Madeira és Porto Santo

8 napos Körutazás a Porugál sziget világban

" A szépség jó ajánlólevél.” portugál szólás „Madeira-szigetek…” Felfedezésük óta mindig is megkülönböztetett szerepet kaptak, játszottak, a vágyódás mesés célpontjai voltak ezek az örökkön zöld szubtrópusi szigetek. (A két nagy, Madeira és Porto Santo, illetve a Desertas számos kisebb szigete.) A Portugál felfedezések korában itt termesztették a legtöbb cukornádat, majd a Brazília, illetve India felé tartó óceáni flotillák legfontosabb állomásává vált. Fővárosa, a csodaszép Funchal 1508-ban nyerte városi jogait „Szerencsés” I. Mánuel királytól, azóta áramlott ide a Portugál világ minden gazdagsága, fűszere vagy épp növényritkasága. Elsőként vált nemzetközi gyógy-, és nyaralóparadicsommá is. Az 1830-as évektől vonzotta az uralkodókat, arisztokratákat – és mindennemű szerencsésen gazdag pihenni vágyókat. Sokak számára ismert, hogy Habsburg Miksa főherceg (Ferenc József öccse, Mexikó tragikus sorsú császára) és Erzsébet (Sissi) a magyarok királynéja is Madeira szerelmesei voltak. Sőt, a sors úgy akarta, hogy Boldog IV. Károly, az utolsó magyar király is itt búcsúzzon a földi élettől. Madeira botanikus kertjei, UNESCO világörökségi védelem alatt álló köderdői, felhők feletti, valószínűtlenül festői magashegységei,- vagy Porto Santo végtelen aranyhomokos óceáni strandjai – mind fogalommá váltak a nemzetközi turizmus világában. A vitorlázástól – a hegymászásig, a bálnalestől – a katedrális látogatásig, vagy épp a trópusi piac egzotikus gyümölcseinek kóstolásától – a Reid’s Palace Belmond Hotel hibátlanul elegáns tea választékáig… itt minden megtalálható.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db kis méretű kézipoggyásszal
 szállást 4*-os szállodában
a reggelis ellátást 
 a megadott programokat
 a helyszíni közlekedést
 a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat kb.: 3-4 €/ fő/ nap
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív vacsorák
Fakultatív programok az alapprogramokon kívül
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
8 nap

Szállás

4*-os szállodában

Program: 

1. nap: A szépséges Madeira – vagy Madeirák
Elutazás Madeirára, közvetlen járattal. A reptéri transzfer során rövid ismertető a szigetek földrajzáról, és igen szerencsés éghajlati viszonyaikról. Pár szó arról, miért és hogyan vált Madeira Európa első szubtrópusi nyaraló paradicsomává. Bejelentkezés fővárosi… és egyben belvárosi hotelünkbe. Szobáink elfoglalása, majd rövid pihenő. Este fakultatív séta lehetőség a magyar szakvezető részvételével az óceáni kikötőhöz. Éj Funchalban (7).

Tervezett szállás: Hotel quinta Penha De Franca de mar ****

2. nap: Funchal, a portugál felfedezések kulcsvárosa
Reggeli után rövid utazás Camara do Lobos halászfalvába. Fotószünet Sir Winston Churchill festőállványának pontjáról (innen festette rendszeresen a brit miniszterelnök élete legszebb helyének, Camara doLobos óceánpartjánaktájképeit), majd “aláereszkedés” a faluba. Rövid szabadidő, elsőközvetlen randevúnk az Atlanti-óceán végtelen víztömegével. Poncha kostólás majd visszautazás Funchal egyedülállóan elragadó fekvésű és építészeti múltú belvárosába. Városnézésünket a São Tiago tengeri erődnél kezdjük, ezt követően a Madeira Sztori Központban ismerkedhetünk a hajdan olyannyira gazdag portugál tengeri hatalom igen gazdag múltjával. Látogatás és szabadidő a Mercado-n, a jellegzetes portugál azulejokkal (kékfestésű fehér kerámiaburkolat) borított, patio-s épületben. Kóstoló az egzotikus helyi gyümölcsökből, séta a különleges, mélytengeri kínálatot is felvonultató piacon. A Sé, vagyis a gótikus katedrális megtekintése, majd sétán folytatása a Kormányzói Erődnél, s a Városház-tér környezetében. Tengerész Henrik, majdGoncalves Zarco, majd Kolumbusz Kristóf emlékműveinél rövid szemelvények a Portugál felfedezések koráról, a megannyi felfedezőről, aki átutazóban jártitt, vagy hosszabban tartózkodott Funchal- ban. Látogatás borászatban, madeira kóstolással, vásárlási lehetőséggel. Sétánk folytatása a Yacht Kikötő és a Santa Catarina Park irányába. Kiadós fővárosi szabadidőnket Erzsébet (Sissi) a magyarok királynéja szobránál kezdjük, a Casino épületénél.

