Korzika kalandnyaralás

10 napos utazás, szállás apartmanban

A Görögök Kalliste-nek, a legszebbnek nevezték. Tengerpartjai, hegyiösvényei, vadvízi patakjai megannyi változatos kikapcsolódást ígérnek, hihetetlen változatosságú tájainak köszönhetően kalandprogramunk igazi csemege minden felfedezőnek és természetkedvelőnek egyaránt. Ódon hangulatú történelmi városkáiban bolyonghatunk, megízlelhetjük a helyi finomságokat, kortyolhatjuk gesztenyés italaikat. Felejthetetlen élmény ezen a vad, csodálatos mediterrán szigeten

Apartmanos szállás!

Előfoglalási akció!

10% kedvezményt kaphatsz ha jelentkezésedet az út indulásának időpontja előtt 60 nappal leadod és befizetéseddel véglegesíted! Előfoglalási akciónk csak a 2015-ben induló utakra érvényes!

 

Alapár tartalmazza

az utazást busszal, a kompjegyet, a szállásokat 4-6 személyes apartmanokban, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív hajókirándulás árát, valamint a személyes költségeket és az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
apartman
Létszám: 
35-45 fő
Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Savona/Livorno
Hajnalban indulunk, este Livornoban/Savonában kompra szállunk, reggel elérjük Korzika partjait.

2. nap: Bastia, Nonza, Porto
Első napunkon a sziget „ujján” Nonza kisvárost derítjük fel, majd a sziget nyugati oldalán található kisvárosba Portoba utazunk.

3. nap: Porto, Capo d’ Ortu
Mai célunk a Portoi öböl „őrzője” a városka fölé magasodó 1294 méter magas Capo d’ Ortu.

4. nap: Porto,  Capu Rossu
Mai napunkon  a Les Calanches sziklavilága és a legnyugatibb genovai őrtorony vár ránk.

5. nap: Porto, Nino-tó, Porto
A GR 20 hegyi túra útvonalán keressük fel a sziget egyik legszebb pontját, a Nino-tavat. A táj hangulatát a pozzik (pázsitos terület apró tavakkal) és a vadlovak emelik még tovább.

6. nap: Porto,
Ezen a napon szabadprogram keretében pihenhetünk, lazíthatunk.

7. nap: Porto, Ajaccio
Egész na­pos városlátogatásra in­du­lunk Napoleon szülővárosába.

8. nap: Porto, Spelunca szurdok
A sziget egyik legszebb szurdokvölgyét derítjük fel miközben felfrissülhetünk mélyén kanyargó folyócskában.

9. nap: Porto, Corte, Bastia
Reggel összepakolunk, és kikötőnk felé indúlva meglátogatjuk a sziget régi hangulatos városát Cortét. Innen Bastiába a kikötőbe utazunk. ahol hajóra szállunk.

10. nap: Livorno, Budapest
Reggeli kikötésünket követően Magyarország felé indulunk, és az esti órákban érkezünk Budapestre.

 

További információ

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Kapcsolódó cikkek

» Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Korzika kajakkal és bakancsban - kedvcsináló kisfilm - Kovács Attila, 2018. május. 06
» Korzika - a csodasziget - Kovács Attila, 2018. április. 28
» Korzika: a Szépség szigete - Kovács Attila, 2018. március. 21
» Túra Korzika legszebb vidékein - Kovács Attila, 2018. március. 18
» Korzikai kirándulás - Kovács Attila, 2017. december. 15
» Korzika meseszép tájain - Kovács Attila, 2016. december. 22
» Korzika vidékein - Kovács Attila, 2016. november. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Provence kerékpártúra a levendulák földjén - 6 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Szlovénia, Olaszország, Savona/Livorno

A kora hajnalban indulunk Budapestről (találkozó 01.45-kor a Hősök tere Műcsarnok mögötti buszparkolóból, indulás 2.00 órakor!). Szlovénia keresztül, majd a déli óráktól már Olaszországban utazunk. Velence, majd a Garda-tó mellett elhaladva késő este érkezünk meg Livornoba/Savonába, ahol az éjszakai kompra szállunk. A hajón saját hálózsákjainkban kényelmesen kipihenhetjük az utazás fáradalmait, hogy reggel újult erővel szállhassunk partra Korzikán.
Szállás: a komp zárt, kényelmes fedélzetén.

