Mesés Elzász a borút mentén

Egy nagy múltú régió, mely különleges hangulattal, középkori falvakkal, műemlékekkel, színes házakkal, finom borokkal kápráztatja el az utazót...Elzász egyike a világ azon régióinak, amely több ezer éves borkészítési hagyománnyal rendelkezik – hála a korábban itt élő rómaiaknak és a magukkal hozott szőlőtőkéknek. A 170 kilométer hosszú borvidék Strasbourgtól indul, és több tízezer hektárnyi szőlődombon, borfalvakon, hangulatos fogadón és borospincéken át egészen Mullhouse-ig nyúlik.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

1 éjszaka Strasbourgban, 3*-os szállodában reggelivel, 3 éjszaka Colmarban, 3*-os szállodában reggelivel, 1 alkalommal vacsora (3.nap) Hajókirándulás Strasbourgban a L'ill folyón, Autóbusz közlekedés Program szerinti pincelátogatások és borkóstolók, Magyar idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza

Easyjet repülőjegy Budapest - Basel/Mulhouse - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, Útlemondási biztosítás 1,5%, Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő),  Egyéb költségek, Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, Feladható poggyász, Fakultatív vacsora (1. nap), Belépők

Hossz: 
5

Szállás

3*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobában

Program: 

1.nap Budapest – Basel/Mulhouse - Strasbourg  (130 km)
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 10:30 h-kor. Elutazás 12:20 h-kor az EasyJet menetrend szerinti járatával Basel / Mulhousba. Érkezés 14:00 h-kor, majd utazás autóbusszal Strasbourgba. Érkezés után a szállás elfoglalása, majd egy kellemes hajókirándulásra indulunk.
A sétahajókázás során megismerkedünk Elzász fővárosának főbb látnivalóival: Petite France, a Tímárok negyede, a Fedett Hidak, a Vauban gát, a császári negyed az újvárosban, és az európai intézmények épületei. A nyitott hajón, a headseteket használva, 12 nyelven hallható az idegenvezetés. Ezután séta az óvárosban.
Este fakultatív vacsora egy hangulatos,  tradicionális étteremben (előzetes helyfoglalás szükséges!).

2.nap:   Strasbourg - Obernai – Barr  - Andlau - Colmar (90 km)
A mai napon tovább ismerkedünk Strasburggal  és környékével. Délelőtt a történelmi belvárost látogatjuk meg (Grande Ile, azaz Nagy Sziget), mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Csodálatos, múltat idéző építményei a Gótikus katedrális, a Nemzeti Színház, az Operaház, a Nemzeti és Egyetemi Könyvtár, a Főposta épülete, a Városi Fürdő, az Egyetemi palota, az Igazság palota és a Főpályaudvar épülete.
Délután rövid kirándulást teszünk a környéken. Először Obernaiba, Elzász második leglátogatottabb városába utazunk. Séta a hangulatos óvárosban, amely favázas kis házaival, gólyafészkeivel, virággal díszített utcáival egy igazi elzászi pillanatképként elevenedik meg. Következő  állomásunk Barr, a gyönyörű és hangulatos kisváros. Közös séta az óvárosban, majd Andlauba utazunk, egy családi birtokra, ahol a bortelmelés fotélyai apáról fiúra szállnak már 1748 óta. A látogatást borkóstoló zárja a pincészet legjobb boraiból. Ezt követően Colmarba utazunk. Szállás a belváros közelében (3 éj).      

3.nap: Riquewihr - Kayserberg - Euguisheim - Colmar (60 km)
Reggeli után Colmar felfedezésére indulunk. Colmart sokan a legelzászibb városnak tartják. Hírnevét történelmi óvárosának és széles sétáló utcájának köszönheti. A közös városnézés után a várfallal körülvett reneszánsz hangulatú kis városba, Riquewihrbe látogatunk.  A város erődítményszerű falai, szűk macskaköves utcái, valamint fából vagy faburkolattal épült kis házai a szivárvány miden színében pompáznak és alig változtak valamit a 16. század óta. Itt megtekintjük a Tour de Beffroi-t, valamint a Tour des Valeurs Maison-t a (Tolvajok Tornya Múzeum). Legjelentősebb kincse az Unterlinden Múzeumban található Isenheimi szárnyas oltár (fakultatív látogatás a múzeumban a szabadidő alatt).