3. nap: Monte kertjei és az utolsó magyar király emlékei
Reggeli utazás a Madeira Botanikus Kertbe.Az olasz stílusú kertépítészet és a mesés óceáni panorámák összhatásainak élvezete, sétával. Rövid leutazás az Óvárosba, ahonnan felvonóval jutunk fel Monte-be, a páratlan panorámával rendelkező barokk kegytemplomhoz. Boldog IV.Károly, az utolsó magyar király szobrának és sírjának megtekintése, látogatás a Monte Palota Trópusi Kertben, sétával a megannyi brazil, mozambiki, vagy éppen indiai trópusi növényritkaság között. (Fakultatív látogatási lehetőség a felújítás alatt álló Quinta Jardins do Imperador kertjénél.) Lejutás Funchalba toboggan-on, a régi madeirai “szánkón”. Utazás az Eira da Serrado kilátópontra, a hajdan szétrobbant kráterperemén található, csaknem 800 méter relatív szintkülönbségű kilátópontra. A lenyűgöző vulkáni tájak élvezete, rövid séta lehetőségével a hajmeresztő sziklákon. A hotelbe visszatérés után szabadprogram lehetőség.

4. nap: Porto Santo a “fehér arany” és az aranyhomok szigete
(Figyelem! Fürdőruha és strandfelszerelés hozatala nyomatékosan javasolt!)

Korai reggeli után igen rövid buszozás a kikötőbe. Behajózás a Madeira-szigetek második legnagyobb tagja, Porto Santo felé. Porto Santo, a néhai “fehér-arany”, vagyis cukorsziget természetföldrajzi képe Madeira szöges ellentéte: Az aranyló szaharai homokkal fedett, napfényes sziget 9 km hosszú (!) nyugati része Európa talán legszebb természetes strandja. Partraszállás után rövidkörbe utazás a szigeten, majd látogatás Kolumbusz Kristóf házában, ahol a nagy genovai felfedező (éscukor ültetvényes) az itt partravetett hordalékokból arra következtetett, hogy az óceán túloldalán rejtőzhet India… Óceáni fürdőzés és pihenő. Délutáni visszakompolás a főszigetre, immár bronzbőrrel, szubtrópusi- és óceáni energiákkal feltöltődve.

5. nap: Madeira nyugati tájképei
(Figyelem! Fürdőruha és strandfelszerelés hozatala nyomatékosan javasolt!)

Egész napos autóbuszos kirándulás a sziget nyugati tájaira: Fényképezés és séta a világ második legmagasabb függősziklája, a több mint 900 méteres Cabo Girao üvegteraszán. Továbbutazás Ribeira Brava partvidékén Ponta do Sol-ba, Madeira legnapfényesebb kikötőjébe. Napfürdőnk végeztével átutazás Madalena do Mar banánültetvényeihez, sétával a Banán-ösvényen, majd látogatással egy banánültetvényen. Szédítő szerpentineken kapaszkodás (busszal) 1.400 méteres magasság fölé, ahol a Paul da Serra körzetében szinte Skót-felföldi körülményekkel megáldott terepen autózik a csoport, az ÉNy-i partokig. Porto Moniz drámai szépségű vulkáni medencéinek és hullámtörő szikláinak fényképezése - nagyon magasból.A városka drámai vulkáni sziklák “csücskére” települt, az Atlanti-óceán hullámaisokszor feltartóztathatatlan, dühödt óriásokként ostromolják a partokat… Drámai döntésünk után “leereszkedés” Porto Moniz medencéihez, majd 1-2 órás strandolás a “félig nyílt”, óceánvízzel töltött medencékben. (A biztonságos nyitvatartást a helyi hatóságok határozzák meg. Túlzott hullámzás esetén a medencéket tilos megközelíteni.) Hazaúton rövid látogatás São Vicente városában.

6. nap: Köderdők és hegyóriások világa
(Figyelem! Esőkabát, zárt cipő hozatala javasolt!)