2. nap: Bastia, Nonza, Porto

A kora reggeli kikötést követően Nonza festői szépségű kis faluja felé vesszük az irányt. A településen megnézhetjük a híres Pascal Paoli tornyot, és Korzika védőszentjének Szent Júliának az emlékhelyét. A csodatévő Szent Júlia forráshoz 54 lépcsőn juthatunk le. Rövid ejtőzésünk végeztével ismét buszra szállunk és és a Desert des Agriates kopár, csupán macchiával borított sziklasivatagán átkelve utazunk a nyugati parton található Porto felé, ahol a kempingünkben három éjszakára rendezkedünk be. Napnyugtára  besétálunk a városba, ahol a tengerpartról gyönyörködhetünk a naplementében vagy beülhetünk egy hangulatos étterembe.
táv 2km, szintkülönbség 150 méter le/fel, gyalogtúra:
Szállás: Porto, apartman

3. nap: Porto, Capo d’ Ortu

Reggel gyalogtúrára indulunk szállásunkról. A közeli Piana faluba utazunk, innen indul túraösvényünk a Capo d’Ortu 1294 méter magas csúcsára. Gyönyörű fenyveseken erdőkön halad utunk első szakasza, majd kiérünk a fák közül és fantasztikus színű és formájú sziklák mellet haladva kanyargunk egyre feljebb. Ösvényünk felső szakasza már a gránit sziklavilágban vezet ahol néha még a kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz. A csúcsról elénk táruló látvány mindenért kárpótol, elképesztő panoráma tárul elénk a Portoi öbölre és a környező hegycsúcsokra. Rövid pihenő után elindulunk a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A délutáni, esti órákban fürdőzhetünk a Portoi strandon vagy a szállásunk melletti folyó hűsítő vizében.
Túratáv: 14 km, szintkülönbség: 850 méter, gyalogtúra:6 – 6,5 óra.
Szállás: Porto, Apartman

4. nap: Porto, Arrone strand, Capu Rossu túra

Reggel újra buszra pattanunk és rövid utazással érkezünk a híres Les Calanches sziklavilágához. Itt kicsit barangolunk a különös formavilágú sziklaképződmények között majd továbbutazunk Plage d' Aronne fehér homokos strandjához ahol fürdőzhetünk vagy akár a sziklákról ugrálhatunk a tengerbe. A délutáni órákban rövid buszozással érkezünk esti túránk a Capu Rossu kiindulópontjához. Kezdetben lefelé gyalogolunk, gyönyörű öblök mentén, majd a sziklafal peremén elidulunk a tenger fölé 331 méterrel magasodó őrtoronyhoz. Innen jól látszik a Portoi öböl, a kétezres hegycsúcsok gyűrűjében. A napnyugta fenséges pillanatai után, fejlámpáink fényénél indulunk vissza. Szállásunkra a késő esti órákban érkezünk.
Túratáv 6,5 km, szintkülönbség: 510 méter, gyalogtúra 1,5 óra oda, 1,5 óra vissza.
Szállás: Porto, apartman

5. nap: Porto, Nino-tó, Porto

Korán reggel  buszra szállunk és kb. 1,5 órás utazással érkezünk a a Col d’Verghio-hágóra (1404 méter), ahonnan a GR 20 hegyi túra útvonalán keressük fel a sziget egyik legszebb pontját, a Nino-tavat. Eleinte kellemes erdős szakaszokon haladunk, majd a Col de St-Pierre (1450 méter) hágóra érve kitárul a látóhatár. Kis pihenés után, újabb lendülettel jutunk fel a Col de Reta (1880 méter) hágóra, ahonnan már látszik a célpontunk, ahol pónik, vadlovak legelésznek mindenfelé az idilli környezetben. A táj hangulatát a pozzik (pázsitos terület apró tavakkal) emelik még tovább. Megpihenni itt páratlan élmény! Visszafelé, kétórányi gyaloglással a sárga jelzést követve ereszkedünk le az „erdészház” völgyébe, ahol már vár bennünket járművünk amivel visszatérünk szállásunkra.
Túratáv 12 km szintkülönbség: 490 méter fel, 900 méter le, gyalogtúra 6-7 óra oda.
Szállás: Porto, apartman

6. nap: Porto, szabadprogram.

