Japán és Dél-Korea - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

14 napos hajós körutazás Távol Keleten

Mesés távol-keleti utazás Japán és Dél-Korea partvidékén. A keleti kultúra híres arról hogy nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok őrzésére, de a modern kor vívmányai is erőteljesen jelen vannak. Ez a kettősség rabul ejti az ide látogatókat. Jöjjön velünk erre a különleges hajós körutazásra! Útvonal: Tokió/Yokohama – Nagoja – Japán beltenger – Kanmon Straits – Busan – Nagasaki – Osaka/Kiotó – Tokió/Yokohama

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest–Tokió–Budapest útvonalon, turista osztályon, transzfert autóbusszal, 8 éjszakai szállást a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 3 éjszakai szállást Tokióban, teljes ellátást (korlátozott italfogyasztással) a hajón, reggelit Tokióban, városnézést Tokióban, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használatát , baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, szervízdíjat, fakultatív programokat.

Hossz: 
14 nap
Létszám: 
minimum létszám 20 fő
Program: 

1. nap Elutazás Budapestről az esti órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Tokióba. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap Érkezés az esti órákban Tokióba. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. A nap további részében pihenés, szabad program.

3. nap Reggelit követően kijelentkezés a szállodából. Transzfer Yokohama kikötőjébe autóbusszal, bejelentkezés a Diamond Princess fedélzetére, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap Érkezés a kora reggeli órákban a Honshu partjainál elhelyezkedő Nagojába, Japán negyedik legnagyobb városába. Az első Tokugawa sógun által épített nagojai vár hatalmas vártornyai megtestesítik
Japán tradíció iránti szeretetét. Két leghíresebb szentélye a város központjában található, az egyik sintó, a másik buddhista. Nagoja a japán történelem gyökerei mellett képet ad az ország modernitás és technológiai újítások iránti vágyáról is. A város ad otthont a Toyota Motor Corporationnek is. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap A Japán-beltenger, ismertebb nevén Seto-beltenger 480 km hosszan nyúlik el Osakától Beppuig. A panoráma hajózás során a hajóról lehetőség nyílik megcsodálni Japán víz alatti lakóit: a patkósrákot,
a rücskösfarkú disznódelfint vagy a rettegett, nagy fehér cápát. Az egyik leghíresebb látnivaló az UNESCO világörökség részét képező Itsukushima oltár. A vízen lebegő látványt nyújtó szentélyt feltehetően a XII. században építették a szelek és tengerek istenének három lánya tiszteletére.

6. nap Egész napos hajózás a tengeren Busan irányába.