Reggeli utáni indulás a sziget központi hegyeibe. Utazás az éles sziklagerincekre épített, szédítő szerpentineken az 1.818 m (!) magas Picode Aireiro kilátópontjáig. Kb. 2 órás könnyített túra a felhők felett, s csak jól kijelölt útvonalon. Tiszta időben a csúcsok mögött több irányban is előbukkan az óceán végtelen víztömege, csak hogy mindannyian megtapasztalhassuk “az ilyen nincs is…” ámulatot. Továbbutazás a sziget leghidegebb völgyébe a Ribeiro Frio pisztrángos vizeihez. Séta a Balcoes táblaperemhez, az egyedi, a földtörténeti középidőből “itt maradt”, UNESCO világörökségi köderdőben (portugálul Floresta Laurissilva da Madeira). Utunk folytatása, immár lefelé, a Portela kilátóhoz, majd onnan Porto da Cruz városkájába. Erőnktől függően kiadós lépcsőzési lehetőség az óceán és az ég kékje között, vagy pihenő az óceánparti sétányon. Hazautazás Machico városkáján keresztül a fővárosba.

7. nap: Egy felejthetetlen nap a szigeten
A mai napon 3 különböző program között választhatunk, tetszésünk szerint:

1. /  Egész napos pihenés, szabadidő Funchalban, vagy a legközelebbi strandon

vagy

2. / Félnapos kihajózás a Santa Mariával, Kolumbusz Kristóf Amerikát felfedező vezérhajójának pontos másával. Vitorlázás a sziget déli partvonala mentén Camara de Lobos-ig, a már jól ismert halászfaluig, szerencsés esetben delfin és bálna- megfigyeléssel. Ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korának hajózási technikáival, az akkoriban használatos eszközökkel. A partot érés után délutáni szabad program és strandolási lehetőség.

vagy

3. /  Egész napos séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Laurisilva őserdő (köderdő) mélyén. 14 km hosszú sétánkat a Queimadas erdei látogatóközpontból kezdjük. Sétánk során alagutak, levadák mentén haladva ismerhetjük meg a legtöbbször misztikus ködbe burkolódző erdők endemikus fajait. Sétánk egyik legszebb állomása a Caldeirao Verde örökzöldekbe öltöztetett vízesése. (A séta osztályozása könnyű-közepes, kicsiny szintkülönbséggel.) 

8. nap: Hazautazás
Reggeli után kijelentkezés. Csomagjaink elhelyezése a csomagszobában, majd szabadidő. Elbúcsúzási lehetőség az örökzöld szigettől, esetleg Sissi vagy Kolumbusz szobránál, a mindig üde Santa Catarina Parkban. Fakultatív strandolás, netán teázási lehetőség a Reid’s Palace Belmont Hotelben. Délutáni utazás a reptérre. Elrepülés közvetlen járattal Budapestre, hazaérkezéssel éjszaka.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Félnapos kihajózás a Santa Mariával, Kolumbusz Kristóf Amerikát felfedező vezérhajójának pontos másával. Vitorlázás a sziget déli partvonala mentén Camara de Lobos-ig, a már jól ismert halászfaluig, szerencsés esetben delfin és bálna- megfigyeléssel. Ismerkedés a nagy földrajzi felfedezések korának hajózási technikáival, az akkoriban használatos eszközökkel. A partot érés után délutáni szabad program és strandolási lehetőség.

Ár:  24 000 Ft/fő

 Egész napos séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Laurisilva őserdő (köderdő) mélyén. 14 km hosszú sétánkat a Queimadas erdei látogatóközpontból kezdjük. Sétánk során alagutak, levadák mentén haladva ismerhetjük meg a legtöbbször misztikus ködbe burkolódző erdők endemikus fajait. Sétánk egyik legszebb állomása a Caldeirao Verde örökzöldekbe öltöztetett vízesése. (A séta osztályozása könnyű-közepes, kicsiny szintkülönbséggel.) 

Ár: 26 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db kis méretű kézipoggyásszal
 szállást 4*-os szállodában
a reggelis ellátást 
 a megadott programokat
 a helyszíni közlekedést
 a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat kb.: 3-4 €/ fő/ nap
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
Fakultatív vacsorák
Fakultatív programok az alapprogramokon kívül
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb.: 3-4 €/ fő/ nap

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Madeirára, közvetlen járattal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!