokott embernek kicsit ízetlen, de el lehet fogyasztani.

Ajka
4.6
Remek látnivalók, csodálatos tájak, szórakoztató, sokoldalú nagy tudású idegenvezetés,
tömény élmények, kifogásolható szállások különböző színvonalú szobákkal.
Dunavarsány
4.6
Az idegenvezetés minősége kifogástalan volt. Nagyon köszönjük Horváth Zoltánnak!!!
Zalaegerszeg
4.6
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Gyál
4.6
<szöveg nélkül>
Érd
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!