7. nap Kikötés a kora délutáni órákban Busanban, Dél-Korea mikrokozmoszában. A félnapos fakultatív program betekintést nyújt Busan kultúrájába, melyben egyszerre keveredik a csendes mégis energikus,
a tradicionális, egyben modern városkép. A kirándulás első állomása a múltat megidéző Bockheon Múzeum, ahol őskori leletek (sisakok, agyagedények, fegyverek) segítségével mutatják be a Három Királyság korszakát, majd látogatás a Yongdusan Parkban található Modern Nemzeti Múzeumban. Délután vásárlásra is adódik lehetőség az ország legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Lotte-ban, melynek 9. emeletéről az egész városra kiváló panoráma nyílik. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap Érkezés a reggeli órákban Nagasaki kikötőjébe. Reggelit követően fakultatív kirándulás, melynek első állomása, a Peace Memorial Park. 1945. augusztus 9-én Nagasaki lett a második város, melyet nukleáris támadás ért, aminek következtében 75 000 ember vesztette életét. A Peace Memorial Parkban, az epicentrum közelében egy emlékszökőkút és egy 9 méter magas békeszobor található. Nem messze, az Atombomba Múzeumban a bombázást és az ahhoz vezető eseményeket idézik fel. Az atombomba hipocentrumát, a robbanás központját egy fekete monolit jelzi. Az utazást folytatva az Urakami Katedrális és a detonációban megrongálódott egylábú Torii, vagyis a Sanno szentély kapujának megtekintése. Ezt követően érkezés a Dejima Múzeumba, ahol az egyedülálló japán-holland kereskedelmi rendszer működését mutatják be. Az eredetileg mesterséges sziget, a területcsapolások során összekapcsolódott a szárazfölddel. 200 éve, a Tokugawa Shogunate ideje alatt gyakorolt politikai nézeteknek köszönhetően Japán szigorúan elkülönült a külvilágtól. A Dejami-szigeten élő holland kereskedők jelentették az egyetlen kapcsolódási pontot a nyugati világgal. Ebédet követően séta a Glover kertben. A Meiji Restaurációt követően a nyugatiak gyönyörű rezidenciákat húztak fel a településen. Thomas Glover skót kereskedő, fontos szereplője volt a modern Japán ipari fejlődésében és olyan ikonikus cégek megalapításában, mint a Mitsubishi. A kert hét történelmi épületnek biztosít helyet, köztük a Glover rezidenciának, az ország első nyugati stílusú faházának. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap Kikötés Osakában a kora reggeli órákban. Reggeli után egész napos fakultatív program Kiotóban, amely Japán császári birodalmának helyszínéül szolgált – napjainkban Japán kulturális központja. A vidéki tájakon keresztülhaladva több nevezetesség is látható, köztük a 180 méterével legmagasabbnak számító pagoda, a Toji templom, vagy akár a modern Kyoto-torony. Az első állomás a világörökség részét képező Nijo kastély, amely 1626-ban készült el és Tokugawa Leyasu kiotói rezidenciájaként szolgált. A lenyűgöző belső tereket mindenütt arany lemezek, gondosan kidolgozott fafaragások és festmények borítják. Egyes szobákban a testőrök búvóhelyéül szolgáló speciális ajtók és titkos szobák is találhatóak. A sógun a katonákat és a látogatókat teljes pompában és színkavalkádban fogadta a hatalmas „Ohiroma” teremben. Továbbutazás a világörökség részét képező Kinkaku-Ji templomhoz, más néven az arany pavilonhoz, amely Japán egyik legkedveltebb látnivalója. A sógun villája 1397-ben épült, majd Zen templommá alakították. Az épület egy csodálatos kert központjában fekszik egy tavacska fölött elnyúló fa pavilon társaságában. Csillogása a felső két emeletet borító aranylemeznek köszönhető. Ebéd egy helyi hotelben. Látogatás a Heian szentélyhez, amely Japán legnagyobb Torii kapujával dicsekedhet. A béke oltáraként ismert kaput 1895-ben építették, Kiotó alapításának 1 100. évfordulójára. Ezt követően indulás Kiotó kézműves központjába. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap Egész napos hajózás a tengeren Yokohama irányába. Az utasok kipihenhetik és feleleveníthetik az eddig szerzett élmények sokaságát és még utoljára bekapcsolódhatnak a hajó által szervezett
programok valamelyikébe.

11. nap Kikötés a reggeli órákban Yokohamában. Kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer vissza Tokióba, ahol félnapos városnézés következik. A program első állomása a Meidzsi szentély, amely Meidzsi császárnak állít emléket. A Sibuja városrészben található sintó templom 1920-ban épült meg, de a II. világháború során elpusztult. 1958-ban eredeti formájában építették újjá. A Császári Palota az egykori edó kastély helyére épült. A kertet négy oldalról várárok-rendszer veszi körbe. A palota csak január 2-án és a császár születésnapján, december 23-án látogatható. Később Asakusa felkeresése, amely ma is Tokió leghagyományosabb és legszínesebb negyede. Itt található a Senso-ji templom, a város legrégebbi és legfontosabb buddhista temploma. A Kaminarimin kapuban egy vörösre és feketére festett lampion fogadja a látogatókat, amely a viharok elűzésére is szolgál. A nap végén bejelentkezés a szállodába.

12. nap Reggeli a szállodában, majd szabad program. Egész napos, ebéddel egybekötött fakultatív programlehetőség a Fuji-hegyhez és a Hakone Nemzeti Parkba. Japán legszebb és egyben legmagasabb
hegye tiszta időben mutatja meg leginkább igazi szépségét. Utazás felvonóval a 2 300 méter magasan lévő ötödik állomáshoz. Később sétahajókázás az Ashino-tavon. Szállás Tokióban.

13. nap Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, visszautazás átszállással Budapestre.

14. nap Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok (fakultatív kirándulásokra minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk idegenvezetőt)

Busan 19 000 Ft/fő
Nagasaki 76 000 Ft/fő
Kiotó 73 000 Ft/fő
Fuji és a Hakone Nemzeti Park 94 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest–Tokió–Budapest útvonalon, turista osztályon, transzfert autóbusszal, 8 éjszakai szállást a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 3 éjszakai szállást Tokióban, teljes ellátást (korlátozott italfogyasztással) a hajón, reggelit Tokióban, városnézést Tokióban, a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használatát , baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, szervízdíjat, fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: kb. 209.000.- Ft/fő
Szervízdíj: 32.000.- Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest–Tokió–Budapest útvonalon, turista osztályon. A körutazás alatt Diamond Princess luxushajóval.

