Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

7 napos körutazás Görögországban

"Krétai utunk nagyon jól ötvözi a tengerparti kikapcsolódást a történelmi látnivalókkal. Mindezt Athéni városnézésünk teszi igazán teljessé, olyan, mintha egy időutazást tennénk a múltba."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
7 nap

Szállás

4 csillagos szállodákban

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – KRÉTA – HERAKLION
Indulás a Budapest Liszt Ferenc repülőtérről várhatóan a késő délutáni órákban, majd közvetlen járattal Krétára, Chaniaba utazunk. Transzfer a szállodába. Szállodánk, a Hotel Marilena **** Heraklion üdülőövezetében, Ammoudarában, a tengertől 100 méterre található. A késői érkezés miatt, ezen a napon nincs vacsora. Amennyiben a repülőgép indulásában változás következne be, akkor a programot (és a vacsorát) ehhez alakítjuk.

2. NAP: KNÓSSZOSZ – HERAKLION / PIHENÉS
Megreggelizünk, majd mindenki eldöntheti, hogy ezen a napon tovább pihen, fürdik, napozik, vagy eljön velünk egy egész­napos fakultatív szigettúrára. A kirándulás során a két legna­gyobb krétai várost, Knosszoszt és Herakliont látogatjuk meg. Kréta látnivalói olyanok, mintha egy időutazást tennénk a múltba. Megtekintjük a minoszi civilizáció történelmi és spiritu­ális emlékeit. Itt található Európa első palotája is. Világhírű még a Labirintus, ahol sétálva a fali rajzokból nyomon követhetjük a 4.000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődésének folyamatát. Knósszosz egyik fő látnivalója Minosz király palotája. A knósszo­szi palotakomplexum közel 20.000 m2-es négyszögletű területen helyezkedik el. Miután az újjáépítések és bővítések során egyszer sem rombolták le a már meglévő részeket, a Kephala domb lej­tőjén meglehetősen bonyolult, négyszintes épületrendszer jött létre, amelyben 1.300 helyiség volt. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Itt teszünk egy tartalmas sétát. A város fejlődését nagymérték­ben befolyásolta a velencei kultúra. Ennek egyik legjobb példája a Velencei Palota, de számos más velencei nevezetességet, úgy, mint a híres Morosine szökőkutat és a szépen felújított Loggiát is látni fogjuk a programunk során. Ezt követően szabadprog­ram, majd buszunkkal visszamegyünk a szállodánkhoz, vacsora. Fakultatív Knosszosz – Heraklion kirándulás: 50 €.

3. NAP: PIHENÉS
Reggeli a szállodában. Ezen a napon is élvezhetjük Kréta cso­dás strandjait vagy tehetünk egy kellemes sétát a városban. Az első esti vacsora ebéd formájában várhatóan ezen a napon lesz biztosítva. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. SANTORINI KIRÁNDULÁS / PIHENÉS
Reggeli után, aki szeretné, élvezheti a pihenést a hotelben, vásá­rolhat a városközpontban, kimehet a tengerpartra, vagy elutaz­hat velünk Görögország egyik legkülönlegesebb szigetére, Santorinire. A Krétához közel eső szigetre komppal megyünk át Heraklion kikötőjéből. A bő kétórás tengeri hajózás már önma­gában élmény. Első megállónk Oia, a falu, amit mindenki ismer a görögországi képeslapokról. Fehér épületei messziről olyan lát­ványt nyújtanak, mintha a mediterrán sziget oldalára hó esett volna. Szép példája ez az országot jellemző színvilágnak és épü­letformáknak. Innen Firába, a sziget fővárosába utazunk, ahol városnézést tartunk, majd kimegyünk a sziget egyik nem min­dennapi tengerpartjára, melyet fekete vulkanikus homok borít. Szabadidő alatt a tengerben is fürdőzhetünk, vagy kipróbálhat­juk az egyik autentikus görög éttermet a parton. Késő délután indulunk vissza Krétára, a hotelbe és megvacsorázunk. Kikötői transzfer és retour kompjegy Szantorinire: 47.000 Ft + Szigettúra Szantorinin: 60 €.

