Mokanicával a havasokban, festett kolostorok Moldvában

5 napos buszos körutazás idegenvezetővel Észak-Erdélyben

Utunk során a Neteda-hágón átkelünk a Máramarosi-medencébe, Szerfalván ismerkedés népi mesterségekkel, egy ősrégi pálinkafőző, vízmalom és mosódézsa megtekintése. Itt már a máramarosi fatemplomok hazájában vagyunk, az Iza völgyében a fontosabb, Unesco Világörökségi listán található fatemplomok megtekintése Barcánfalván, Jódon és Izakonyhán.

Alapár tartalmazza

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést 3* szállodában. panzióban, falusi turizmusban, reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, félpanziós ellátás felárát 9 800 Ft, vonatjegy árát 50 RON/felnőtt, 41 RON/diák és nyugdíjas, belépők árát kb.: 80 RON.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
panzió
Program: 

1. nap: Szatmárnémeti - Erdőd - Miszmogyorós - Koltó
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Indulás után utazás rövid pihenőkkel, majd határátkelés Csengersimánál. Érkezés Szatmárnémetibe, városnézés: főtér, Püspöki székesegyház, Vécsey-ház (itt tárgyalták a szatmári béke pontjait), református (láncos) templom. Erdődön a várkastélyt, Petőfi és Szendrey Júlia eljegyzésének helyszínét tekintjük meg, majd Miszmogyoróson Misztótfalusi Kis Miklós emlékházát. Koltón felkeressük a Teleki-kastélyt, ahol Petőfi és Szendrey Júlia töltötték mézesheteiket, megnézzük a kastélyban szépen berendezett múzeumot. Szállás Koltón, vendégszerető magyar családoknál.

2. nap: Nagybánya - Szerfalva - Barcánfalva - Jód - Izakonyha
Reggeli után városnézés Nagybányán, múltidézés a régi főtéren. Meglátogatjuk a híres nagybányai festőiskola remekműveiben bővelkedő Képtárat, majd az Ásványmúzeumot, mely főleg a város környékéről származó csodaszép "bányavirágokkal" gyönyörködtet. Délben a Neteda-hágón átkelünk a Máramarosi-medencébe, Szerfalván ismerkedés népi mesterségekkel, egy ősrégi pálinkafőző, vízmalom és mosódézsa megtekintése. Itt már a máramarosi fatemplomok hazájában vagyunk, az Iza völgyében a fontosabb, Unesco Világörökségi listán található fatemplomok megtekintése Barcánfalván, Jódon és Izakonyhán. SzállásFelsővisón, szállodában.

3. nap: Mokanicával a havasokban - Moldovica kolostor – Szucsevica
Napunkat vonatozással kezdjük, első utunk a „Mokanica” gőzös indulási helyéhez vezet, ahonnan a Vasér-folyó mentén a Máramarosi-havasok egyik vadregényes völgyébe utazunk. Az egyszerű, fapados szerelvényen utasaink visszazökkennek a máramarosi emberek monarchia korabeli világába. A végállomásnál levő pihenőhelyen alkalmunk lesz finom miccset, vagy más húsételt kóstolni. A vonat délutáni visszaérkezése után a Borsa-hágón eljutunk Bukovinába, a festett kolostorok hazájába. Látogatás az UNESCO védettségét élvező Moldovica-kolostorban. Szállás Szucsevicán, gyönyörű környezetben fekvő szálláshelyen

4. nap: Szucsevica - Humor - Voronyec - Beszterce - Gernyeszeg
További töltekezés Bukovina gyöngyszemeinél, reggeli után a Szucsevica kolostornál kezdünk, mely nemcsak a méreteivel nyűgöz le, hanem azáltal is, hogy a legtisztább, legépebb  állapotban maradt ránk. Megtekintése után utazás tovább az UNESCO Világörökség részét képező Humor kolostorhoz, majd a Kelet Sixtus-kápolnájának is nevezett, szintén világörökségi Voronyec kolostorral búcsúzunk ettől a vidéktől. Rövid megálló az egykor főként szászok lakta Besztercén. Szállás Gernyeszegen.

5. nap: Marosvásárhely - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest
A marosvásárhelyi Kultúrpalotánál tett rövid pihenő után utazás a Mezőségen át Kolozsvárra. Rövid belvárosi megálló után Nagyváradon át érjük el a határt. Útközben vásárlási lehetőség a szőtteseiről híres Körösfőn. Határátkelés Ártándnál, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést 3* szállodában. panzióban, falusi turizmusban, reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%, félpanziós ellátás felárát 9 800 Ft, vonatjegy árát 50 RON/felnőtt, 41 RON/diák és nyugdíjas, belépők árát kb.: 80 RON.

Kötelező költségek: 

Betegség-, baleset-, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak: kb. 80 RON/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
130 RON vonatjegyre és belépőkre, további költőpénz szükséglet, igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Koltón faluturizmusban 2 ágyas szobákban fürdőszoba-használattal, Felsővisón és Sucevitán 3*-os hotelben, Gernyeszegen színvonalas panzióban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!