Szállás: 

8 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 3 éjszakai szállás Tokióban
DIAMOND PRINCESS: A Japánban épült hajó megkérdőjelezhetetlenül a legjobb választás a szigetország bebarangolásához. Az autentikus hangulat fokozásának érdekében japán specialitásokat kínáló á la carte étterem és japán fürdő is az utasok rendelkezésére áll. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek tökéletes választás a Lotus Spa tengerre néző edzőterme, mely a legmodernebb gépeket sorakoztatja fel és ahol speciális edzéseket is tartanak. A Skywalkers klub minden éjjel csábító zenével és hangulattal várja a szórakozni vágyókat. Játékból sincs hiány a fedélzeten: a minigolf-pályán bajnokságokat rendeznek, a shuffleboard kicsiknek és nagyoknak is izgalmas kikapcsolódást kínál valamint számos társas- és kártyajáték tudja az együtt utazókat még jobban összekovácsolni.

Étkezés: 
A részvételi díj teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással) tartalmaz a szállodában reggelit.
Vízum: 
Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet felmutatása mellett legfeljebb 90 nap időtartamra vízummentesen utazhat Japánba. Az úti okmány érvényességére vonatkozó egyetlen feltétel, hogy az útlevélnek a tervezett utazás végéig/hazaérkezésig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.

Bőröndök, csomagok: az indulási kikötőben a hajóra történő beszállás előtt, továbbá a hajóról történő kiszállást megelőzően (a kiszállás előtti este) mindenképpen ragasszák fel utasok a kért adatokat (indulási/érkezési kikötő, hajónév, kabinszám, utasnév, indulás/visszaérkezés időpontja, otthoni cím stb.) tartalmazó bőröndazonosító matricát/bilétát feladandó bőröndjeikre. Az értéktárgyaikat (úti okmányok, pénz, bankkártya, ékszerek, fényképezőgép, kamera, stb.) javasoljuk maguknál tartani. Az azonosító matricával ellátott bőröndöket beszálláskor a személyzet juttatja el a kabinokhoz, illetve kiszálláskor (a kiszállás előtti estén) viszi el a kabinoktól. Javasoljuk, hogy amennyiben bőröndjeik röviddel a hajó indulása előtt még nincsenek az utasok kabinja előtt, vagy a bőröndazonosító matricán/bilétán elfelejtették kabinszámukat feltüntetni, haladéktalanul keressék fel idegenvezetőnket és vele a személyzet valamelyik tagját és érdeklődjenek bőröndjeik felöl.
A hajótársaságok általában a hajóút vége előtti napon, egy a hajóút során megadott – általában éjszakai vagy hajnali - időpontig kérik a kért adatokat tartalmazó bőröndazonosító matricákat/bilétákat tartalmazó bőröndöket a saját kabin előtt elhelyezni.
Fontos, hogy úti okmányaikat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítási kötvényüket, értéktárgyaikat, továbbá azokat a személyes holmikat, ruhákat, melyekre a kiszállás során szükségük lehet, tartsák maguknál, ne tegyék a bőröndökbe. Bőröndjeiket az utolsó napi kiszálláskor a kikötőben a kijelölt helyen tudják átvenni.
A bőrönd a hajótársaság kiszolgáló személyzete hibájából esetlegesen bekövetkező sérülése vagy elvesztése esetén haladéktalanul vetessenek fel jegyzőkönyvet a hajótársaság alkalmazottjával (idegenvezetőnk segítségével) a helyszínen; a jegyzőkönyv legalább 1 példányát kérjék el – ezzel tudják igazolni a káresetet a biztosítótársaság felé.
A hajókra bizonyos mennyiségen felüli élelmiszert, italokat, a hajótársaság vagy a hajó személyzete által veszélyesnek ítélt tárgyakat be- vagy onnan kivinni tilos, amennyiben mégis valakinél találnak, a személyzet elkobozhatja.
 