5. NAP: ELOUNDA – PLAKA – SPINALONGA – AGIOS NIKOLAOS / PIHENÉS
Ma is dönthetnek. Pihennek, vagy eljönnek velünk egy érde­kes kirándulásra. Elsőként meglátogatunk egy példaértékű olaj­bogyó és olívapaszta palackozó üzemet, amely egy 1200 m2-es területen található. Az Asmarianaki család 25 éve foglalkozik az extra szűz olívaolaj és az olívapaszta szabványosításával. Ezután Elounda és Plaka kicsiny kikötőjéből áthajózunk Spinalonga szigetére, amelynek erődje a XVI. században a velenceiek jóvoltából épült. Nevezetessé az tette, hogy egészen 1957-ig ide különítették el a leprában megbetegedetteket. A szigetet helyi idegenvezető segítségével látogatjuk meg, megismerve a hely lenyűgöző történetét. Ezután visszatérünk Plaka-ba, a kis kikötővárosba, ahol lehetőség lesz ebédelni. Utolsó megállónk a nap folyamán Agios Nikolaos festői kisvárosa, amely a sokáig feneketlennek tartott Voulismeni-tó partján fekszik. A tavat most már keskeny kis csatorna köti össze a tengerrel. A míto­szok szerint még maga Athéné istennő is fürdött ebben a tóban. Fakultatív Spinalonga kirándulás hajózással: 80 €.

6. NAP: KRÉTA – ATHÉN
Reggeli után transzfer a reptérre, majd Athénba, Görögország fővárosába repülünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés kereté­ben ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz-templom. A látnivalók visszave­zetnek bennünket Arkhimédész korába. Természetesen beba­rangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görögül „Felső várost” jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. A terület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot, mely a világ egyik legkülönlegesebb ókori tárlatá­val rendelkezik. Számos művészettörténeti jelentőségű kincse közt itt található a „Moszkhotorosz” is, az a nevezetes archai­kus kori szobor, amely egy vállán kost vivő fiatalembert ábrázol (Kr. e. 570). A délután szabadprogram, amely alatt lehet vásá­rolni, vagy idegenvezetőnkkel egy gyalogos városnézésre jöhet­nek Athén újkori központjába. Szállás Athénban, este vacsora.

7. NAP: ATHÉN – BUDAPEST
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd Budapestre repülünk. Várható érkezés a déli órákban.

A május 3-i indulás a bécsi repülőtérről történik, a Budapest - Bécs repülőtér közt irodánk ingyenes privát transzfert biztosít a csoport tagjai számára.

A május 30-i indulású utazás programja a repülőgépek menetrendje miatt fordított programsorrendben, de változatlan tartalommal valósul meg.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:
Végig magyar idegenvezető a csoporttal
HajókirándulásSantorinifehér házaihoz
Ókori világ központja: az athéni Akropolisz
4 csillagos szálloda Heraklion központjában

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok
Akropolis múzeum 15 €
Akropolis helyi idegenvezetéssel 37 €
Helyi és idegenforgalmi adók 33 €
Belépők ára: kb.: 85 € + 190 € fakultatív kirándulások
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Kötelező költségek: 

Görögországi idegenforgalmi adó ( klímaadó ):

 • egy- vagy kétcsillagos szállodák esetén 1,5 euró/éjszaka 
 • háromcsillagos szállodák esetében 3 euró/éjszaka 
 • négycsillagos szállodák esetén 7 euró/éjszaka 
 • az ötcsillagos szállodák esetében pedig 10 euró/éjszaka
Helyszíni költségek leírása: 
 
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás repülővel. A légitársaság a menetrendváltoztatás jogát fenntartja.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!