Ezt követően a borút egyik legszebb városába, Kaysbergbe utazunk. Az erőd, mely a városképet uralja, remekül szimbolizálja a város stratégiailag fontos szerepét. Séta a hangulatos városban.

Kirándulásunk utolsó állomása a különösen színes város, Eguisheim. A séta keretében kivülről megtekintjük a kastélyt, a Szent Péter templomot, valamint a város reneszánsz szökőkútjait.
Kora este látogatást teszünk  az egyik családi pincészetben, ahol ismét zamatos borokat és hagyományos elzászi ételeket kóstolunk meg.

4.nap:  Sélestat – Königsbourg - Ribeauville – Colmar (75 km)
Reggeli után folytatjuk a régió megismerését. Első állomásunk Sélestat, itt található Elzász egyik legjelentősebb kulturális kincse, a humanista könyvtár. Városnézés a műemléki kisvárosban, majd tovább indulunk Königsburg várához. A stratégialig kiemelkedő fekvésű vár kedvelt túrista attrakció, mely Franciaország legeredetibb állapotában fennmaradt középkori lovagvára. A látogatás után következő úticélunk Ribeauville, melynek ősi falai, festői és szűk kis utcácskái középkori hangulatot árasztanak. Jelentős két gótikus épülete a Szent György és a Szent Ágoston templom. A városnézés után ismét borkóstoló következik, melynek során 3 különböző elzászi bort ismerhetünk meg. Este szabadprogram Colmarban.

5.nap: Rouffach – Basel/Mulhouse (80 km)
Reggeli után Rouffachba utazunk, mely kiemelkedő gasztronómiai város. Legjelentősebb látnivalói a sárga kőből épült román és gótikus stílusú Miasszonyunk Menybemenetele templom és a Boszorkánytorony, mely a 13-15. században börtönként funkcionált.
Következő megállónk Elzász déli részének fővárosa, Mulhouse, mely gazdag látnivalókkal várja a látogatókat. Séta a történelmi városköpontban, ahol többek között megtekintjük a reneszánsz sítlusú városházat,  a 14. századi ablakokkal díszített Sainte-Étienne templomot és a főtér színes homlokzatú házait. Fakultatív programként ajánljuk az Autómúzeumot, mely a világ egyik legjelentősebb gyűjteményével büszkélkedik, több mint 400 autó látható itt.

Késő délután transzfer a repülőtérre. Indulás 18:30 h-kor, érkezés Budapestre 20:10 h-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Strasbourg – Grand-Ile városrész

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Kapcsolódó cikkek

» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» Párizs mozgásban, második rész - Kovács Attila, 2016. június. 26
» Látnivalók Párizsban: az Eiffel-torony - Etédi Alexa, 2014. augusztus. 09
» Hogy jutunk el közúton Angliába? - Etédi Alexa, 2014. január. 07
» Aktívan Franciaországban: GR20-tól a síparadicsomokig - Explorer World, 2013. november. 05
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Túra a Lac Cornu hágóba, Franciaország - Kovács Attila, 2013. augusztus. 12
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív vacsora (1. nap)12.000 Ft/fő 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

1 éjszaka Strasbourgban, 3*-os szállodában reggelivel, 3 éjszaka Colmarban, 3*-os szállodában reggelivel, 1 alkalommal vacsora (3.nap) Hajókirándulás Strasbourgban a L'ill folyón, Autóbusz közlekedés Program szerinti pincelátogatások és borkóstolók, Magyar idegenvezető

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Easyjet repülőjegy Budapest - Basel/Mulhouse - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, Útlemondási biztosítás 1,5%, Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő),  Egyéb költségek, Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, Feladható poggyász, Fakultatív vacsora (1. nap), Belépők

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték, BBP biztosítás, Útlemondási biztosítás, Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők Kb 40  Eur / fő 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

 repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Easyjet
Odafelé: Budapest - Basel/Mulhouse: 12:20 - 14:00 h
Visszafelé: Basel/Mulhouse - Budapest: 18:30 - 20:10 h 

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor az Easzjet honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 56 x 45 x 25 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 15 kg súlyú , vagy max 23 kg-os bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Easy Jet poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Esay JET járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Étkezés: 
Reggeli, egy alkalommal vacsora.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!