Kikötések, be- és kiszállások a hajóút során: A hajóút indulásának napján a hajóra történő beszállásra a hajó indulása előtt kb. 3 órával kerülhet sor. Kérjük, hogy a hajóra az első napon történő beszálláshoz és a hajóról az utolsó történő kiszálláshoz tartsák maguknál szükséges ruhadarabjaikat, úti okmányaikat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítási kötvényüket, bankkártyájukat és/vagy készpénzt (a hajótársaság által elfogadott valutanemben), a fedélzeti kártyákat (amennyiben használatos az adott hajón) továbbá értéktárgyaikat, legfontosabb gyógyszereiket. Elképzelhető, hogy a hajó személyzete – biztonsági és adminisztratív okokból, az egyes kikötőkben történő ki- és beszállások meggyorsítása miatt - összegyűjti és a hajóút alatt magánál tartja az utasok útlevelét. Biztonsági okokból előfordulhat, hogy a biztonsági személyzet megmotozza az utasokat, belenéz csomagjaikba, és esetleg nem enged felvinni a hajóra olyan tárgyakat, melyek megítélésük szerint a többi utas, a személyzet vagy a hajó biztonságát veszélyeztetheti.
A hajóút során a kikötések előreláthatólag az „útvonal, menetrend” táblázatban megadott helyszíneken és időpontokban történnek. Az egyes kikötőkben történő egyéni kiszállás esetén mindenképpen fontos a hajótársaság által megadott beszállási időpontok betartása. Az egyéni kiszállások alkalmával a hajóindulás elmulasztásából eredő problémákért sem a hajótársaság, sem az iroda nem vállal felelősséget, az ilyen eset 100% kötbér felszámítását vonja maga után. (Esetenként a hajó egyénileg, saját költségen még utolérhető.)
 
Költségek a hajón, fedélzeti kártya: a hajók fedélzetén nincs készpénzhasználat. Beszállításkor a regisztrációs pultnál nemzetközileg elfogadott dombornyomott bankkártyát vagy pénzletétet (kb. USD 200-250/kabin) kérnek, és ezek ellenében kiadnak egy ún. fedélzeti kártyát, mely a fedélzeti költségek (extrafogyasztások, fedélzeti vásárlások, stb.) rögzítésére, nyomon követésére szolgál. Ezen költségek kiegyenlítésére – a zárolt vagy befizetett pénzletétből történő levonással, vagy az azt meghaladó fedélzeti számlaegyenleg esetében, ráfizetéssel - általában a hajóút vége előtti napon, a kijelölt recepciós pultnál kerül sor.
Fontos megjegyezni, hogy ha az utasok bankkártyával kívánják a pénzletétet fizetni, a zárolás a hajóút befejeztével kb. 1-2 után kerül feloldásra.
 
Személyes értékek: a nagyobb összegű készpénzt, ékszereket, személyes értékeket, a műszaki cikkeket javasoljuk a kabinszéfben, amennyiben ez nem része a kabin felszerelésének, a recepción található széfben elhelyezni. A hajótársaság és/vagy az iroda. nem vállal felelősséget az elvesztett vagy ellopott készpénzért, értéktárgyakért, műszaki cikkekért.
 
Kabinok: 
A kabin hőmérséklete a hőfokszabályzóval állítható.
A kabinok részét képezi a fürdőhelyiség zuhanyzóval, wc-vel.
Takarításkor a személyzet rendszeresen cseréli a törölközőket, ezeket csak a kabinban lehet használni. (A fintess-wellness és fürdőrészleg, és a medencék használatakor a helyszínen lehet törölközőt/fürdőlepedőt igényelni, majd a tevékenység befejeztével ugyanott kérik leadni. A törölközők leadásának elmulasztása, vagy a törölközők/fürdőlepedők elvesztése költség felszámítását vonhatja maga után.)
A kabinokban található konnektorok 110/220 volt elektromos feszültség biztosítására alkalmasak.
 
Ingyenes szolgáltatások: a legtöbb fedélzeti szolgáltatást, programot a részvételi díj tartalmazza, úgymint az étkezéseket (napi háromszori főétkezés és két snack, kivétel a helyszínen fizetendő a la carte éttermekben történő fogyasztást).
A medence, jacuzzi és fitneszterem használatát, a különböző, animátorok által vezetett fedélzeti programokat, valamint az esti szórakoztató műsorokat.
Térítésköteles szolgáltatások: szauna használat, masszázs, fodrász, a szépségszalon szolgáltatásai, a mosoda és vasalás, a fotó- és videó szolgáltatás, a postai szolgáltatások valamint a kaszinó szolgáltatásai.
 
