Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

7 napos körutazás Görögországban

"Krétai utunk nagyon jól ötvözi a tengerparti kikapcsolódást a történelmi látnivalókkal. Mindezt Athéni városnézésünk teszi igazán teljessé, olyan, mintha egy időutazást tennénk a múltba."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Repülőtéri transzfert
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
7 nap

Szállás

4 csillagos szállodákban

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – KRÉTA 
Indulás a Budapest Liszt Ferenc repülőtérről várhatóan a délutáni órákban, és Krétára utazunk. Transzfer a szállodába, majd vacsora.. Szállodánk, a Hotel Castello City **** Heraklionban a tengerparttól 500 méterre helyezkedik el, az étkező teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. A szálloda jó elhelyezkedésű, ezért rövid (10 perc) sétára található a belváros. Fürdésre alkalmas tengerparti szakasz gyalog kb. 30 percnyi távolságra van. 

2. NAP: KNOSSZOSZ – HERAKLION / PIHENÉS
Megreggelizünk, majd mindenki eldöntheti, hogy ezen a napon tovább pihen, fürdik, napozik, vagy eljön velünk egy egésznapos fakultatív szigettúrára. A kirándulás során a két legnagyobb krétai várost, Knosszoszt és Herakliont látogatjuk meg. Kréta látnivalói olyanok, mintha egy időutazást tennénk a múltba. Megtekintjük a minoszi civilizáció történelmi és spirituális emlékeit. Itt található Európa első palotája is. Világhírű még a Labirintus, ahol sétálva a fali rajzokból nyomon követhetjük a 4.000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődésének folyamatát. Knosszosz egyik fő látnivalója Minosz király palotája. A knósszoszi palotakomplexum közel 20.000 m2 -es négyszögletű területen helyezkedik el. Miután az újjáépítések és bővítések során egyszer sem rombolták le a már meglévő részeket, a Kephala domb lejtőjén meglehetősen bonyolult, négyszintes épületrendszer jött létre, amelyben 1.300 helyiség volt. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Itt teszünk egy tartalmas sétát. A város fejlődését nagymértékben befolyásolta a velencei kultúra. Ennek egyik legjobb példája a Velencei Palota, de számos más velencei nevezetességet, úgy, mint a híres Morosine szökőkutat és a szépen felújított Loggiát is látni fogjuk a programunk során. Ezt követően szabadprogram, majd buszunkkal visszamegyünk a szállodánkhoz, vacsora. Fakultatív Knosszosz – Heraklion kirándulás: 30 €

3. NAP: PIHENÉS
Reggeli a hotelben. Ezen a napon élvezhetjük Kréta csodás strandjait vagy tehetünk egy kellemes sétát a városban, napközben pedig kipróbálhatjuk a helyi éttermek valamelyikét. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: SANTORINI KIRÁNDULÁS / PIHENÉS
Reggeli után, aki szeretné élvezheti a pihenést a hotelben, vásárolhat a városközpontban, vagy elutazhat velünk Görögország egyik legkülönlegesebb szigetére, Santorinire. A Krétához közel eső szigetre komppal megyünk át Heraklion kikötőjéből. A bő kétórás tengeri hajózás már önmagában élmény. Első megállónk Oia, a falu, amit mindenki ismer a görögországi képeslapokról. Fehér épületei messziről olyan látványt nyújtanak, mintha a mediterrán sziget oldalára hó esett volna. Szép példája ez az országot jellemző színvilágnak és épületformáknak. Innen Firába, a sziget fővárosába utazunk, ahol városnézést tartunk, majd kimegyünk a sziget egyik nem mindennapi tengerpartjára, melyet fekete vulkanikus homok borít. Szabadidő alatt a tengerben is fürdőzhetünk, vagy kipróbálhatjuk az egyik autentikus görög éttermet a parton. Késő délután indulunk vissza Krétára, a hotelbe és megvacsorázunk. Santorini kirándulás transzferrel, hajózással és szigettúrával: 175 €.

5. NAP: SZAMÁRIA SZURDOK – AGIA ROUMELI / PIHENÉS
Ma is dönthetnek. Pihennek, vagy eljönnek velünk egy érdekes kirándulásra. Ha igen, akkor reggeli után buszra szállunk és meglátogatjuk Európa legszebb és leghosszabb szurdokát. Busszal utazunk Chora Sfakionig, majd innen egy néhány km-es sétát téve fedezzük fel a természeti látványosság nyújtotta élményeket. A sziget ezen részén egyedülálló az állat- és növényvilág. Kalandtúránk a Líbiai-tengernél, Agia Roumeliben ér véget. Itt megnézünk egy régi időkből, tradicionálisan fennmaradt halászfalut. Hajóra szállunk, teszünk egy kellemes kirándulást vele, majd a kikötőbe érve busszal indulunk vissza a szállodánkba. Az egész napos kirándulás gyorsan ráébreszt minket arra, hogy habár a sziget nem túl nagy, számos különböző érdekességet tárhat elénk. Fakultatív kirándulás: Szamária szurdok – Agia Roumeli: 50 €.Vacsora.

6. NAP: KRÉTA – ATHÉN
Reggeli után transzfer a reptérre, majd Athénba, Görögország fővárosába repülünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz-templom. A látnivalók visszavezetnek bennünket Arkhimédész korába. Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görögül „Felső várost” jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. A terület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot, mely a világ egyik legkülönlegesebb ókori tárlatával rendelkezik. Számos művészettörténeti jelentőségű kincse közt itt található a „Moszkhotorosz” is, az a nevezetes archaikus kori szobor, amely egy vállán kost vivő fiatalembert ábrázol (Kr. e. 570). A délután folyamán lesz szabadprogram is. Szállás Athénban, este vacsora a szállodában.

7. NAP: ATHÉN – BUDAPEST
Reggeli után szabadprogram, amely alatt lehet vásárolni, vagy idegenvezetőnkkel egy gyalogos városnézésre jöhetnek Athén újkori központjába. Ellátogatunk a Parlamenthez, amely előtt a tradicionális őrségváltás történik, és bepillantunk a székesegyházba is. A déli órákban transzfer a repülőtérre, majd Budapestre repülünk. Várható érkezés a délutáni órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
Végig magyar idegenvezető a csoporttal
HajókirándulásSantorinifehér házaihoz
Ókori világ központja: az athéni Akropolisz
4 csillagos szálloda Heraklion központjában

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Lefkada legjobb strandjai, Görögország - Kovács Attila, 2023. március. 26
» A legnépszerűbb tengerpart Görögországban - Paralia - Kovács Attila, 2023. március. 18
» Görögország tájain - Mykonos és Santorini - Kovács Attila, 2023. március. 07
» Szantorini csodái... - Kovács Attila, 2023. február. 27
» Lefkada legjobb strandjai - képekben - Kovács Attila, 2023. február. 15
» Sithonia színei, Görögország - Kovács Attila, 2023. január. 20
» Kalandok a Kükládokon - Milos, Santorini, Paros - Kovács Attila, 2022. december. 25
» A gyönyörű görög sziget - Santorini - Kovács Attila, 2022. december. 20

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív Knosszosz – Heraklion kirándulás: 30 €
Santorini kirándulás transzferrel, hajózással és szigettúrával: 175 €.
Szamária szurdok – Agia Roumeli: 50 €.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Repülőtéri transzfert
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
 • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Knosszosz 15 €
Heraklion 12 €
Samaria 5 €
Samaria hajójegy 11 €
Akropolis múzeum 10 €
Akropolis 20 €
TAX 0 €
Belépők ára: kb.: 73 €
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás repülővel. A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!