Albánia, Montenegró és Macedónia körutazás

9 napos buszos körutazás Albániában

A nyugat - balkán - ahogy eddig még nem ismerhettük. Az elmúlt évtizedben függetlenné vált a fejlodés útjára lépett kis balkáni országok jelentos erofeszítéseket tettek a turizmus fejlesztésére.Látnivalókban nincs hiány! Osi várak, római és bizánci örökség, a hatalmas hegyek... (Skopje - Ochrid - Apollónia - Durres - Tirana - Kruja - Lehzaa - Skhodra - Budva - Kotor - Perast - Tivat - Moraca völgy - Mojkovac)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, esetleges árfolyampórdíjat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok költségeit. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
9 nap

Szállás

Elhelyezés: többnyire középkategóriás szállodákban, szobákban fürdő/Wc
- Ebbol 2 éj Budva 3* hotelében légkondis szobák, sat TV
- Skodra 4* hotelben.

Program: 

1.nap: indulás kora reggel. Útközben rövid városnézé Belgrádban (Hram Sveti Sava görög-keleti templom). Szállás Skpoje-ban. 

2.nap: MACEDÓNIA muemlékvárosa: OHRID
Rövid városnézés Skopje központjában. Hegyes vidéken vezet az út az Ohridi-tó partjáig. Az UNESCO Világörökség által védettnek nyilvánított Ohrid a bizánci ortodox templomok városa. Megcsodáljuk a tó felett magasodó XI-XII. századi csodás muemlékeket. Szállás Ohridban (180 km)

3.nap:  ELBASAN – BERAT
Az Ohridi-tó partján haladunk az albán határhoz. Elso albán programként megtekintjük a középkori várat Elbasan-ban. Berat – Albánia No. 1. muemlékvárosa, melyet az ezer ablak városának is neveznek. Felkeressük a folyó felett magasodó bizánci citadellát; óvárosi séta során
megtekintheto a XV. sz. mecset és néhány ortodox templom. Szállás Berat-ban.

4.nap: Római emlékek nyomában: APOLLÓNIA – DURRES
Ezt a napot 2600 évet visszatekintve kezdjük. Apollonia római kori város romjainál. Durres – az egykori illírek által alapított, mai élénk kikötovárosban megtekintjük a római amfiteátrumot, séta a tengerparti sétányon. Tiranába utazunk, ahol elfoglaljuk a szállást.

5.nap: TIRANA – KRUJA – LEZHA
Ismerkedés Albánia fovárosával: gyalogosan és busszal Skander bég szobra, Ethen Bey Mecset, Óratorony, katolikus és ortodox templom,
kultúrpalota, kormányzati épületek; Kruja – Albánia egyik fo turista attrakciója ez a hegyi kisváros: helyreállított vár Skander bég múzeummal, régi bazár. Észak-Albánia felé haladva megállás Lezha-ban Skander bég díszes mauzóleumánál. Szállás Shkodra-ban.

6. nap: SHKODRA város és tó – SVETI STEFAN – BUDVA
Az illírek osi fovárosa Shkodra: régi jellegzetes albán favázas házakon, középkori hídon felül megtekintjük a város melletti hegytetore épült Rozafa várat (lenyugözo kilátás). Rövid séta a madárvilágáról nevezetes Shkodra-tó partján, majd hamarosan átérünk Montenegró-ba. Az Adria-parti úton észak felé haladva elérjük Sveti Stefan-t – tengerbol kiugró festoi sziklaplatón fekvo ódon városka, séta a romantikus halászfaluban. Szállás Budva mellett a tengerparton. (2 éj) Este fak. séta a Budva történelmi óvárosának hangulatos terein, szuk utcácskáin.

7. nap: a Kotori-öböl ékszerei (Tivat –Perast –Kotor)
Ezt a napot a rendkívüli szépségu Unesco-listán is szereplo Kotori-öbölben töltjük, Európa legdélibb hamisítatlan fjordjában. Tivat ódon
velencei alapítású kisvárosnál érjük el a magas hegyek közé ékelodött mély tengeröblöt: séta az óvárosban. Fak. hajókázás a Kotori-öböl mélyén fekvo Perast-ba: megtekintjük a Innen tovább menetrendi hajójárattal Kotor-ba: velencei eredetu muemlékek egész sora várja a látogatót az osi tengerészeti és kereskedo városban, séta és szabadido a városfalon belüli védett történelmi városmagban.  

8. nap: Montenegro vad hegyei közt
A tengerparttól eltávolodva, az új ország fovárosának (Podgorica) érintésével hamarosan magas hegyek közé vezet utunk a Moraca folyó
völgyében: megtekintjük a festoi helyen épült ortodox Moraca kolostort. Du. a Biogradska Gora Nemzeti Park-ba vezet utunk – megtekintheto a legszebb montenegroi hegyvidék érintetlen élovilága és sétalehetoség a festoi Biogradska-tó partján. Szállás Montenegro északi részén, Mojkovac-ban.

9. nap: reggeli után indulás haza, utazás Szerbián át, érkezés esti órákban Bp-re.
 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Kotor fakultatív kirándulás

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátással, idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, esetleges árfolyampórdíjat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok költségeit. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, idegenforgalmi adó, egyéb étkezések, egyéb személyes kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

légkondicionált, komfortos autóbusszal Ingyenes vidéki csatlakozási lehetőség!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!