Étkezések: a tengeri hajóutak esetében a részvételi díjban szereplő teljes ellátás napi háromszori főétkezést (reggeli, ebéd, vacsora), és további kisebb étkezéseket (szendvicsek, snack) jelent. A hajó büféétterme napi 20 órában áll az utasok rendelkezésére.
A főétkezések során lehetőség adódik az ültetéses, tányérszervizes valamint a büfééttermi étkezések kiválasztására.
Az ültetéses vacsorák alkalmával fontos a hajótársaság által előírt öltözködési szabályok betartása. Az út során általában két gálavacsora, egy White party – fehérest és egy Olasz est kerül megrendezése az ültetéses vacsorák alkalmával.
A gálavacsorák alkalmával különösen javasolt a megfelelő viselet. Hölgyeknek kosztüm, kisestélyi vagy koktélruha; férfiaknak ing, nyakkendő, zakó vagy öltöny viselete javasolt. A White party során fehér öltözék, az Olasz est során pedig a zöld- fehér-piros kombináció a hivatalos dress code.
Az ültetéses vacsorák két – egy korábbi (általában 18 és 20 óra közötti kezdéssel) és egy későbbi (általában 20 és 22 óra közötti kezdéssel) - turnusban zajlanak. Fontos az előírt étkezési időpontok pontos betartása.
Az első vacsora alkalmával az éttermi személyzet a kabinszám alapján helyükre kíséri az utasokat.
Az éttermekben általában tilos a dohányzás.
 
Öltözködési szabályok, javaslatok: a hajóútra javasolt a fedélzeti etikettnek, továbbá az évszaknak és a hajóút útvonalán várható időjárásnak, esetlegesen az érintett városok kulturális és vallási szabályainak megfelelő (elegánsabb és kényelmesebb, sportosabb) ruhadarabokat vinni.
A hajóút során várható időjárásról érdemes előzetesen tájékozódni.
A hajó egyes helyiségeiben (pl. a zárt éttermek) erősen működhet a klímaberendezés. Javasolt ezért kéznél tartani egy pulóvert, blézert vagy zakót.
 
Fakultatív kirándulások, egyéni programok a parton: a hajó a hajóút legtöbb állomásán kikötőkben köt ki, de előfordulhat, hogy a helyi viszonyokból vagy a hajótársaság döntéséből adódóan a hajó a part közelében lehorgonyoz és kisebb hajókkal, csónakokkal szállítják partra az utasokat. A kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az iroda. felelősséget nem vállal.
A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.
 
Vendégek, látogatók: a hajóút ideje alatt az utasok nem fogadhatnak látogatókat, akik nem rendelkeznek érvényes részvételi jeggyel az adott hajóútra.
 
Fedélzeti boltok: a hajó fedélzeti boltjaiban lehetőség van vásárlásra (ruhák, ajándéktárgyak stb.) a hajóút során. Egyes országok kikötőiben a helyi törvények vagy vámszabályok nem teszik lehetővé a fedélzeti üzletek nyitva tartását. A fedélzeti boltokban nincs készpénzhasználat, vásárláskor az utas fedélzeti kártyájára terhelik a vásárolt termékek árát.
 
Fotó- és videoszolgálat: a hajón fotó- és/vagy video szolgálat működik. Egyes közös eseményekről fénykép- és/vagy videofelvételek készülnek. Ezeket a fényképeket, filmfelvételeket igény esetén a fotóboltban / galériában lehet megvásárolni (itt is a fedélzeti kártyával lehet fizetni).
 
Kaszinó: a hajó fedélzetén az esti/éjszakai órákban, a tengerre kifutást követően, 18 év feletti utasok részére kaszinó üzemel.

Tájékoztató anyagok a fedélzeten: a hajóutakon naponta friss, információs anyagot, ún. fedélzeti újságot készítenek be a kabinokba. Ezek a hajóút idején fontos tudnivalókat (fedélzeti programok, beszállási, indulási, érkezési, kiszállási időpontok, fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos tudnivalók, biztonsági előírások, esetleges útvonalváltozás, stb.) tartalmazzák. Kérjük utasainkat a hírleveleket minden esetben figyelmesen olvassák el.
Bármilyen kérdés, pontosítás esetén a hajó személyzete és idegenvezetőnk rendelkezésre áll.
 
