Ír sziget meghódítása

8 napos körutazás Írországban

"Miért ajánlom Írországot? Hogy megtudják, mennyire más, mint Anglia! Gyönyörű tájak, kastélyok, boldog emberekkel teli pubok és hozzá a ZENE."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
7 nap

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – MOUNT STEWART KASTÉLY – BELFAST
Utazás menetrend szerint a reggeli órákban a belfasti repülőtérre, ahonnan indulunk Észak-Írország felfedezésére. Első megállónk a repülőtértől körülbelül egy órányi útra lévő szépséges Mount Stewart House, Észak-Írország egyik gyöngyszeme kápráztatja el a látogatókat. A festői táj és a lenyűgöző kertek varázslatos helyet teremtenek a sétálni vágyók számára, miközben a kastély a régmúlt eleganciáját idézi. Belfast felé visszaúton megállunk a parlamentnél, a Stormont palotánál. Buszos panoráma városnézésünk során megtekintjük többek között az impozáns Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus, valamint a protestáns városrészt választja el egymástól. Ezután a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, s egyben utolsó útjára. A hajó rövid történetét bemutató látványos kiállításon megismerhetjük a hajógyárat, a hajó belsejét, a végzetes utazást és a süllyedést, valamint a katasztrófa utóéletét. Este érünk a szállásunkra, ami Belfastban vagy környékén lesz.

2. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: CARRICK-A-REDE – BUSHMILLS LEPÁRLÓ – GIANT’S CAUSEWAY – DERRY
Reggeli után az Atlanti-óceán sziklás partján haladva lenyűgöző kilátásban lehet részünk. Távolból láthatjuk Carrick-a-Rede híres kötélhídját is, amely 30 méterrel a tenger fölött ível át egy kis szigetre. Ezután a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t látogatjuk meg, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehetőség is lesz. Délután lesétálunk a Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különleges alakú bazaltoszlop alkot. Nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. Délután még rövid sétát teszünk Derryben, a második legjelentősebb északír város történelmi központjában, melynek különlegessége az épségben megmaradt középkori városfal. Szállás.

3. NAP: DERRY – SLIEVE LEAGUE – CARROWMORE – GALWAY
Reggel elindulunk az Ír Köztársaság felé, ahol első megállónk a hangulatos Ardara kisvárosa lesz, mely kézműves szövet- és kötöttáru termékeiről is híres. Az alpesi tájat idéző Glen Gesh hágón keresztül jutunk el Európa legmagasabb tengerparti sziklájához, a 600 méteres Slieve League-hez, melyre egy közeli kilátóból nyílik páratlan kilátás. Ezután áthaladunk Donegal városán, kívülről láthatjuk XV. sz-i várát is. Tovább utazva Sligo közelében a pusztaság közepén érjük el Carrowmore megalitikus temetőjét. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb ősi temetkezési hely az országban. Több mint 40 sír található benne. Innen Galway felé vesszük az irányt. Esti órákban érkezünk a városba, ahol a szállásunk is lesz.

4. NAP: GALWAY – BURREN – MOHER-SZIKLÁK
Reggel rövid galway-i városnézés után Burren Nemzeti Parkba megyünk, ahol több megalitikus sír, kelta kereszt és régi templom található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköri növényektől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Következő utunk a világhírű Cliffs of Moher-hez vezet, ahol sétát teszünk a kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak mentén, melyek 8 km hosszú szakaszon, 230 m-es óriásként magasodnak a félelmetesen morajló Atlanti-óceán fölé. Jó idő esetén a tenger felől egy hajózás keretében is megtekinthetjük a Moheri Sziklákat. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Szállásunk a sziklák közelében található, így nem kell már sokat utaznunk.

5. NAP: BUNRATTY – LIMERICK – DINGLE-FÉLSZIGET – TRALEE
Ez a nap sem múlhat el történelem nélkül, így első megállónk a Bunratty várkastély, ami az ország egyik legjelentősebb középkori erődje és egyben lakótornya. A mellette lévő skanzenben bepillantást nyerhetünk a XIX. sz-i falusi és kisvárosi életbe is. Ezután tovább utazunk Limerickbe, ami a nyugati régió jelentős városa. Itt található többek között a középkori King John vár és a Szűz Mária katedrális. Délután rövid kitérőt teszünk a Dingle-félszigetre, ahol csodaszép homokos tengerpartokat keresünk fel. Este érünk Traleebe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

6. NAP: RING OF KERRY – MUCKROSS KASTÉLY
Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

7. NAP: CASHEL – KILKENNY – DUBLIN
A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castlenél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márványvárosként is emlegetett Kilkennybe. Ez a település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. Szállás Dublinban.

8. NAP: DUBLIN – BUDAPEST
Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O’Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. Teszünk egy sétát a Trinity College udvarán, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben. Ez az ország legrégebbi egyeteme. „Régi könyvtára” az ősi kódexekkel jelenleg felújítás alatt áll. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig. Délben rövid szabadidő is lesz, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. Körutazásunk méltó befejezéseként a világhírű Guinness sörgyárat keressük fel. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, kezdetektől egészen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. Programunk végeztével a repülőtérre megyünk és az esti órákban utazunk haza Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Moher-sziklák, normann várak
 • Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
 • A világ legősibb whiskey lepárlója: Bushmills
 • 2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Idegenforgalmi adót,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Moher sziklák 12 €
Moher hajózás 28 €
Bunratty Castle 18 €
Muckross House 10 €
Rock of Cashel 8 €
Slieve League kilátó 7 €
Szt. Patrik Katedrális 10 €
Christ Church Katedrális 12 €
Guinness Storehouse 30 €
Carrowmore megalitikus temető 5 €
Bushmills Desztilláló 15 GBP
Titanic 25 GBP
Mount Stewart House 14 GBP
Belépők ára: kb.: 140 € + 54 GBP
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!