Misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomában

8 napos városlátogatás Skóciában

Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez. A skót életérzés része a várak, kastélyok megtekintése és természetesen az eredeti, világhírű skót whisky kóstolása egy többszáz éves lepárlóban. A program különlegessége, hogy átmegyünk a csodálatos Skye-szigetre is!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

2022. augusztus 22. és október 10. - GARANTÁLT INDULÁS!

Részvételi díj tartalmazza

7 éjszaka szállást 3-4*-os szállodákban, reggelivel 1 alkalommal vacsorát (6. napon)a whisky üzem látogatásokat és kóstolókat, valamint a belépőket a program szerint a helyszíni közlekedést a program szerint, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), borravaló, útlemondási biztosítás, baleset, betegség és poggyász biztosítás, egyágyas felár, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
Max. 30 fő (Október 10. csoport: max. 21 fő)

Szállás

7 éjszaka szállást 3-4*-os szállodákban.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradicionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek lehetnek!

Program: 

1. nap: Budapest – Edinburgh
Elutazás Budapestről egy átszállással. Érkezés Edinburgh-ba a késő délelőtti órákban, majd transzfer belváros közeli szállodánkba. Miután kicsit felfrissítettük magunkat, gyalogosan felfedezzük a Grassmarketet, a Candlemaker Row-t, és a Victoria Street utcáit és tereit, melyek igazi középkori hangulatot árasztanak. Igény szerint megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs kápolnát, végül a „Királyi mérföld” út végén található Holyroodhouse királyi palotát kívülről, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája. Szállás Edinburghban (2 éj).
Szállás: Holiday Inn Express City Centre

2. nap: Edinburgh
Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodó- ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Délután Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő egykori jachtját (ide tömegközlekedési eszközzel jutunk el), amely 40 évig szolgálta a királynőt, és több mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szállodába mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap: St Andrews – Dundee - Glemis Castle - Aberdeen
Reggeli után indulás Aberdeen-felé. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén. Itt található Skócia legrégibb egyeteme is, ahol Vilmos herceg is tanult. Megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli-sarki expedíciójára épített kutató hajót. Programunkat Skócia egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastélyában, a Glamis Castle-ben folytatjuk, ahol II. Erzsébet édesanyja született 1900-ban. A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.
Szállás: Premier Inn Aberdeen City Centre

2022. júniusi és júliusi csoport 4. napja:
4. nap: Balmoral kastélya – Dallas Dhu Lepárló - Cawdor kastély - Inverness

Reggeli után megtekintjük a Balmoral kastélyt. A birtokot Viktória királynő és férje, Albert herceg vásárolta, és a mai napig ez a királyi család kedvenc nyári rezidenciája. Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1899-ben alapított Dallas Dhu whisky üzemben - amely ma múzeumként működik -, majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás Invernessben. (2 éj) Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.
Szállás: Hotel Premier Inn Inverness Centre

2022. augusztusi és októberi csoport 4. napja:
4. nap: Blair kastély - Blair Athol lepárló - Cawdor kastély – Inverness

Reggeli után megtekintjük a Blair kastélyt. A hatalmas erdőkkel körülvett, hófehér falú kastély eredetileg 1269-ben épült, azóta több alkalommal is átalakították. A létesítményben jelentős fegyver-, vadásztrófea-, festmény- és bútor kiállítás látható, a leglátványosabb a fegyvergyűjteménnyel díszített csarnok és a kazettás mennyezetű bálterem. Állítólag minden skót kastélynak van saját szelleme, az élénk fantáziájú látogatók a Blair kastélyban Skócia egyik legismertebb szellemével, a Szürkeruhás Hölggyel találkozhatnak. Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk a Blair Athol lepárlóban. Az itt készülő malátawhisky friss, és igen gazdag fűszeres, gyümölcsös aromákban gazdag. Majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás Invernessben. (2 éj) Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.
Szállás: Hotel Premier Inn Inverness Centre

5. nap: Dunrobin kastély – Urquhart vára - Loch Ness
A mai napon először Észak-Skócia legnagyobb épületébe, a 187 szobás, tengerparti Dunrobin kastélyba utazunk. Innen a szörnyről is világszerte híres Loch Ness (Ness-tó) partjára kirándulunk, majd délután megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad bennünket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Este szabad idő eltöltési lehetőség Invernessben. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

6. nap: Eilean Donan kastély – Skye-sziget – Armadale - Fort William
Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középkori kőhídon átkelve érjük el. Ezután tovább utazunk a MacLeod klán ősi területére, a híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portree-ban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta álló, a Harry Potter című filmből is ismert Glenfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Williamben. Fakultatív vacsora a szállodában.
Szállás: Premier Inn Loch Iall

7. nap: Fort William – Glencoe – Luss -  Glasgow
Délelőtt egy rövid városnézéssel kezdjük a napunkat a bájos kis városban, Fort Williamben, aztán Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. Megállunk a Loch Lomond (Lomond-tó) partján elhelyezkedő Luss kisvárosában. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban.
Szállás: Alexander Thomson Hotel

8. nap: Glasgow – Edinburgh - Budapest
A reggelit követően rövid városnézés Glasgow-ban, majd transzfer az Edinburgh-i repülőtérre, és átszállással utazás Budapestre.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradicionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek lehetnek! A programváltozás jogát fenntartjuk!

UNESCO Világörökségi helyszín
Edinburgh óvárosa

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Utazása előtt ellenőrizze az aktuális beutazási szabályokat az alábbi linken, hiszen a feltételek teljesítése az utazó saját felelőssége. A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Kalandok Skóciában... - Kovács Attila, 2013. március. 14
» Wakeboard árvíz idején - Kovács Attila, 2022. november. 24
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2022. november. 20
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila, 2022. november. 16
» Budapest: az öröm városa - Kovács Attila, 2022. november. 10
» A gleccser sasszemmel - Kovács Attila, 2022. november. 09
» Amszterdam hangulata - Kovács Attila, 2022. november. 07
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2022. október. 31

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

7 éjszaka szállást 3-4*-os szállodákban, reggelivel 1 alkalommal vacsorát (6. napon)a whisky üzem látogatásokat és kóstolókat, valamint a belépőket a program szerint a helyszíni közlekedést a program szerint, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel, idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), borravaló, útlemondási biztosítás, baleset, betegség és poggyász biztosítás, egyágyas felár, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)kb. 15 GBP/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló 15 GBP/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. 1 alkalommal vacsorát (a 6. napon).

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!