Próbariadó: a hajók kifutását követően próbariadót tartanak. A próbariadóval kapcsolatos tennivalókról a személyzet (személyesen és hangosbemondókon keresztül) pontos tájékoztatást ad, idegenvezetőnk természetesen ebben is utasaink segítségére lesz. A próbariadó alkalmával minden utasnak a saját biztonsága érdekében meg kell jelennie a kijelölt gyülekezőhelyen, a kabinban tárolt mentőmellényben.
 
Dohányzás: a fedélzeten dohányozni csak az arra kijelölt helyeken – többnyire a fedélzet nyitott részein – szabad; a kabinokban, éttermekben és bárokban, továbbá a hajó egyéb fedett közös helyiségeiben tilos.
 
Biztosítások: a részvételi díj EUB Air & Cruise TOP betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást és útlemondási biztosítást tartalmaz.
 
Egészségügyi előírások, védőoltás: a hajóutak során érintett kikötési helyszínekkel kapcsolatban esetlegesen javasolt védőoltásokról és veszélyforrásokról utasaink részletesen tájékozódhatnak awww.utazaselott.hu honlapon. További egészségügyi információkkal a háziorvosok is szolgálhatnak.
Kérjük, hogy utasaink bármilyen tartósan fennálló egészségügyi problémáról még az utazást megelőzően tájékoztassák irodánk munkatársát, mert ezt az információt továbbítaniuk kell az érintett hajótársaság felé.
A hajótársaságok (akár idegen nyelvű) orvosi igazolást kérhetnek az utasok utazásra alkalmasságának igazolása céljából.
Rendszeres gyógyszerszedés esetén utasaink mindig rendelkezzenek több gyógyszerrel, mint ami a hajóút és az oda-, visszautazás idejére elegendő. Szemüveg vagy kontaktlencse használata esetén mindig rendelkezzenek pótszemüveggel, ill. megfelelő mennyiségű kontaktlencsével, lencsetisztító, tároló folyadékkal. Gyógyszerek, szemüveg, kontaktlencsék beszerzése a hajóút során általában nem, vagy csak nehezen, extraköltségek árán oldható meg.
 
Várandósság, gyermekek a hajón: az MSC Cruises - az anya és a gyermekek egészsége érdekében - a hajóút végére a terhesség 24. hetét elérő, vagy a terhesség későbbi szakaszában lévő kismamáknak nem engedélyezi a hajóúton való részvételt. Ugyanakkor a terhesség korábbi szakaszában lévő kismamáknak is rendelkezniük kell a hajóútra való alkalmasságot bizonyító angol nyelvű orvosi igazolással – mely igazolja az anya és a magzat jó egészségi állapotát, a szülés várható időpontját, valamint a hajóútra való egészségügyi alkalmasságot.
Várandós anyukák csak saját felelősségre vehetnek részt a hajóúton; az MSC Cruises és az iroda. nem vállal felelősséget a hajóút során vagy azt követően a terhességgel kapcsolatban felmerülő esetleges komplikációkért. Újszülöttekkel, csecsemőkkel az utazás nem javasolt.
 
Orvosi ellátás a fedélzeten: a hajón, a kijelölt orvosi rendelőben orvosi ügyeletet biztosítanak (járó beteg rendelés, idegen nyelven). A hajóorvos általános orvos; szakorvosi rendelésre vagy műtéti beavatkozásokra nem jogosult, ezek a hajón nem lehetségesek. Az orvosi vizsgálat vagy konzultáció helyszíni térítés fejében történik. Ilyen esetben az utasoknak javasolt maguknál tartaniuk betegség-, baleset- és poggyászbiztosítási kötvényüket és fedélzeti kártyájukat. Az orvosi vizsgálat, konzultáció vagy ellátás díjáról minden esetben kérünk számlát kérni a hajóorvostól, melyet hazaérkezés után lehet benyújtani az illetékes biztosítótársaságnak (Európai Utazási Biztosító Zrt.).
 
Állatok: a hajón állatok szállítása egészségügyi és biztonsági okokból nem engedélyezett.
 
Mobiltelefon- és internethasználat:
 a mobil telekommunikációs eszközök esetenként a nyílt tengeren is használhatók, de a hajó saját műholdas telekommunikációs rendszerén keresztüli adatátvitel költsége meglepően magas lehet – sokszor az adott mobilszolgáltató terheli az előfizetőre. A hajón külön költségtérítés fejében, az arra kijelölt helyeken, a hajó saját számítógépeivel internethasználatra is van lehetőség.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!