Mai napunkat kikapcsolódással, pihenéssel tölthetjük. Nincs szervezett közös program ki-ki igényei szerint választhat. Lehet strandolni, hajókirándulásra menni, tengeri kajakot bérelni a strandon vagy akár szállásunk medencéinél ejtőzni.

7. nap: Porto, Ajaccio, Porto

Reggeli után városnézésre indulunk Napoleon szülőhelyére Ajaccio városába. Itt megtekinthetjük a híres hadvezér szülőházát, keresztelőtemplomát, bolyonghatunk a város zegzugos utcáin, ebédelhetünk valamelyik hangulatos éttermében. Kilátogatunk a város nyugati fokán található Parata őrtoronyhoz is ahonnan fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk a környező szigetekre: A délutáni órákban indulunk vissza szállásunkra, útközben meglátogatunk egy teknősfarmot. Az esti órákban érkezünk szállásunkra.

8. nap: Porto, Spelunka szurdok, Porto

Ma újra bakancsot húzunk és a közeli Spelunka szurdokba látogatunk. Evisa kis falu határában indulunk  túránkra majd leereszkedünk a folyóvölgybe. Itt hatalmas gránitsziklafalak között kanyargó folyót követve haladunk izgalmas gyönyörű ösvényeket követve meg-megpihenve a parti sziklákon. A vízállástól függően megállunk fürdeni a folyó kristálytiszta hűs vizében ami igazi felüdülést jelent. 
szint: 500 méter le, táv:8 km. idő: 3-4 óra

9. nap: Porto, Corte, Bastia

Korán reggel összepakoljuk felszereléseinket és a Bastiai kikötő felé indulunk, ám menet közben teszünk egy kis kitérőt!  Egy csodálatos szurdokvölgyön átutazva érkezünk meg Korzika régi fővárosába Cortéba. A hajdani ellenállás és forradalom fészkeként ismert városka hangulatos szűk utcácskáival, fellegvárával kihagyhatatlan látnivaló a szigetet felderítőknek. Ebédelhetünk helyi éttermekben, megkóstolva a vaddisznós  specialitásokat is. Városnézésünk után újra buszra pattanunk és folytatjuk utunkat Bastiába. A késő délutáni órákban érkezünk meg a kikötőbe ahol még alkalmunk nyílik vásárolgatni, kicsit kódorogni a környéken. A késő esti órákban hajóra szállunk és az éjszakát a fedélzeten töltjük.

10. nap: Livorno, Budapest.

Reggel köt ki hajónk immár Olaszországban, ahol a kihajózás után Magyarország felé indulunk. Az esti órákban érkezünk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást busszal, a kompjegyet, a szállásokat 4-6 személyes apartmanokban, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a fakultatív hajókirándulás árát, valamint a személyes költségeket és az utas és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (2014-es árak):
Motorcsónak bérlése Portóban kb. 20-25 Euro/fő
Hajókirándulás Portóban: 45 Euro/fő
Hajókirándulás Bonifacioban kb. 17 Euro/fő (Az árak tájékoztató jellegűek, a belépők teljes árú felnőtt árak.)

Várható költőpénz szükséglet: 
25-40.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges), kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, sapka, túraöltözet, esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fürdőruha, fejfedő. A sziklás terep miatt javasolt a túrabot használata is. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!
A kompra szükség van  derékaljra, valamit hálózsákra. Az apartmanos szálláshoz ágynemű, törölköző szükséges.

 

 

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

Utazásunk során jól felszerelt apartmanokban fogunk aludni, lesz lehetőség medencés fürdőzésre is a szálláshelyen belül. Telefonok, és kamerák töltésére a házakban van lehetőség. Főzni, ételt készíteni az apartmanok konyháiban van lehetőség.  Két éjszakát töltünk kompon, zárt (vagy igény estén nyitott) fedélzeten. Célszerű hálózsákot és derékaljat a kényelmes pihenésre érdekében a fedélzetre felvinni.

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Szállásaink közelében legtöbbször kis bolt vagy pékség is üzemel. Általában kétnaponta egy nagyobb szupermarketnél van lehetőség bevásárolni.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal (esőkabáttal).
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 20 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!