Albánia, Montenegró és Macedónia körutazás

9 napos buszos körutazás Albániában

A nyugat - balkán - ahogy eddig még nem ismerhettük. Az elmúlt évtizedben függetlenné vált a fejlodés útjára lépett kis balkáni országok jelentos erofeszítéseket tettek a turizmus fejlesztésére.Látnivalókban nincs hiány! Osi várak, római és bizánci örökség, a hatalmas hegyek... (Skopje - Ochrid - Apollónia - Durres - Tirana - Kruja - Lehzaa - Skhodra - Budva - Kotor - Perast - Tivat - Moraca völgy - Mojkovac)

Alapár tartalmazza

utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, esetleges árfolyampórdíjat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok költségeit. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap: indulás kora reggel. Útközben rövid városnézé Belgrádban (Hram Sveti Sava görög-keleti templom). Szállás Skpoje-ban. 

2.nap: MACEDÓNIA muemlékvárosa: OHRID
Rövid városnézés Skopje központjában. Hegyes vidéken vezet az út az Ohridi-tó partjáig. Az UNESCO Világörökség által védettnek nyilvánított Ohrid a bizánci ortodox templomok városa. Megcsodáljuk a tó felett magasodó XI-XII. századi csodás muemlékeket. Szállás Ohridban (180 km)

3.nap:  ELBASAN – BERAT
Az Ohridi-tó partján haladunk az albán határhoz. Elso albán programként megtekintjük a középkori várat Elbasan-ban. Berat – Albánia No. 1. muemlékvárosa, melyet az ezer ablak városának is neveznek. Felkeressük a folyó felett magasodó bizánci citadellát; óvárosi séta során
megtekintheto a XV. sz. mecset és néhány ortodox templom. Szállás Berat-ban.

4.nap: Római emlékek nyomában: APOLLÓNIA – DURRES
Ezt a napot 2600 évet visszatekintve kezdjük. Apollonia római kori város romjainál. Durres – az egykori illírek által alapított, mai élénk kikötovárosban megtekintjük a római amfiteátrumot, séta a tengerparti sétányon. Tiranába utazunk, ahol elfoglaljuk a szállást.

5.nap: TIRANA – KRUJA – LEZHA
Ismerkedés Albánia fovárosával: gyalogosan és busszal Skander bég szobra, Ethen Bey Mecset, Óratorony, katolikus és ortodox templom,
kultúrpalota, kormányzati épületek; Kruja – Albánia egyik fo turista attrakciója ez a hegyi kisváros: helyreállított vár Skander bég múzeummal, régi bazár. Észak-Albánia felé haladva megállás Lezha-ban Skander bég díszes mauzóleumánál. Szállás Shkodra-ban.

6. nap: SHKODRA város és tó – SVETI STEFAN – BUDVA
Az illírek osi fovárosa Shkodra: régi jellegzetes albán favázas házakon, középkori hídon felül megtekintjük a város melletti hegytetore épült Rozafa várat (lenyugözo kilátás). Rövid séta a madárvilágáról nevezetes Shkodra-tó partján, majd hamarosan átérünk Montenegró-ba. Az Adria-parti úton észak felé haladva elérjük Sveti Stefan-t – tengerbol kiugró festoi sziklaplatón fekvo ódon városka, séta a romantikus halászfaluban. Szállás Budva mellett a tengerparton. (2 éj) Este fak. séta a Budva történelmi óvárosának hangulatos terein, szuk utcácskáin.

7. nap: a Kotori-öböl ékszerei (Tivat –Perast –Kotor)
Ezt a napot a rendkívüli szépségu Unesco-listán is szereplo Kotori-öbölben töltjük, Európa legdélibb hamisítatlan fjordjában. Tivat ódon
velencei alapítású kisvárosnál érjük el a magas hegyek közé ékelodött mély tengeröblöt: séta az óvárosban. Fak. hajókázás a Kotori-öböl mélyén fekvo Perast-ba: megtekintjük a Innen tovább menetrendi hajójárattal Kotor-ba: velencei eredetu muemlékek egész sora várja a látogatót az osi tengerészeti és kereskedo városban, séta és szabadido a városfalon belüli védett történelmi városmagban.  

8. nap: Montenegro vad hegyei közt
A tengerparttól eltávolodva, az új ország fovárosának (Podgorica) érintésével hamarosan magas hegyek közé vezet utunk a Moraca folyó
völgyében: megtekintjük a festoi helyen épült ortodox Moraca kolostort. Du. a Biogradska Gora Nemzeti Park-ba vezet utunk – megtekintheto a legszebb montenegroi hegyvidék érintetlen élovilága és sétalehetoség a festoi Biogradska-tó partján. Szállás Montenegro északi részén, Mojkovac-ban.

9. nap: reggeli után indulás haza, utazás Szerbián át, érkezés esti órákban Bp-re.
 

Kapcsolódó cikkek

» Montenegro csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. május. 01
» Budva, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» Durmitor, Montenegro - Ürögi Beáta, 2014. augusztus. 23
» A vidéki Montenegró képekben - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Montenegro városkái: Kotor és Budva - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Perast, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Kotor, Montenegro - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
» Rijeka Crnojevica - folyókanyarulat Montenegroban - Kovács Attila, 2014. augusztus. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Kotor fakultatív kirándulás

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

utazást autóbusszal, szállást, reggelis ellátással, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a helyszíni belépőket, baleset, betegség, poggyász biztosítást, esetleges árfolyampórdíjat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítást, egyéb étkezéseket, fakultatív programok költségeit. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, idegenforgalmi adó, egyéb étkezések, egyéb személyes kiadások

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

légkondicionált, komfortos autóbusszal Ingyenes vidéki csatlakozási lehetőség!

Szállás: 

Elhelyezés: többnyire középkategóriás szállodákban, szobákban fürdő/Wc
- Ebbol 2 éj Budva 3* hotelében légkondis szobák, sat TV
- Skodra 4* hotelben.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!